Jump to content
Българският форум за музиканти

Любими китаристи


Egon

Recommended Posts

Сигурно ще си навлека много псувни на главата, но Металика никога не са ме впечатлявали. Просто въпрос на вкус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щото по едно време беше изредил много хеви класика, та си помислих че без да искаш си пропуснал Metallica...

Въпрос на личен избор де!

 

Само един въпрос /без каквото и да е заяждане!/ - с какво са те впечатлили групи като Limp Bizkit и Linking Parkq, а Metallca например не са?

 

 

П.С. А китариста на Балкански коне /поне когато аз ги гледах преди година-две/ е Владко Стефановски...и който не е слушал Live-a Stefanovski & Tadic, просто е задължително!

 

 

:godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз много се кефя на Georg Lynch!!!Ама наистина много ми харесва!!!!

Имам вси4ко на Докън,Лин4 Моб,и вси4ки негови солови проекти.В някой от тях има стра6ни не6та.Харесвам хъса с който свири и нестандартните му отсвири!ГОЦПОД ДА ГО ПОЖИВИ! :godbless::lol::lol::lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Burton

Както казах, признавам си ;) просто бях в такава компания за момент, знам ли. Споменавам ги, защото в някои от идеите ми съм забелязвал подобен привкус и може би е останало от техни неща, които съм чувал...

Виж примерно сега се сетих и за едни други- Bush, свирят някакви тийнейджърски неща ама ме кефят, и за Kent, заради които се зарибих да уча шведски ;)

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз много се кефя на Georg Lynch!!!Ама наистина много ми харесва!!!!

Имам вси4ко на Докън,Лин4 Моб,и вси4ки негови солови проекти.В някой от тях има стра6ни не6та.Харесвам хъса с който свири и нестандартните му отсвири!ГОЦПОД ДА ГО ПОЖИВИ! ;):P;);)

За Линч спор няма. Проблемът при него обаче е, че така и не успява да свърже таланта си със значима група. Аз също слушам "Докън", обаче честно казано са една доста обикновена група. Мелодични, хитови парчета, но нищо повече. Причината да ги слушам е единствено Линч.

При "Линч моб" нещата стоят малко по-иначе сякаш. Това за мен е по-ценната формация - дори и само заради невероятното парче "Tangled in The Web". Чудно!!! :)

 

:) Да живей!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kurt Cobain - ако не беше той не само че нямаше да свиря на китара, но нямаше и да слушам подобен тип музика. Всъщност той промени толкова неща в мен че вече не се познавам в огледалото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се кефя на архаични блусари. Понеже не са знаели класически настройки за китарите си и са правели така, че като удариш по празните струни да илезе готов акорд, който след това да преместиш с единия пръст... или със отрязано гърло на бутилка... или с тъпото на ножа... Голям ентусиазъм... Повечето са негри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мдаа..не видях някой да спомене Джордж Бенсън...може и да е имало някъде...поздравявам всички блусари с "The Getto"....много често разпускам с тва парче и целия албум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига бе, Кърт Кобеин...моля ти се, неговата значимост със сигурност е другаде, ма не и като "добър китарист".

За Линч...безспорно, но наистина, така и не можа да си намери равн9и на таланта му. Докън са доста комерсиална група, бизнес група...Линч е наистина единствената причина да ги слушаш, извън някой хубави мелодии, които създават настроение...но във всяка песен аз лично чакам солото. При Ван Хален също (но само донякъде) е така...с тази разлика, че Еди е...еееех, класи над...доста добри китаристи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kurt Cobain е найстина също един велик китарист! : :greenangel: :

ааааааа също искам да допълна никой не го каза - Robby Kryger ...китариста на The Doors :guitar: е също мн. добър китарист!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kurt Cobain е найстина също един велик китарист! :  :

 

:P абсолютно - ни едно от солата не може да си го повтори или пък някой да му ги извади - толкова са сложни :D аз един път като се мъчих да извадя на In Bloom солото нищо не направих :P:headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.