Jump to content
Българският форум за музиканти

Rock Bar Fans - София


vhcs

Recommended Posts

Здравейте,

 

след като вече писах едно ревю за КДК Хасково и след вчерашното ни свирене в небезизвестният рокбар Фенс в Софя и реших да драсна и за него нещо подобно.

 

Преди да започна искам да благодаря на muzikant.org за инициатива и подкрепата за свирене на млади групи в този клуб!

 

... та да премина към ревюто

 

Location

Клуба се намира сравнително в центъра на София на бул. Левски 114. От бул. Дондуков като се тръгне на долу по бул. Левски към сточна гара се пада от дясната страна точно до един китайски ресторант.

... повече май няма какво да кажа по тая точка.

 

Equipment

Според мен това е клубът с най-яка апаратура в България ... разбира се това е само мое мнение. Ще изброя нещата които мернах, но може и да пропусна нещо

 

- има барабани - стандартен сет. За чинели не съм сигурен, но мисля че всеки барабанист знае че чинели, snare и педал за каса се носят задължително. Има отлични микрофони за барабаните - AKG сет както и холдъри.

 

- китарно комбо fender. отличен чист канал както всеки китарист предполагам знае, за драйва не мога да кажа нищо защото не го ползвахме.

 

- баскомбо - има някакво ми казаха ама може и да бъркам. Личо не го мернах.

 

- кабели, микрофони за озвучаване и стойки има на корем. ние мъкнахма доста стойки и кабеляци ама не се наложи да ги ползваме

 

- вокален микрофон - AKG за модел не знам, но звучеше доста прилично. Според мен някъде среден/висок клас.

 

- 2бр. JBL монитори

 

Всичко това се ръга в един мултикор който отива към централното.

 

Сега за централното:

- 16 канален пулт Mackie

- T.C. Electronic (M350 ако не се лъжа че не можах да го мерна като хората) multi effekt processor с отличен хал и реверб ... както знаете T.C. са доста силни в областа на модулиращите ефекти.

- EQ - имашр 2бр многолентови двуканални EQ - дали се ползват и 2та не знам, но бяха там. Предполагам едниният е за сцената а другият за аудио системата ... ама само гадая

- Behringer процесор за динамични ефекти - мисля компресор, лимитър и още там каквото има в него.

 

Колоните са на JBL - активни. 2бр woofer и 3бр. full range. Има и още 2-3 бокса из помещението за да може да се озвучи навсяке добре.

 

Мисля че това е в общи линии и се надявам да не съм пропуснал нещо

 

Sound

Вече прочетохте за апаратурата и предполагам добихте представа, че с тази апаратура трудно може нещо да звучи зле :recourse: .

 

За саунда клуба предоставя узвочител който се грижи за всичко. При нас това беше Кольо които не само си знае работата а и работи много експидитивно, познава отлично акустиката на клуба както пълен така и празен и наистина си разбира от работата. Работата на бандата е да се разположи на сцената както намери за добре, да си направи саунда и от там нататък узвочителя поема опъване на кабели, слагане на микрофони и правене на саунда. Ако работите в екип с него няма да имате никакви проблеми със саунда.

 

Ние лично звучахме отлично - стегнато, здраво, без претоварени честоти ... абе саунда стана както трябваше. Кольо седеше през повечето време зад пулта и като се налагаха нчкакви корекции ги правеше в движение така да се каже.

 

От мен 9,5 точки от 10 ... ехехех взимам 0,5 защото винаги нещо може да стане и още по-добре

 

Scene & lights

Сцената е компактна (да не кажа малка), но на нея спокойно се събира една банда от 5 човека с необходимият им еquipment ... вече нагоре ще стане според мен малко гъч, но не е невъзможно. Има един тригер над сцената и за тези които са над 1.80м. трябва да внимават да не вземат да направят грешката да подскачат, че може и да обелят кратуните :)

Осветление - има и то доста добро ... има и джаджа за регулиране на светлинните ефекти.

 

Публиката

ехехех, кво да кажа за публиката - повечето бяха познати и приятели затова няма нищо да кажа. В общи линии публиката е като за рок бар - рокаджии

 

Та мисля да приключвам в ревюто. Голяма част от вас познават клуба и като изпълнители и като посетители така че чувствайте се свободни да ме коригирате и/или допълвате. Тоя пост е насочен по-скоро към групи и музиканти които не са от София и не познатва клуба за да придобият една по-добра представа за него и възможността която предоставя muzikant.org

 

 

Поздрави

Алекс

 

п.с. който намери правописни грешки в поста ми му ги подарявам от сърце ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само едно уточнение да вметна преди някой да се почувства засегнат

Според мен това е клубът с най-яка апаратура в България ...

С това исках да кажа клубовете които съм посещавал а има много които не съм посещавал

... малко съм прекалил да си кажа честно и затова най-добре нека се игнорира това мое мнение - просто не е достатъчно обективно май.

