Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за звукова карта M-audio


stelianski

Recommended Posts

Здравейте, взех си въпросната карта, но понеже да сега не съм използвал професионални звукови карти, ами само вградени и нещо немога да схвана как да я подкарам. Кое точно трябва да свържа с тия кабели, че те ужасно много и незнам кой за какво е. Въпроса ми е:

Какви кабели ще ми трябват за свържа картата със този миксер. Това което се чува през компа да излиза през миксера и това което се чува през миксера да мога да го записвам в компютъра.

Простете отново за смешния въпрос. Ще очаквам конкретни отговори като какви кабели ще ми трябват и как ще стане схемата.

Ето я картата link

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами ти прочетели книжката :greenangel: на звуковата карта ;)

там много добре и ясно си е описано кое за какво е ;)

ето ти "наръчника "

всичко е описано точно и ясно с примери

cachepe.samedaymusic.com/media/DELTA1010LTr3-2d71ed3d86b5e5c15f4af7249afb73e7.pdf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Използвай кръгли кабели :thumbs_up:

 

Като за начало се образовай по основните въпроси - какви кабели се ползват по принцип (балансирани, небалансирани), какви конектори се ползват при различните кабели, какви са входните и изходните нива на пулта и звуковата карта (+4дб, -10дб). Следваща стъпка е да решиш как искаш да ползваш пулта - смяташ ли да връщаш сигнала от картата обратно в пулта или тя директно ще отива в мониторните колони. Ако ще връщаш обратно сигнала - какви са опциите при твоя пулт, предполагам му знаеш модела (аз по картинки трудно познавам такива животни), също така предполагам имаш книжка към пулта - в повечето книжки има доста подробно описание как да свържеш пулта запис, как да го свържеш за озвучаване на живо и т.н.

 

Ако мислиш, че някой друг трябва вместо тебе да се образова за твоя конкретен хардуер, да ти смели информацията и да ти я даде на готово - мисля, че се лъжеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Глей' сега...с право се ядосват хората. Ако зададеш конкретен въпрос, ще получиш конкретен отговор....но да молиш хората да ти обясняват подробно как да си включиш картата, миксера, вкл. и какви кабели да си купиш....ами по-добре да беше попитал в човека в магазина, когато си ги купувал....все пак това му влиза в работата и щеше да ти обясни, а можеше и направо да си закупиш кабелите от там в комплект. Разбира се, нямам представа дали не си ги купил втора употреба, но при всички положения да търсиш цялостно (начално) обучение по аудио конекции точно тук не е много подходящо. <_<

Ще се опитам да те насоча най-общо - основно ти трябват кабели чинч<->голям моно жак (тъй като делтата има небалансирани входове и изходи). Евентуално ще ти потрябват и стандартни чинч<->чинч кабели в случай, че решиш да ползваш tape in/tape out чинчовете (2-track е другата терминология) на миксера ти.

Така като го гледам на картинката, по цвета ми прилича на Алесис 12 (USB варианта). Това означава, че не е подходящ за 8-те изхода и 8-те входа на делтата. Това разбира се не означава, че няма да можеш да го ползваш, но ще трябва да се ограничиш с първите 4 моно канала + стерео каналите или евентуално return-ите също можеш да ги ползваш за входове, тъй като миксера ти си има вътрешен ефект. По-лошото е, че доколкото си спомням този модел нямаше Insert-и (или поне абсолютно сигурно не и 8 броя, с които да захраниш гъвкаво входовете на делтата). В този случай ще ти се наложи да ползваш ALT3/4 изходите (на Алесис-а), през които да рутираш в произволни комбинации, различните канали на миксера. Ако ще записваш с микрофон, мисля, че е излишно да ти казвам, че ще ти трябва и микрофонен кабел ; за миди връзките - съответен такъв с петица (2 бр.). На първо време предполагам, че няма да ползваш цифровите входове/изходи, така че този момент ще го пропусна засега.

Това е най-общо обяснението, но имай предвид, че този Алесис не е много подходящ за толкова входове/изходи от аудиокартата ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..... но имай предвид, че този Алесис не е много подходящ за толкова входове/изходи от аудиокартата ти.

 

Аз пък мисля да купя същата саунд карта "M-Audio Delta 1010 LT" ,а миксера ми е "Soundcraft Compact 4". Добър избор ли е тази карта за миксера ми? Благодаря предварително! :thumbs_up:

 

http://www.bg-audio.com/hardware/karti/pci/delta_1010Lt.html

 

http://www.soundcraft.com/product_sheet.asp?product_id=121

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ще и прави миксера на картата и обратно ? :)

 

Иначе тъй като Компакт 4 предлага изцяло балансиран път на сигнала, аз бих ти препоръчал да се огледаш за някоя карта с балансирани входове изходи в зависимост от това колко канала ти трябват. Със сигурност с Компакт 4 повече от два микрофона не можеш да наръчкаш, както и със стандартни средства да запишеш/просвирваш повече от два канала на картата. Т.е. 1010ЛТ идва малко в повече от гледна точка на каналите за конкретния случай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:)

Добре, и аз като един любопитен човек ще попитам, за да не отварям нова тема - какво става при следното положение:

Имам голям пулт (20 канала), входовете са балансирани - канон, direct output-те са моно 1/4" жак.

1-во - Какво се случва със балансирания сигнал като го подаваш на аудокартата от небалансираните изходи и голяма ли е драмата от това.

2-ро - Тази методика доколко ще е успешна за multitrack record на барабани примерно.

3-то Дайте идея за карта, която да е с поне 10 аналогови входа. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.