Jump to content
Българският форум за музиканти

Vox Ac30 джобна версия


kolio_k

Recommended Posts

Машинката пристигна тези дни от Германия, в Швейцария беше невъзможно да се намери, защото беше разпродадена навсякъде.

ac30.jpg

Въпреки ниската и цена звука който вади е много задоволителен на слушалки и директно в картата, общо взето много прилична симулация на легендарния АЦ 30 и предвид цената(90 лева) аз специално останах много доволен. Корекциите му са гейн, тон и мастър исвири само на слушалки или включен директно.Има и вход за примерно мп3 плеър за да може да се свири върху бакинг трак

 

ac30-95

 

Семпъла е правен с китарата от снимката направо в саунд картата на компа, без други обработки освен съвсем мъничко ривърб, просто за да не звучи съвсем сухо.

 

Ще се радвам да чуя вие какво мислите за саунда

 

п.п. Много приятно се изненадах от доброто качество на изработката и от факта, че машинката е правена в Япония, направо невероятно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами много хубаво си звучи и за тея пари е екстра .

Макар че не мога да се абстрахирам , от това че свириш твърде добре и не се знае как ще звучи ако го плзвам аз например:offtopic-001:

Иначе наскоро във форума имаше тема за това нещо и бях намерил в нета че има три модификации. Имаше и за по твърди китари . Но още тогава като слушах семлите това най ми хареса като звук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази марка не престава да ме изненадва. Саунда е много приятен ,свиренето още по-приятно. Значи ,практично ,качествено и на приемлива цена. Даже ми се струва ,че има подобър саунд и от мини ампчетата . Но ти ще споделиш ,нали имаше малко Маршалче. :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Действително звучи много гот! Изглежда като перфектен вариант за свирене на път или просто вкъщи. Колкото за маршалчетата - те са друго - мини 'комбо' с със спийкър, докато тоя вокс няма говорител, а направо спийкър симулация явно и дирекшън за слушалки. Звукът на вокса, естествено, е много нагоре от ония играчки :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста яко!Звучи по-добре от повечето "домашни" кубенца.А може ли да с ползва и като дист и да се включи в китарен усилвател?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Досега не бях чувал за тая играчка, та като видях темата вчера, реших да отида до музикалния магазин, да видя...

 

Еми звучи си супер, особено като за играчка за 45 евро за упражнения е N 1 ! Пробвах ги на слушалки 3те вида, в PC ги пробвах... И накрая взех че си купих едно AC30 и аз.

 

Тоя саунд не е само от kolio_k, така добре си звучи и играчката.

 

Пробвах и метал, както и класик рок, но те двете ми звучат прекалено компресирано и без динамика, малко бягат към звука на ефекти като Метал Зон, които някак си не ме радват.

 

П.С. Исках и аз да пусна семпли, но още един месец съм със стария си Сони Вайо, който е на 8 годинки вече и саунд картата му има вградена симулация на шум от дъжд :hysterical:

Редактирано от fLiSk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да отбележа, че до сега за целта ползвах един от малките маршалчета, MC-2 Microbe, но това е по - добре и като звук и като удобство за разнасяне, абе като цяло върши по - добра работа за целта, за която са направени този тип играчки :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Три семпъла на трите различни модела от списание Guitarist, в случай че сте ги пропуснали когато ги поствах и преди.

vox-ac30

 

Vox-clasic-rock

 

vox-metal

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.