Jump to content
Българският форум за музиканти

Как ви идва носенето на сета?


Recommended Posts

Ако имам пари щях да си взема някви яки електронни и да забравя за случаят. Иначе не само, че ние си носим барабаните, но накрая ни насират и звученето. :lol: Най-кофтито от това да си носиш барабаните е, че барабанистът винаги трябва да е със сетът си и да си го прибере, а докат направи това вече не са му останали сили да купонясва. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен е точно обратното.Няма по-голям кеф от това да си свиря на собствения сет.Може да звучи тесногръдо,но когато става въпрос за живо изпълнение не си заменям скромната Ямахичка,дори за най-префърцуненото DW.Искам да си е с моите настройки,да си разположа всеки детайл от сета по рака на местата на които на мен ми е удобно.Мразя да съм пришпорен от времето,цяла група и озвучител които ме чакат да наредя и настроя барабаните в клуба,за да започне саундчека.Това е голяма простотия, според мен.Все едно китариста или клавириста да очакват клуба да им осигури някаква китара или клавир.Дори да са най-скъпите модели-НЕ, благодаря!

Личният инструмент е като продължение на самите нас и най-добре може да изрази душевността на всеки музикант.Затова дори се радвам когато съответния клуб няма барабани-мъкненето не е проблем за мен,а само леко предястие пред основното :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Jorkata ако имаш някъв много много скапан сет - ок, но иначе е хубаво да си звучи групата с барабаните на барабаниста. Единствения случай в който приемам че е добра идея, е ако барабаните са озвучени качествено и няма време твойте да ги озвучат толкова добре ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^да да айде няма нужда да нося аз барабани. макар че ми е дошло времето, със сигурност като трябва да ги разнасям ще си наема Danny47 да ми ги влачи :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно да ви призная носенето на сета не ми идва........никак. Просто досега не съм го изнасял от нас:thumbup: Охохох, колко е хубаво да си бездарен аматьор, който никой никъде не го ще:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше преди време в някво интервю по Фрактура, някъв пич дето след някъв концерт се напил безбожно и хванал гората (ама в буквалния смисъл гората), мъкнейки целия си сет, като за целта първо ползвал и автобус (!!!) blink.gif (или май беше тролей...) която история избива рибата отсекъде. Май вокалиста на въпросната банда го разказваше това в интервюто, не помня вече, че беше доста отдавна. Всеки случай - тоя барабанист ако пише във форума, да постне няколко съвета в тази тема, щото е ебаси джедая! Yoda.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен сета немие в тежест аз имам закалка от ученическите години когато трябваше далеч пове4е барабани и перкусии да мъкна а сега си е само сета ,а ако говорим буквално за тежест :rocker: те всички части са леки само касата малко напън....ха-ха :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато имаш кола пак е лесно, вие добре, че не трябва с (гр)Адския транспорт да ги мъкнете (както един мой приятел тук, а и голям процент от барабанистите). За целта касата се реже на 2 (може и том-а) и всичко влиза едно в друго като матрьошки и накрая в един твърд куфар и с приспособление тип "количка за мъкнене на тежки предмети" (такава докерска - с две колелца и метални дръжки) и айде по улиците и с метрото :rocker:

 

Така че има начин и при доста по-тежки случаи :bravo:

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.