Jump to content
Българският форум за музиканти

поредния измамник


Recommended Posts

хора внимавайте

поредния измамник , представящ се за "музикален мениджър" се самолансира в София. на 38 години е, преподава по Дирижиране и Оркестрация в Държавна Музикална Академия, тромпетист, представя се като "английския джентълмен, с фини обноски", но това е само когато не става дума за пари!!! предлага "работа" на музиканти от провинцията главно. пробутва ги за 15-20лв за 4-5 часа свирене на вечер по пиано барове в най-гъзарските хотели(Кемпински, Мюзик тайм на Витошка и т.н.), а той самия взима поне по 10лв на вечер от това. и в крайна сметка доста често и въобще не плаща. заплашва с "няма да си намериш работа в София вече" хората, които не се съгласят или му се противопоставят. преби един пианист, защото "не са се разбрали за парите" ???????!!!!!!!!!!! мисля, че каквото и да става, когато на масата са 30-40лв не може да става дума за бой ! ние не сме в Каменната Ера вече, но явно той е !!!!!!!!!

 

ХОРА ВНИМАВАЙТЕ И НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ПЛАМЕН БЪРЗИЙСКИ - СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ВИ ИЗЛЪЖЕ, ТАКЪВ МУ Е МАНТАЛИТЕТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

ето и неговият GSM - 0888838810 - внимавайте !

 

но в момента си го е изключил за известно време, защото дължи 80лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

единственото, което можем да направим, тъй като музикалният бизнес в БГ е нелегален - да продължим с неговите номера - казвайте на всеки за него , да не му се доверява и да няма кой да мами !

ако знаете за други такива индивиди / мениджъри/ агенти/организации, които лъжат и обират музикантите казвайте тук .

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми аз не мисля, че да уредиш двама музиканти да свирят от 20.00 до 00.00 за по 15лв всеки и мениджъра да взима ВСЯКА вечер 10 или 15лв е нормално. въпрос на мнение явно. ако уреди участие за по 50лв на човек е нормално да вземе 15, но и музикантите и той по равно е много юнашко май. взимаме предвид факта, че това е НЕЗАКОННА работа и няма никаква гаранция или осигуровки. по принцип нормално е мениджъра да вземе целите пари за първата вечер и от там нататък музикантите си взимат само, а когато е на процент да е 5-10% а не 20-33%. но така или иначе в повечето случай няма значение за каква сума точно сте се уговорили с Пламен, ако се сещаш какво имам предвид :D

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да ясно за какво иде реч

Душко-китариста на Паникан Уайаскър - мой приятел - ми беше каза че дават 30 % на този дето им урежда участията - не изполвам думата мениджър (но те въобще не се тормозят с организационни въпроси- това се отнася към разговор от миналата година - сега не знам дали е валидно) -защото за БГ звучи надуто и невярно.

пък и доколкото си спомням 30 % е по цял свят - но мениджъра осигурява

ОТ - ДО

пък и 10 лв за човека на входа - май киро на кирия

<_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

30% е нормално ако е с договор и има неустойки ако не ти осигури 1000лв на месец сигурни и има данъци и пенсионни и здравни и кво ли не. за едно звънене по телефона 30% е много. и това не е свирене с група на концерт, а е кръчмарска постоянна работа. концертите са с хонорари от по 1000лв и нагоре , а в клуб/бар е друго. има разлика. едното е повече за реклама и престиж, а другото за изхранване и унижение. ако мислиш, че 15лв е нормален хонорар на музикант........................

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ако прибира по 10 лева на участие, а двамата музиканти - по 15, излиза, че фена взема около 25% от парсата (нали някой спомена, че по принцип мениджърите трябвало да вземат по 30% ?)

Но това явно не е основният проблем.

Струва ми се, че проблемът е в адски ниските хонорари, които урежда и в склонността на момчето да изнудва и да шамари музикантите, които не го изкефят.

Просто още един човек, заслужил да му се направи бърза, неотложна мечка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

30% е адски много за мизерните пари в България, а и да ти кажа честно аз Паникан Уайаскър освен в О!Шипка не съм ги видял да свирят другаде :headbang:

 

както май казах и преди - когато и да ми е намирал работа човек - ако е постоянна взима първия хонорар и тва е, ако е единичен ангажимент е по договаряне, там вече може и 30%. ама за постоянен ангажимент 30% е лудница. тоест мениджъра взима колко и двамата музиканти всяка вечер ама без да свири :headbang:

 

а колкото до Пламен - пуснах я тази тема, за да може никой да не му се връзва и да остане без хора за мамене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросния Пламен го познавам и до голяма степен съм съгласен с изказаното мнение за него. Наистина е доста нагъл и нахален. Аз свирих 4-5 месеца с мой приятел в пиано-бар "Music Time" и той често се навърташе там. Многократно ми е обяснявал колко е полезно да имаш "мениджър", но така и не проби при нас. В крайна сметка не мисля, че някой изобщо го "бръсне" него. Собствениците на "Music Time" - Теодор и Нина Николина отдавна се отказаха от "услугите" му, а лично Камен Во ми каза един път - "Тоя мазник като го видиш направо му обръщай гръб, щото няма да те остави намира".

 

А относно вземането на 10лв. Доколкото знам са повече - половината от хонорара. Но ако той е мениджър на място и ти отстоява интересите мисля ,че няма нищо лошо. Все пак в пиано-бар се свири предимно за бакшиши и се изкарват много повече пари на вечер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз съм съгласен с теб, само че когато те уреди да свириш в пиано бар Вчера от 20.00 до 00.00 няма бакшиши :)

 

а и той какво прави - говори с шефа на заведението, после си взима неговия хонорар и казва на музикантите сами да ходят да си искат парите от шефа, ония пък казва, че пламен се занимава с тия неща и накрая нищо :)

 

а той все още продължава да се крие :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато мениджъра ти намери работа за 150 лв/или дори 100/нормално е да вземе 20 или дори 30 процента-това е една трета /или по-малко/от общата сума.Но ако ангажимента е за цяла седмица и е по 10 лв на човек и т.нар. мениджър ти удържа 30 % - това прави двама музиканти да взимат по толкова,колкото и той! А ако музикантите са трима? Това вече е твърде много!

 

По принцип редно е за ежедневен ангажимент мениджъра да взима ежемесечно по един цял хонорар от всички музиканти.

Но всяка вечер по 25 %... Не е ли нагло???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Моля ви хора!!! Не свирете за по 10 кинта освен в готин клуб, където колкото дошли толкова платили. Онези дебелосерковци сервират цаца по 25 кинта минимум. Не свирете на престижни места за малко пари. И си плащайте входа в клубовете. А тоя дебил най-добре се съберете и му напукайте вратните жили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тъпото е ,че тук винаги има кой да се "наведе" и дори и ТИ да не свириш,на въпросната свиня няма да и пука особено. Затова подкрепям Горера за мечката ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.