Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем със стъпалото навярно


Recommended Posts

От няколко дена се появи един проблем.Докато свири апаратурата стъпалото ,изведнъж започва да затихва и спира.При усилване от пулта "бръжди" и изведнъж пак започва да свири.Връзките-/спикони/всичко е наред...Преди година същия имах същия тоя проблем и от ИРНИ ми казаха ,че навярно проблема е потенциометър.Смених ги....като се има предвид,че не усилва никога--стои усилено постоянно..т.е. потенциометрите не се ползват.Какво оможе да е?Идея>И това го прави само на единия канал...При смяна на кабелите ма пула съответно сменя позицията L/R .. --явно проблем е във стъпалото.-IRNI L PA 800

поздрави на всички! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здрасти защо не го изпратиш на хората да ти го погледнат! Имам предвид от ИРНИ-Л! Все пак те си го познават по добре!

Откъде си? Иначе за ИРНИ-Л само добри неща знам! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз знам най-лошите неща за тях, толкова куци стъпала рядко се срещат. Нямат абсолютно никаква динамика, дори като е усилено почти на макс няма тяга... Още повече ако ще го използваш за басови колони. Както и да е, не се учудвам, че имаш проблем, тъй като тия стъпала са полу-гаражно производство. Пак провери кабели и спикони, провери и спиконите на самото стъпало, а ако не разбираш - сервиз. Там да си сменят китайските спикони.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

стъпалото е перфектно....Преди да го купя---четох,гледах,слушах и т.н..Е...излеле проблема,но ще се оправи...надявам се..И няколко дена се оправя след половин час работа...интересно...Инъче съм замислил да го занеса до Стамболийски в сервиза да го видят....Поздрави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

"""""А аз знам най-лошите неща за тях, толкова куци стъпала рядко се срещат. Нямат абсолютно никаква динамика, дори като е усилено почти на макс няма тяга... Още повече ако ще го използваш за басови колони. Както и да е, не се учудвам, че имаш проблем, тъй като тия стъпала са полу-гаражно производство. Пак провери кабели и спикони, провери и спиконите на самото стъпало, а ако не разбираш - сервиз. Там да си сменят китайските спикони.""""""""

 

Еиииии колега ти кога си работил с такова стъпало та говориш така имаш ли директни наблюдения върху тях. Стъпалата са си много добри смело мога да твърдя че конкурират много маркови стъпала. Спиконите не са китайски от около 5-6 години хората работят само с NEUTRIK и все пак ако нямаш наблюдения директни не говори така. Тяхни клиенти са едни от големите озвучители. Давам пример Виевската Фолк Група. Сигурно и те разбират от музика та свирят с техни стъпала нали за тях си имат динамика за тебе не.......... Ако ти си ги пробвал с някои КИТАЙСКИ колони е друг въпрос или някой модел на Беринджър. Но не си прав не изказвай мнение като не си компетентен по въпроса. Също и за гаражното производство........ Ти с какво стъпало работиш?

 

Поздрави Николай!

Редактирано от Nikigada
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Колега забравих да питам с какво стъпало сравнява ИРНИ-то та установи че няма тяга и динамика. Един съвет от мен винаги увеличавай стъпалото докрай и регулирай нивото от миксера за по голяма динамика :help: това важи за всички стъпала изобщо, освен ако не се налага да правиш баланс между различни стъпала, по твоето изказване съдя че не работиш така........

 

Поздрави!

Редактирано от Nikigada
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом съм дал мнение явно имам досег с тях. Та относно стъпалата - не конкурират нищо, каквото съм казал горе мога да ко повторя още много пъти. Не знам откъде си науми че могат да конкурират марковите стъпала като EV, Dynacord, Biema, Peavey а да не говорим за QSC, Lab grupen, Crown. Не знам дали ти си работил с горните стъпала, с някой от тях съм работил, с други имам преки впечатления. Не съм чувал и световно известната група, която спомена, но мисля, че Жокер медиа не са със Ирни, а с Crown.. С ирни е направен един клуб на Пайнер в Стара Загора, набутах се вътре не в работно време (в работно вероятно никога няма да стъпя), и имах възможността да пробвам апаратурата и откровено си признавам, че звука беше отврат, и не само стъпалата бяха зле - колоните също. Явно това е комбинацията на пичовете от Пловдив - стъпала Ирни и колони JBL - made in Bulgaria със къстъм говорител. Иначе за сега ще съм с една биема К6 или FW, докато пристигнат едни други стъпълца :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти Колега как съдиш за звук и шут и динамика за стъпала като колоните както казваш ти не струват........ не знам как така реши но все пак..... "Пичовете" както казваш са от Стамболийски а не от Пловдив и нямат нищо общо със Пайнер клуба в Стара Загора освен това че стъпалата са тяхно производство. Друг въпрос звука на Биемата по добър ли е от ИРНИ-то? Качвал ли си изобщо Биема независимо от кой модел и серия на осцилоскоп и генератор. В буквалния смисъл от 10 KHz няма синусоида а нещо което прилича на нея. За правоъгален сигнал изобщо не говорим той е по скоро триъгълен по който можеш да съдиш за т.н. шут или по скоро скорост на нарастване на сигнала! Това е от мен спирам спора стана безсмислен всеки си има мнение и моето е различно от твоето!

