Jump to content
Българският форум за музиканти

годност


Recommended Posts

Значи имам едни кожи remo с които свиря повече от 7-8 години и искам да питам имат ли някаква годност кожите .

абе те кожите ако си стоят в найлоновите пликове,можеи 100 години нищо да не им стане,ама така като гледам твоите сигурно са в плачевно състояние.. "ако можеха да говорят"..

събери някой лев и беж до първият музикален Нагазин за нови.. ти си забравил какъв звук изкарват като са нови

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Точно това ме интересува ,те по принцип са здрави ама от толкова много свирене ,май звукът им се е променил ,мерси все пак

еми като имаш в предвид че в нормалният свят си сменят кожите едва ли не на няколко седмици(даже и това може да е много) прави си извода .. верно че в САЩ са и много по евтинки от тук и хората там могат да си позволят смяната м/у парчетата на някой концерт.. абе аз средно гледам на 3-4 месеца да ги сменям цялостно.. направо си купувам цял сет кожи и така.. не се занимавам поединично.. ама напоследък не свиря толкова много и последният ми сет кожи вече стана има няма година и 1-2 месеца.. е плаче си за смяна но и това ще стане скоро като се опарича .. най често смяням на барабанчето кожата(сравнително по често от останалите кожи) последните 2 кожи обае излязоха адски корави..

 

имам един трик да рзпозная кога една кожа е вече за смяна.. махам я от барабанчето и томовете о я гледам по дължина.. ако се е вдлъбнала чувствително и е "омекнала" от блъскането, време е за нова.. иначе съм чел че при коатед кожите като се изтърка покритието трябва да се смени..

 

променя си звука, това е неизбежно..

Редактирано от tryagain
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кожите се скапват много, опъването с обръчите, свиренето по тях, всичко ги ебава. Дори да не са видимо вдлъбнати от удари, еластичността им постепенно намалява и звукът умира. Трябва да се сменят през известно време, колкото по-често, толкова по-добре. А 7-8 години са прекалено много, откъдето и да го погледнеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моите ги смяням веднъж годишно, по принцип около коледните празници като имам повечко кинти. иначе годноста на кожите изцяло си зависи първо от модела с който разполагаш и второ колко често свириш и как свириш, ако ръгаш по кожата по силно ест. и по скоро ще се скапа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

иначе съм чел че при коатед кожите като се изтърка покритието трябва да се смени..

е то по тая логика Coated кожите трябва да се сменят на 2-3 седмици ,сори ама аз нямам толкова пари за да я сменям всеки месец.Иначе за да ти звучат добре барабаните найстина е добре да се сменя на месец ,ама не вярвам някой от форума да прави това :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз сменям кожа на барабанчето, когато й опада покритието, но това определено не става за две седмици. Защото не използвам Ремо, ахахахах. :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.