Jump to content
Българският форум за музиканти

За тарамбуката и още нещо


Recommended Posts

Здравейте,

1. Свиря на тарамбука, автентичен фолклор, селска техника.

Тарамбуката ми е изработена ръчно от мед- кована. ТЪРСЯ си хубава естествена кожа за нея, не ми се свири вече на пластици.

Ако някой има идея от къде мога да си купя фина естествена кожа за тарамбука, опъната на обръч или в "сурово" състояние за

опъване с въжета- моля да ми пише на скайпа: lebivino ( че тук става много разводнено)

 

2. Синът ми е на 3,5 :) години и вече отиде на уроци по барабани, изпитвайки от близо 1-2 години отчаяно желание да свири на ударен инструмент.

Все още е малък, за да инвестирам в нещо професионално, но все пак има нужда да бие с палките и у дома. Детските барабанчета "не стават"- не са одобрени. Вероятно ще му взема тъпан. Според вас професионални барабанисти- какво ще ме посъветвате, да взема ли един комплект

детски барабанчета играчка, докато стане поне на 10 години? Нямам идея- а неговото желание не минава, тъй като в семейството ми се занимаваме с музика.

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Хмм ... :music336: Това може би ще бъде новият Tony Royster Jr :rockon: Моето мнение е,че какъвто и сет барабани да му се вземе,той ще се губи покрай него.Имаше едни Junior сетове из списанията които струват между 200 и 600 лв. в зависимост от марката.За момента може би ще е грешна инвестиция тъй като детето е наистина малко.В България липсва традиция и начин на обучение на толкова малки барабанисти,по простата причина че те са рядкост и тези които имат късмет да са в семейство на музиканти правят първите си крачки в музиката много рано,което е добре.В USA хората които се занимават с това започват винаги със Snare Education,тоест когато преценят,че ръцете са стигнали задоволително ниво,едва тогава започват работа върху краката.Защо правят това? - Ясно е,че едно 3-4 дори и 7 годишно дете,не може да изгради координация между ръцете и краката в тази ранна възраст,та да започне и да свири.Разбира се има такива изключения,но това е даденост на много малко хора!Та идеята ми е,че за момента е достатъчно да има един соло барабан (ако е проблем шума,може и Practice Pad) и 2 палки,които да са малко по-тънки,подходящи за неговата ръка.За да стане всико по учебник ще трябва да се изчака още някой друга година.Не бива да се пресилват нещата,нека посвири година-две само Snarе,а ако има талант то ще си проличи,след това е по-лесно! Успех с малкия !!! :thumbs_up:

Редактирано от ^Drum_Master^
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами въпросче защо искаш естествена кожа според мен е подобре със пластикова да караш а и по лесно ще намериш по магазините. :bravo:

 

Ам колкото до детето супер че има интерес към ударните зада почне да учи барабани или перкусии трябва да е поне на 5 години както е според стандартите в България, вземи му някакъв малък барабан на първо време и търси учител по ударни а ако си в голям град направо отидете до музикалното училище.

 

При всички положения ако не е моментно желание а има траен интерес към барабаните е хубаво да се обучава професионално ане да се мъчи в къщи самичък. :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен пластиковата кожа е за предпочитане,защото при повечко влага се сбръчква а когато е изложена на слънце може да се спука лесно.Аз ти предлагам пластиковата.По-малко главоболия ще имаш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич, според мен хвани му вземи едно сносно соло барабанче да започва на него и това е. Докато навлезе, ще минат 2-3 години, а той ще порасне дотогава. После ни питай пак. :godbless: Или просто му вземи цял комплект, за да почва да се учи на всичко вече. Трябва и у нас да започват от 4-5 годишни музикантите. За да може на 21-2 вече да могат да работят с това, а след време, мисля, че ще има вече повече работа за музикално ориентираните професионалисти. Успех и поздрави на малкия! Новина като тази радва наистина много! На 3,5 годинки и се стреми към барабаните. RESPECT!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Наистина е похвално,че от толкова малък се е зарибил :)Може да не прибързвате дори и с малко барабанче щото ще го спука пък и много ще шуми :) По добре му направете едно глухо барабанче.аз например съм започнал да свиря на Дарц хе-хе.Успехи на мъничето :);)

Редактирано от The-Drummer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.