Jump to content
Българският форум за музиканти

Любими китаристи


Egon

Recommended Posts

Никакъв шанс няма да резделите китаристите на най-добър, по-добър и пр. Темата е за любимите ви китаристи, а не за най-добрия...

 

По кво ги определяте? По най-много продадени албуми? (Боб Дилън ще е мноого, мноого напреде тогава :offtopic-001:) По бързина, грамотност, сценично поведение, написани албуми...?

 

Пък и никога, когато един китарист е популярен, не значи, че е най-добрия.

Блекмор е един от най-популярните и разнасяни китаристи през късните 70-те и 80-те (наред с други имена, главно британци, не се засягайте веднага), но в колко класации и колко критици го слагат на първо място, да не кажем в топ 10?

 

Не че нещо де, но смешно звучи, когато някой напише Лайхо е номер едно! (примерно, че често присъства).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То от Кърка малко хора не правят по-добри сола :offtopic-001:

 

 

Е, недей така. Вярно е, че има някои много клиширани моменти, ама кой китарист не се повтаря? Абсолютно всеки си има даден почерк. Солото на The Unforgiven е едно от най-красивите, които съм чувал. Така че и той си има силни моменти, не го обвинявайте :punk_guitar: Все пак момчето е мулат :cheers::hysterical:

 

Човека може да го харесва по далеч по-различна причина. Не става дума само за музика. Мъстейн се държа като глупак 20 години. И аз не го харесвам за това. Колкото до солата на Кърк - първо човека е легенда. Второ човека прави страхотни сола. И трето - никога не е егоцентричен, знае как да държи публиката на крака и за всички фенове на Металика си е просто голям.

 

Като кажеш, "държа", човек ще реши че си му търпял глупостите 20 години. Според мен просто си ги чел някъде, а това вече променя нещата. Но това няма значение, защото обсъждаме музикалните им качества. Металика ми е любимата група, но не мога да отрека, че Мегадейв е много по-голям музикант от Кирката. Да не кажа, че и е по-добър китарист.

Ти и Хамет не познаваш, за да кажеш, че никога не е егоцентричен. Научи се да се изказваш, че е смешно. Нито го познаваш, нито нищо. Сега за сценично поведение е тъпо да ги сравняваш, щото и Дейв и Хърк са едни от най-умрелите откъм поведение музиканти. Може би само Джон Петручи ги надминава по скучнотия. Като цяло Мегадет имат гравитиращо към нула сценично излъчване, докато това на Металика се дължи изцяло и само на Джеймс и на Нюстед, когато беше с тях.

 

За да не сме изцяло офтопик да спомена бащата на Ария - Владимир Холстинин. Ако не бяха руснаци имената им и на него и на Кипелов щяха да се споменават доста по-често, ама за жалост...

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Unforgiven, One, Battery, Blackened, Creeping Death, The God That Failed, Fade To Black, The Thing That Should Not Be... има и други. Не може да бъде отричан постоянно. Вярно е, че на моменти има малко повече джаф-джаф и други извращения, ама има велики сола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yves, не го познавам, да. Надали и ти го познаваш. Да, за Мъстейн съм чел. Не съм бил роден, а и съм скаран мин. св. и мин. несв. време. И за да ти отговоря предварително на въпроса - не съм го преживял, но мога да си говоря колкото искам. Защото мога. Изчел съм достатъчно. Все едно да не говоря за историята, като само съм чел за ня.

 

Хамет сам си каза, че си държи егото в него си, за да не прави изцепки. Плюс това в на някой подписа го имаше моето любимо негово изказване - най-лошото вече е казано. Кърк не е най-големия, не за всички. Не можеш да ми затвориш устата. За мен той е най-големия и дотам, нали ? Всеки може да харесва който и да е - ако ще и Кондьо може да харесваш, какво ми грее ? Но точно както каза HOS, не може винаги да го отричате. Кой какво си хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно си знае баба - едно си бае :(

 

Спокойно, не съм ти обяснявал кого да харесваш, още по-малко съм се опитвал да ти затварям устата.

 

"Hearing only what you wanna hear, knowing only what you've heard." Тва е от My Friend Of Misery, където солото е отвратително :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Но пък секцията преди солото е невероятна.

А сега да върнем темата към любимите китаристи - напоследък съм на вълна 'Ръба' от Ю2 и Марти Фрийдман.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не може да е на Джеймс тъй като в него има разни изцепки, които не стават с фиксиран бридж. ТИ говориш най-вероятно за прелюдията към солото, която както каза sasog наистина е страхотна. Ама той принципно си е добър в тия неща :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ВиШти ко (хлъц) аз с Дейв Мъстейн съм сърбал бира у уошипка (О! Шипка) навремето... баш си е пичага! :D

Инак що никой не каза нищо за Скот Хендерсън, ааа? Щото не свири метъл, нелйее? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега ми се струва странно защо когато стане въпрос за китаристи - вокали не сме споменавали Mille Petrozza. Тоя не е човек. На концерта в София беше лудница отвсякъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Michael Angelo Batio , Yngwie Malmsteen , Steve Vai , Rob Marcello , Gentaro Satomura , Jeff Loomis

Редактирано от Victoroth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добър не е ясно кой е. Аз викам да пуснем една тема за най-подценяван китарист. Или най-лош, например някой клиширан, някой слаб технически или просто някой който не ни харесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.