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Нека допълня още нещо

 

- плащането е коректно и бързо - добре е да се знае

- нещо токовете не са много читави защото вкарват брум в апаратурата - добре е и това да се има предвид

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Клубът е един от най-хубавите, спор няма:greenball::) Само че има един огромен недостатък, който поне според мен е лесно преодолим. Тоалетните там почти ги няма вече, а извинявайте ама се съгласете моля, че е нелепо в рок бар с изпълнители и сцена да няма къде да пуснеш една вода......Никого не искам да засягам или обиждам, но е редно да не е така. Поздрави!!!! ;):):no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като гледам накъде вървят нещата скоро пукнат клуб няма да остане, в който да се свири рок (камо ли метъл). преди в София имаше 50 рок клуба и бяха пълни. сега има 2-3 и са празни. в провинцията е още по пла4евно. групите обикалят 5-6 клуба в цялата страна и се 4увстват като свезди на турне въпреки 4е свирят пред 5 4овека (в Бургас клуба на "Богориди" е с 15-20 места). тези клубове са като последните мохикани. тези клубове са из4езващ вид, който трябва да се храни и за това отговорността носят ГРУПИТЕ а не феновете. клубовете в България се изпразниха не защото българският фен стана 4алгар (може би с малки изклю4ения),а за6тото му писна от еднотипни банди забиващи все едни и същи кавъри до повръщане да му се сърдят 4е не оценява великият им гений. .. останалото е мъл4ание...поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що бе к'во му е на Breaking the law :)

 

Аз бачках за малко като о(без)звучител в този клуб, и оставах да слушам повечето банди и найстина половината имаха еднакъв репертоар от еднакви 'златни класики' както ги наричат. Както и да е, групите са друг въпрос. Клубчето наистина си е готино, поне на база на повечето Софийски клубове в които съм ходил си е просто перфектно. Тоците наистина са скапани, за това е хубаво за ефектите си хората да ползват батерийки по възможност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 20-ти септември бяхме там, с приятели, на Odd Crew и Шеки...и беше много здраво шоу, звукът беше отличен, сцената добра като за ъндърграунда, то т'ва си е чист ъндърграунд там, много як бар, безспорно. Както каза Васко, повечето тука сте наши приятели или познати, с които си говорим на улицата....

Подкрепяйте ъндърграунда (Подземния свят, айде)!

Струва си да идеш там да чуеш някоя банда, а сигурно и да свириш, тук други ще се обадят.

 

ПП: Тоалетните бяха ОК (сапун нямаше само)...ужасТ :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

поне за сега Фенса е най-готиния клуб в който съм свирил с най-готиния озвучител - Кольо !!! евалата за работта която вършиш малко хора са кат теб :cheers2: а иначе на сцената сме се събирали и 8-9 човека което си е направо геройство чувстваш се като в дядовата ръкавичка :thumbs_up: но така е то...

за заплащането поне до сега когато съм свирил е 60 процента за групата 40 за клуба от парита за вход... което не е мн гот за мен най-правилно е 80 за изпълнителите 20 за клуба /говоря за по ъндърграунд изпълнители каквито се мислим ние в групите в които свиря/ но какво да се прави... то всъщност всичко си е до договаряне може и целият вход да се вземе човек стига да бъде бизнесмен... аз това още не съм го овладял като бойно изкуство но трябва ли незнам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Update - малко нова/актуална информация за клуба

 

 

1.

Сцената както и други места в клуба са с подобрена акустика - има сложени донапренени пирамидки които при всички положения вършат добра работа.

 

2.

Има добра бас апаратура - глава на Markbass като за модела не гледах, има и 4х12 бас кабинет. Чух го сетъпа и звучеше много добре. В общи линии като басит можете да идвате само с инструмента си освен ако нямате някакви допълнителни изисквания.

 

3.

има 4х12 китарен кабинет на Randal. Не го чух как обажда, но по-добре да има отколкото да нямя :hysterical:

 

4.

Сет барабани на Tama - 2 тома, флор, каса, соло барабан - в общи линии стандартен сет които си звучи доста добре.

 

... другите неща са си старите .. или поне не забелязах промени

 

 

От мен едно голямо ЕВАЛА на клуб-шефовете !!! Вижда се отдалече къде отиват парите от входа които остават за клуба .... и това ме радва много

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... клубовете в България се изпразниха не защото българският фен стана 4алгар (може би с малки изклю4ения),а за6тото му писна от еднотипни банди забиващи все едни и същи кавъри до повръщане да му се сърдят 4е не оценява великият им гений. .. останалото е мъл4ание...поздрави!
Абсолютно подкрепям!

 

 

Относно клуба - наистина много добър клуб, с много добър звук. Според мен има един единствен недостатък. Май нямаше 18-ки(не съм сигурен де).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Не бих се изхвърлял да кажа, че звукът е много добър - да кажем приличен. В смисъл, че ако човек реши да стои в дъното, а не пред сцената не е същото. Съгласете се, че много добро озвучаване означава да няма осезаеми разлики в звученето независимо къде си застанал. Това естествено не става с две боксчета захвърлени в ъглите.

 

По сериозният недостатък, обаче, е че климатиците или не бачкат или нещо не смогват да смучат. Като се понапълни клуба вътре става сауна. Смятам, че такава задушевна обстановка не е полезна нито за музикантите, нито за публиката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Нека допълня още нещо

 

- плащането е коректно и бързо - добре е да се знае

- нещо токовете не са много читави защото вкарват брум в апаратурата - добре е и това да се има предвид

 

Поздрави

 

За тоците - препоръчвам Furman :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.