Jump to content
Българският форум за музиканти

Как се зарибихте да свирите?


Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

В първи клас почнах да слушам Deep Purple и Queen, а зарибявката по нечовеци като Йън Пейс и Роджър Тейлър беше неизбежна. Малко след това един хубав ден тропнах с краче че искам барабани, но в отговор ме лупнаха по главата. :greenangel:

За сефте тръгнах на уроци чак десетина години по-късно, вече навършил 16... тогава вече нямаше как да ме лупкат по главата, пък аз от уважение тропкам само в човешко време, никога между 2 и 4 :)

И така почти 10 години вече...

Редактирано от Anakon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Аз пък помня,че си редих тигани и тенджери и лумках с вилици и лъжици когато ги нямаше наще.Сестра ми е пианистка и наще неискаха и дума да става за втори музикант(въпреки че и родителите са ми музиканти) ама накрая сичко си дойде на мястото :greenangel:Аз съм на мнение,че трябва един музикант да е не само слухар но и нотно грамотен и като се съчетаят нещата става трепач.Онзи ден един металяга ме попита какво представлява траша за мен(за ударната секция де)и аз казах:право хоро в темпо 240 при осмина равна на шестнайсетина и той седи и ме гледа.Затова не става само с ядене.Требе и пиене :) айде дано няма заядливи коментари :))

Редактирано от The-Drummer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен барабаните ми станаха любимият инструмент, като бях на 15-16 години. Иначе още от малък родителите са ме записали с ударни инструменти в музикално училище, но тогава нямах чак толкова желание да свиря :thumbs_up: След това постепенно започнах да имам и да мърморя да ми вземат комплект барабани и да започна сериозно да се занимавам :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 години прослушах black metal и се чудех какво да подхвана, защото баща ми е китарист а няма време да ме учи. с времето осъзнах, че ако всичките ми приятели се възхищават АДСКИ много на китарите в една песен, аз винаги слушах баса и барабаните...и така преди време реших просто че трябва да се захвана с нещо. издирих ЦМИ и сега ходя в най-абсудния час в седмицата (4-ри следобяд в неделя), но с най-голямо удоволствие :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами беше лето 1997-мо

Ходих на репетиция на една училищна банда и барабаниста като ме видя да гледам влибено барабаните ми каза: " Ела да пробваш.." и аз пробвах...

после пича каза: "евала, как от първи път си раздели крайниците.... :surprise: "

и ето ти мухата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Покойната леля Ванга ми каза че ще стана фамозен барабанист,А както всички знаете тя рядко лъжеше.Мир на прахът й.Освен това още на 6 месечна възраст се чувствах много талантлив и не сбърках.На 8 бях завършен виртуоз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

аз се зарибих най вече кът чух тоз тип дето е на снимката :) .и то вече си стана напроооооооооооо болест да го ева.не че и другите неме кефят но наи вече от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

аз започнах да блъскам първо разни импровизационни ритми от главата ми, но с брат ми двамата започнахме да свирим на бас, и след много перипетии, кой е по добрия, аз тръгнах да свиря на барабани, минавал съм и през периоди на дълго несвирене, но все още съм барабанист макар и аматъор, но съм доволен от себе си и от това което правя с барабаните, никога не съм имал място къде да репетирам, удоволствие беше за мен когато от 1991-1992 до 1993-1994 ходих на уроци при един от най известните варненски преподаватели на уроци по барабани/чичо Ники, за мен винаги си е чичо Ники, респект към личността му!!!!/, благодарение на моят приятел и колега Божо/Crowfish/, и до ден днешен се радвам че поне в рамките на 2 години съм се образовал лекичко, до такава степен че ако искам мога да си напиша нотите/естествено с леко припомняне/. Тоест хората които най-вече са ме надъхали, това са Моралната и Приятелска подкрепа от Божо да тръгна на уроци/беше трудно защото, тренировъчния комплект беше за дясна постановка, а аз първоначално "блъсках" с лява ръка на фус, но с течение на обстоятелствата, смених постановката, за което благодаря отново на чичо Ники, че ме изтърпя, за бавното ми и трудно усвояване и смяна на постановките!!!!/ и другите ми вдъхновения са от двама от барабанистите които много харесвам с красивия си и изящен начин на свирене, Нико МакБрейн/Iron Maiden/, и барабаниста на Pearl Jam, от албума Ten/съжалявам че не му знам името на изуст/, техните ритми са ми харесвали винаги, и начинът им на свирене също, а сега са още и много други!!!! :greenball:

ПП:Доколкото за самоуките барабанисти Биг Респект към тях, давам за пример Сашката, свиреше в Акага, за мен той абсолютен професор на барабаните, и на всичкото отгоре е самоук, браво само така Саше!!! да ги смачкаш сичките!!! трябва и да има и такива хора бре хора, щото АМАН ОТ СПЕЦИАЛИСТИ :cheers2::greenball::lol:

ПОЗДРАВИ М.Пехливанов-drakula гр.Варна :cheers::greenball:;)

сори за flood-а ама нещо се обърках :)

Редактирано от M.Pehlivanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако помним пък как се зарибихме... Питат ме, викам "не знам". Беше някъде 2000-ната, записах се в един духов оркестър, а малко преди това бях започнал и с бруталния метъл, така че май нещата си вървят ръка за ръка от тогава.

хХАхаа, помня как слушах Napalm Death, Pungent Stench, Fear Factory (Soul of a new machine) и си мислех, че тия НЯМА как да не са с дръм машини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се запалих от гледане и слушане на музика разбира се! Но повече от гледане на концерти. Гледам някви там блъскат, думкат на барабани и взе че ми хареса- а по принцип от малък съм си тъпанар :icon_shithappens: и си викам че ще се захващам, а барабаните са ми били винаги любимия инструмент. Тъй че малко масло в огъня и ето ти Пожар :rolleyes:.

 

Ай поздрави на всички дръмъри и успех в начинанията! B):recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.