Jump to content
Българският форум за музиканти

Любими китаристи


Egon

Recommended Posts

Е той свири и кънтри....и какво от това? Излиза, че метъла е тръгнал И от кънтрито ли? :D

 

А Володя Стоянов дето пее и Пърпъл и македонски песни....сега кое от кое е произлязло? :D

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

John Frusciante.Просто заради този цитат:

"In my opinion,guitar playing hasn't evolved that much since the 1960s.Wen I was growing up a lot of people were trying to play as fast as they can.I tend to play something which can be listened to.I don't want to show off what I can do on a piece of wood with strings on it.After all we ARE playing music."

И защото има уникален,според мен,стил на свирене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, явно не ме разбрахте правилно.

 

Ако не беше Хендрикс - никой, никога нямаше да го има. Разберете го..........

 

Осъзнайте го.

 

Анализирайте го.

 

Сложете си го на плакати по стените, на снимки в телефоните

 

Благодарете му

 

Аз лично ще съм му благодарен цял живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е, че ти не се разбираш правилно :) Не е темата за китаристи, допринесли за музиката, а за любими китаристи. А дали "ако го нямаше Хендрикс", все щеше да има някой друг на негово място - както казват шефовете - незаменими хора няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хендрикс е бил правилният човек на правилното място в правилното време. Несериозно е да се отрича въздействието му върху развитието на ел. китара и върху китаристите след него; гледаме се филми, чели сме, слушали сме и т.н. Но наистина, кой знае какво би било, ако него го е нямало...? Ако някои имат гадателски способности, това е друг въпрос вече.. :godbless: .

По същата логика може да се запита човек - ако Чес Чандлър не го е бил чул случайно в някакъв ню-йоркски клуб и не го е довлякъл до Англия ( където явно средата е била благодатна точно за такъв артист по това време) и го е вкарал на голямата сцена, ''на първа линия'', щеше ли някой сега въобще да знае за него?

Редактирано от kiko77
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

exactly. можеше да си умре от мръсен хероин в някоя алея и никой да не е знаел, че е съществувал. Никога не бих казал, че е некадърен, посредствен и т.н., но това не означава, че трябва да ме кефи и да се възхищавам на музиката му :) Личният вкус и предпочитания все още не са оградени със закон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според колегата с проца на аватара, то би трябвало и на Адам и Ева да си налепим плакати...и Хендрикс е излязъл от тях...е, малко по-църен :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я се върнете към темата. Всеки си има различно мнение за всеки и всичко, да. За мен Хендрикс е най-великият китарист (т.е. този който е дал най-много), просто е бил с днешните стандарти преди 50 години. Но никой не ангажирам с мнението си, не го правете и вие.

 

Аз гледах Shine a Light и определено си слагам до любимците Ronnie Wood. Страхотно сценично поведение и невероятно свирене. Естествено като сценично поведение никой в Стоунс не може да мине Richards, но поне като свирене предпочитам Ronnie. Особено като хване слайда към последните прагове. :) Впрочем велик цитат на Richards, когато го попитаха кой от двамата е по-добър : "we are both lousy, but when we are together, we are better than 10 other". Напълно прав. Повечето песни, които свиреха не ги бях чувал (още от подбирането на сетлиста знаех, че ще е така), нито пък изпълниха някоя от 4-5-те ми най-любими техни песни, но няма такава енергия. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

- Brett Garsed

- Dave Martone

- Jim Matheos

- Robert Fripp

- Marc Rizzo

- MacAlpine (но само в проекти като PlanetX, CAB и подобни)

- Steven Wilson в комплект с Микаел Акарфелд (Opeth)

- и некви такиа ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тони айоми (левичар като мен), пако де лусия, хетфийлд и хендрикс.

Интересна случка:бях в кауфланд с един приятел и реших да си взема замразена пица, обаче не можах да отворя вратата,търсих дръжката докато изведнъж ПРАААС.Изглежда като че ли тоз мои приятел е намерил дръжката и рязко я е отворил.Забелязах, че ми е прещипал пръстите на същата ръка (и точно същите пръсти) като на моя идол Айоми :o :o

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.