Jump to content
Българският форум за музиканти

"Защо, защо?"


Recommended Posts

Въпроса ми е защо някой дръмари държат лявата палка обърната , някаква скрита символика ли има ;) или пък си им е такава постановката или за да са различни нзм и аз точно за това питам :)

Забелязах го отдавна , във едно филмче на Mike Portnoy , а току що го видя и във едно филмче на Jojo Mayer , та реших да разпитам :)

 

а във темата биха могли да влязат и други въпроси започващи със защо ... защо не мога да спра да тропам ? по маси , столове , чаши и тем подобни :music336: защо няма вечни кожи и палки и така нататака :)

 

Е това филмче ме подсети и провокира да пусна темата.

 

кат се замисля май е заради различния звук :) щот кат едната е обърната пък другата не и става два различни звука :slap: стига съм мислил че ми стана топло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото съм чувал едно време като са ходили гвардейските барабанисти ?? или там както му се викат, барабанът по който са удряли е бил наклонен на една страна и за да не им се изморява лявата ръка е измислен този захват и от тогава до сега това е традиция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса ми е защо някой дръмари държат лявата палка обърната

 

Защото изглежда яко и създава впечатление, че знаеш какво правиш! :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами обурни си палката удари си няколко пути барабанчето и ще усетиш....смисъл просто звука е доста по-мощен като удряш с дебелото :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Братко малко ти е глупав въпроса,ама не се обиждай!

Според мен Портной я обръща за повече сила на удара,а въпросното видео на Jojo Mayer , за хора които свирят с такава постановка е по-удобно да свирят перваза така, с обърната палка,за да я хванат по лесно след това,както прави и той на видеото!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото до въпроса ти защо не можеш да спреш да тропаш по разни предмети........хм...и аз имам същата мания ;D,много дразня хората като почна да громам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Аз мисля че вече трябва да спрем да го задаваме тоя въпрос за тропането,доказан факт е че да си барабанист не е професия а заболяване,всички ние си тропаме където ни падне,в повечето случаи обираме смеховете на околните,дразнещи писаци "СПРИ ЖИВОТНО ТАКОВА" и тем подобни изцепки,но на нас ни е пзволено,ние по принцип си тропаме,то инструмента ни е такъв,ще е страно един клавирист или китаритс да почне да се шекне по масата,тва го правят само пияниците по бирариите с ел нека се изложа аз утре няма да помня,аз спирам до тук щот съм животно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.