Jump to content
Българският форум за музиканти

Дайте съвет за първото ми пеене с група на голяма сцена


Annabelle

Recommended Posts

Здравейте! Аз съм в Корея сега, свирим в един бар с групата ми, но ни поканиха да свирим в петък на един фестивал, който е на открито, публиката ще е около 20 000 души, концертът ще се излъчва и по телевизията. Досега никога не съм пяла на толкова голяма сцена, затова се нуждая от съвет от някой, който има опит на голяма сцена. Въпросът ми е следният: Какво е най-важно да чувам в мониторите на сцената? Има ли някакви опасности по отношение на звука в различните части на сцената ( в смисъл като се движа, трябва ли да очаквам някаква промяна в чуваемостта и т.н.)...Питам ги тези неща, защото нямам много доверие в корейските озвучители...Благодаря за всеки един отговор, колкото и скромен да е той- все ще е от помощ! :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изпълнителя би трябвало да се надъхва - колкото повече хора, толкова по-добре. Поне за мен е така. Важното е да гледаш хората в очите, а не настрани, назад и т.н. Трябва да им показваш увереност и да не се колебаеш. Колкото до звука на сцената - трябва да имаш монитор(и) само за теб и там да имаш САМО твоят глас. Проблемът е ако се движиш много по сцената и тя е голяма. За тази цел има Personel In-Ear monitors.Те обаче са доста скъпи (поне в България). Това са безжични монитори и тогава няма да имаш никакви проблеми с това което чуваш, където и да си на сцената. В крайна сметка като правите soundcheck ще си регулирате нивата в мониторите, така че да се чувате (или до колкото е възможно това). Но моят съвет е: ако ти се налага да пееш на по-големи сцени, купи си безжични монитори и ще си улесниш живота :-) Топ марките са - Shure, Sennheiser , има и други.... Успех :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Внимайвай да няма инфекции, че ония тотлитаристи екзекутират за издънки :) :) :)

 

шегувкам се.

не се стягай и им крещи на жълтите да видят и те к'во е човек с нормален организъм. Сиреч да си има ензим за разграждане на алкохол и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E, добре де, ако в мониторите имам само моя глас, как ще чувам музиката? Или искаш да кажеш освен едни монитори, в които има всички инструменти + глас, трябва да има още едни само с моя глас? Това ми се струва странно, меко казано!?...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре виж сега.след като си стигнала и ти и другите до голямата сцена,значи имаш талант и никой неможе да ти го оспори.ти си там.твойте приятели от групата също.хората те гледат теб.може да са 20 000 на живо,ама след като ще Ви дават и по тивито,значи няма да само толкова.излизаш на сцената самоуверена.колегата по-нагоре ти каза-гледаш ги в очите.и им пееш на тях.изразително.можеш да скачаш да клякаш даже и за момент да се изправиш на едно място.сцената ти дава свобода.дава ти всичко откоето се нуждаеш.само да знаеш как да го използваш.излизаш нахъсана готова за рок ен рол и ги разцепваш по беге начина :) накарай ги да изпаднат в екстаз.дори и да се спънеш (надявам се да не се) направи го сеедно е нарочно.накрая на изпълнението усмихни се помахай.изкажи искрени благодарности към публиката.поклони се.абе знаеш няма какво да ти чета лекция.повтаряй си на ум преди изпълнението "сичко ше е ок.какво може да се обърка.знам си всичко.имам алант.кой ако не аз и кога као не сега да докажеме" :headbang: поне при мене работеше,като излизах преди на сцената.аз танцувах.но що па и ти да не се разкършиш малко :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E, добре де, ако в мониторите имам само моя глас, как ще чувам музиката? Или искаш да кажеш освен едни монитори, в които има всички инструменти + глас, трябва да има още едни само с моя глас? Това ми се струва странно, меко казано!?...

Tака или иначе трябва да има монитори в които трябва да има целия микс (всички инструменти) и така да са разположени, че всички от групата да чуват това. Само че за теб (ако е възможно) да има монитор само с твоя глас и когато си около него да го чуваш добре. Важното е да се чуваш, когато пееш иначе излиза фалшиво или "бягаш" от ритъма :-). Не се притеснявай - излизаш, и ги идухваш с пеене...... Успех :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, благодаря ви много KamiOutRock i krossfirebg- наистина едно от най-важните неща, които трябва да имаш на сцената е самочуствие! :) А когато и хората, с които свириш те подкрепят и нахъсват преди концерт ( така както и вие, без да ме познавате, го направихте ( за което искрено благодаря)- тогава нещата са перфектни! Междудругото днес разбрах, че концертът няма да е пред 20 000, а пред 2 000- корейска му работа- човекът се опитал да научи английски, ама... :thumbup: Поне правилно се е изразил, че ще се излъчва по ТВ-то... :) Така че сцената няма да е чак толкова голяма- на такива поне имам известен опит. Мерсаж още веднъж за подкрепата- успехи и на вас! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хората ще са много за това слушай добре мониторите,не се движи много щото се получават гафове(не стой като дърво).Значи гледай да опхождаш сцената докадето са мониторите,голяма концентрация и успех в начинанието!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.