 

Поздрави Николай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро имахме подобен проблем с DYNACORD PAA-1200 единия канал затихваше понякое време почваше да бръмчи после се оправяше докарахме техник и се оказа че проблема е във копчето за бридж и стерео сменихме копчето и сега си работи перфектно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А за стъпалата ИРНИ мога да кажа че неса толкова калпави както ги оплюват някои колеги ако трябва да избирам между Биема и Ирни бих си избрал Ирнито

---------------------------------------------

Stoyko Lisichkov

марковите стъпала като EV, Dynacord, Biema, Peavey

^Колега откъде ти хрумна да сложиш Biema сред марковите стъпала

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хрумна ми... може би защото са корави във истинския смисъл на думата. Бачкал съм и със скъпите им серий, който са 2х1050 вата на канал, както и с К4, К5, К6. За мен 1-во Ирнито нямат качествен производсветн контрол - едни са по-читави, други не, всъщност както всичко българско. 2-ро Ирнито работят по-лошо от Биема. Стъпала с еднакви характеристики, едното беше Ирни, другото беше К6. Не помня точния модел на Ирни.. Теста беше с едни и същи колони. Ирнито на по-високи нива постоянно удряше клипа, а самият звук беше странен - като ДБ нивото не мога да кажа, че беше слабо, но честотната лента беше странна. За това казах, че динамиката куца. Еквалайзер имаше само от пулта, без лимитер, кросоувър и какъвто и да е сигнален процесор. При каквито и да е корекций от пулта звука не беше плътен, няма атака, нивото е добро само на средите между 1-5 Кхц. За 18-ви баси също не се справиха добре. Просто личи, че нямат тяга. За биемата няма да говоря, всеки може да се чувства канен на демо на биема в репетиционната ми. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.С. Извинявам се на автора на темата за оспамването и, колегата ROI даде добро предположение. И на мен ми се е случвало това с бриджа. Линейните ключета често могат да направят беля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"""""" За мен 1-во Ирнито нямат качествен производсветн контрол - едни са по-читави, други не, всъщност както всичко българско """"""

 

Колега това как го реши видял ли си какъв е контрола в фирмата им или просто така си говориш недей така заблуждавай хората! Колко броя тества че установи че едни са по добри други не айде приказки......... Това изобщо не е вярно качеството на нещата им и качествения контрол са на достатъчно високо ниво! И защо реши че всичко българско не струва има доста качествени неща които се правят в нашата Родина давам пример стъпалата ИРНИ-Л говорители ОБЕРТОН късовълнови усилватели АКОМ и т.н. мога да изброя още доста стойностни неща. А защо си мислиш че в Китай качествения контрол е на по високо от тяхното визирам ИРНИ ниво да не мислиш че някой жълтурко работещ за стотинки на седмица го е еня как работи твоето стъпало визирам Биема за тях е важно да работи докато влезне в контейнера. И пак ще ти кажа вземи едно от твоите Биема пусни го на осцилоскопа и гледайййййй. Онзи ден ремонтирах K4P модела на 4 ома товар 600 вата така е по спецификации какво дава е друг въпрос но кажи как става така на +-91 волта захранване само по 3 транзистора на рамо Тошиба 2SC5200 и 2SA1943. Това стъпало е въпрос на време да изгори няма почти никакъв запас. Затова бяха умрели всички крайни, драивери ред резистори и т.н. не ми хвали тези китайски ............ А и както каза колегата по горе Биема и марково ................ А за QSC не съм съгласен с теб почти на никой не му харесва звука Ники Брадата защо си ги смени нали беше по едно време с такива........ За Жокер Медия не говорим всички са наясно за какви пари става на въпрос там а и на хората им трябват мощни стъпала които за сега Ирни на произвеждат така че тези сравнения малко не са подплатени все пак!

 

Поздрави Николай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Това, което каза горе за Обертон се нарича автокомпромат :rocker: Както и за QSC, а Ники Брадата си ги смени, защото взи най-яките шведски стъпъла 2х3200 на 2 ома, защото така реши да си прави системата - 8 баса на стъпало. Цялата му апаратура се захранва от 4 стъпала. За биема и ирни няма да се разберем, това е ясно. Всеки с мнението си. Аз също мога да ти кажа доста заведения, където от ирни минаха на биема, както и от говорителите на Борис Антов пак на биема.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега и QSC имат по-мощни модели дори и по мощни от LABGRUPPEN та май не е само да мощност. За Обертон не разбирам какво искаш да кажеш!!!! :) За на Дедо Боре АнКов не Антов както пишеш лека му пръст че го споменаваме никой не говори. В кое заведение са минали на Биема с оглед по добър звук не по голяма мощност не бъркай нещата. Едно мощно стъпало свири по добре от малко стъпало нали!!!! И пак не визирам Биема там нещата са ........... на мен определено не ми харесват. Кой голям озвучител свири с Биема....... Говори със Стенли от Раднево (сигурно го познаваш той е в нашите среди) той ти е почти градски за качествения контрол изработка схемно решение и т.н. на ИРНИ доста пъти сме говорили с него на тази тема! Това е от мен!

 

Поздрави Николай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.