Jump to content
Българският форум за музиканти

Кратък гид за начинаещи певци


Recommended Posts

Според мен това сме го обсъждали ИЗВЪНРЕДНО много. По-добре да обсъдим как като ни изчезне гласа веднъж за винаги (или поне като почне да се променя :) ) да не си въобразяваме, че още "го" можем или да хлипаме по старите времена, а да започнем да правим неща, адекватни на състоянието ни и вдъхновени от това, което сме били, сме, искаме да бъдем. Да приемем промяната и да извлечем максималното от възможностите, които имаме. Вярно е, че гласът изчезва с възрастта, но пък опитът прави точно обратното. Вижданията за всичко се променят и т.н., и т.н. Айде сега да ви видя, тарикати такива. Певци с певци :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Незнам, това за избледняването на гласа и/или губенето му е доста относително и според мен има закономерности, които оказват влияние и съответно според мен има неща и методи, при които гласа да се запази максимално години. Естествено и тембъра и гласовите индивидуалности играят роля! Вижте едни двама мой любимци, "младежи" на по 60

! :P:huh: А също и този младеж: тук! :D
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами това е, че всеки глас и гласов механизъм е уникален и гаранции няма! :P И мисля, че е редно да попрекратим лансирането на Акселчо, не, че бандата не е яка- напротив, първо темата е друга, а и за мен лично не е от най- силните рок вокалисти! :D:huh: Надявам се мнението ми да не предизвика масови безредици.... :P

Редактирано от toshevski
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво,тогава да те попитам,как може да поставяш Джон Бон Джоуви над Дейвид Ковърдейл?! :think: Смисъл,не,че Джон не е готин вокал,ама да е по-добър от Ковърдейл!... :wow: :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами знаеш ли няма да ти отговоря на този въпрос защото е ясен като бял ден- за такова субективно мнение няма по-, по- и най- като цяло! Т.е.- за мен е добро това, за теб друго и т.н.! :D:huh: Със здраве! :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво,тогава да те попитам,как може да поставяш Джон Бон Джоуви над Дейвид Ковърдейл?! :think: Смисъл,не,че Джон не е готин вокал,ама да е по-добър от Ковърдейл!... :wow: :metalist:

Аз ще ти задам контра въпрос. "Как може да поставяш Ковърдейл над БОН ДЖОУВИ" или може би друг въпрос: "Как може да поставяш вкуса на моркови над вкуса на портокал" Ами, отговра е един и същ, "защото ми харесва повече" - най-просто казано. А иначе съм сигурен че има и доста по-конкретни причини. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе аз 4ак сега за4итам за кво става вапрос и ако трябва да съм 4естна и деликатна не бих пробвала, тва което Евтим казва ... Сори, младежо, ама някакси не винаги тва, което ти е удобно на тебе, е удобно на другите ... не съм на4инаеща певица и тва, което казваш до някаде е вярно, но другото е много дале4е от истината ... особено тва ,което си го написал в на4алото, където казваш, 4е като пеем високо трябва да си представяме високите тонове е абсолютно невярно ... от опит съм установила за себе си, 4е колкото пове4е НЕ мисля, за това, колко високи стават тоновете, толкова по-добре излизат и винаги пея по още един-два тона отгоре ... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Няма да коментирам подробно написаното. Една част ми е известна и съм я проверил за себе си. Други неща не съм чувал и не бих пробвал на собствена отговорност. Не казвам, че са неверени, просто не са ми известни. Все пак, първо е съмнението, после е доверието. Евала на Евтим, че си е направил труда да го напише всичкото това. Моят съвет е: "Внимавайте какво правите. Ако усетите, че става нещо нередно, веднага спрете! Гласът е адски капризен инструмент, да не кажа най-капризния. И е строго индивидуален. Това което за един е добре, за друг може да не е. Не действайте на своя отговорност когато не сте сигурни в нещо и... ако сте решили, че искате да пеете, макар и като хоби, то консултирайте се задължително с вокален педагог! И то не някой случаен. Поразучете преди да поверите гласа си на някого. Все пак, ако трябва да ви оперират, няма да легнете под ножа на първия хирург, който ви се изпречи на пътя, нали?

АБСОЛЮТНО :headbang: И ДА ДОБАВЯ,4Е ГЛАСЪТ СИ ВРЪЩА И ЗА ГРИЖАТА КЪМ НЕГО,И ЗА ЗАНЕМАРЯВАНЕТО.............

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако питате мен всеки да си пее както му е удобно, а ако си прецака гласа значи не става за вокал. :headbang:

 

А ако не, да дава акъл да други, които така или иначе постъпват по същия начин! :metalist:

:metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да разкажете по-подробно за това контра алтино, какъв диапазон има и как звучи като тембър... ?

ТАКА НАРЕ4ЕНИТЕ КОНТРА АЛТИ СА НАЙ-НИСКИТЕ ЖЕНСКИ ГЛАСОВЕ.АЛТИНО-ТАКА СА НАРИ4АЛИ МЪЖЕТЕ КО,КОИТО СА БИЛИ КАСТРИРВАНИ ПРЕДИ ВЕКОВЕ ЗА ДА ЗВУ4АТ КАТО ЖЕНИ,ЗАщОТО НА ЖЕНИТЕ НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВАЛО ДА ПЕЯТ :exclaim:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все се каня да те попитам за това упражнение, basistka. Каква по-конкретно е идеята? Да задържиш листчето на стената с максимално дълга единична въздушна струя, разпределяйки я съвсем равномерно, или да го направиш "накъсано", подобно на кучешкото  дишане? И двата варианта ми се струват логични и полезни.

ПРЕДПОЛАГАМ НЕ ПРЕ4И И АЗ ДА ТИ ОТГОВОРЯ :headbang: ЦЕЛТА Е ДА СЕ ЗАДЪРЖИ ЛИСТ4ЕТО НЯКОЛКО ТАКТА КАТО САМО ЕДИН ПЪТ ПОЕМАш ВЪЗДУХ(В НА4АЛОТО)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.