Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да пренеса клавира по самолет


Recommended Posts

Направо съм в транс!!! :ph34r: Първо нямам флайт кейс, второ не знам какъв да си купя, трето са много тежки, четвърто ме е страх въпреки флайт кейса да не ми натрошат клавира, а и екстра багажа ще ми дойде диви мангизи, пето ако се направя на ударена и го кача в самолета с мек калъф не знам дали ще ме пуснат, а дори в БГ да мине номера - на връщане какво ли ще е шоуто?? Луда ставам! Ако някой има експириънс моля да помага!! :wub: Клавирът ми е yamaha psr 1500 :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, което мога да кажа от личен опит е, че за музикални инструменти, повечето компании са склонни да ти позволят да го качиш на борда. Поне за китари и басове е така. Не знам обаче дали при клавира ще е същото, понеже той май е по-голям(отколкото да може да влезе в онези рафтове над седалките), а за вариант да го държиш пред седалката- не съм сигурен. Най-добре отиди на крака и разпитай какво е положението.

 

Другото е да си вземеш наистина флайт кейс- така или иначе ще ти се води втора бройка багаж, ако не тежи над 23кг(по спомен),, няма да имаш проблем- в смисъл ще платиш само за втората бройка към 50$

 

Относно другото- вземи си от тези "пластмасовите" кейсове, които вътре имат много дунапрен. Така дори да го хвърлят(а те ЩЕ!!!!!), няма да му стане нищо. С очите си видях как една от онези камионетки, докато разтоварваше багажа от самолета в Минеаполис, се обърна от една рампа и всичките дисаги паднаха от около 4-5 метра. Тъй, че, имай предвид. В този вариант при скъпи стоки може би имат и разни допълнителни варианти за застраховки- трябва да се разучи.

 

Има и 3ти вариант да го пренесеш като карго, но там вече не знам как стоят нещата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С един мой близък се опитваме от 2 години да прекараме един кливир от Щатите тук, естествено по финансови съображения (от там за парите който тук ще си купя смотан ПСР, ще си купя мо-6 или мо-8 или мотиф на старо). Тъй като имам инфо от други хора, че дори flight case-a не те спасява от гравитацията, решихме, че ще гледаме да го вкараме в самолета като ръчен багаж - което е доста трудно. Доколкото знам само полските авиолиний предлагат да вземеш със себе си музикален инструмент на борда. Другия вариант е в чанта, натъпкана с много дрехи, но ММ6 пък не се събра в най-големия му куфар, така че.. въпрос на късмет е явно..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ами питай Людмата...

 

 

Усещам сарказъм :surprise: Май трябва да пием едно кафе по женски с Лили :)

Благодаря за отговорите - това за чешките авиолинии трябва да се провери - много добре звучи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Да, трябва да се провери, защото информацията ми не е от много скоро. Както и да е, успех с това начинание и ако се осъществи пиши подробности :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ами питай Людмата...

 

 

Усещам сарказъм :) Май трябва да пием едно кафе по женски с Лили :D

Благодаря за отговорите - това за чешките авиолинии трябва да се провери - много добре звучи ;)

 

Бре,как ма излови!Както и да е ,вариант тънък и без флайт кейс няма.Билийв ми ,мен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Значи, колеги, шоуто е следното: при пренасяне на по-обемист (каквото и да значи това, не пожелаха да конкретизират) музикален инструмент, последният може да се качи на борда на отделна седалка като се плати още един билет БЕЗ ЛЕТИЩТНИ ТАКСИ или такси обслужване. Това е много добър вариант, защото като сметнах клавира с флайт кейса колко тежи и по 7 евро средно на екстра багаж колко ще ми струва това се оказа по-голяма цифра от билета без такси, да не говорим за риска ако го пусна в багажа! Е, все пак остава опция да се правим на луди на чекина, за да минем метър, но ако не ви се рискува - това е варианта :) инфото е от Еър БГ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ами питай Людмата...

 

 

Усещам сарказъм :dance: Май трябва да пием едно кафе по женски с Лили :thumbs_up:

Благодаря за отговорите - това за чешките авиолинии трябва да се провери - много добре звучи ;)

 

Бре,как ма излови!Както и да е ,вариант тънък и без флайт кейс няма.Билийв ми ,мен...

 

 

Sound craft, sound forge, важното е да има sound :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Нашия опит в това отношение е следния : при последното ни пътуване до Испания , ни накараха да платим към 160 евро за синт със флайткейс и по стечение на обстоятелствата (полупразен самолет) , синта пътува на седалка , защото от компамията ,на чекина ни казаха,че не поемат отговорност за него . На връщане тръгнахме от Бразилия , а от там имаме право на по 40 кг на човек , но синта си пътува като обикновен багаж , със всички рискове.

Та,така,с една дума - лошо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо съм в транс!!! B) Първо нямам флайт кейс, второ не знам какъв да си купя, трето са много тежки, четвърто ме е страх въпреки флайт кейса да не ми натрошат клавира, а и екстра багажа ще ми дойде диви мангизи, пето ако се направя на ударена и го кача в самолета с мек калъф не знам дали ще ме пуснат, а дори в БГ да мине номера - на връщане какво ли ще е шоуто?? Луда ставам! Ако някой има експириънс моля да помага!! :) Клавирът ми е yamaha psr 1500 :thumbs_up:

Първо - ще трябва да си купиш флайт кейс.

 

Второ - колкото се може по лек и здрав.

 

Трето - виж Второ :)

 

Четвърто - зависи от настроението на товарачите по летищата и държавите през които ще минеш.

 

Пето - забравй да го качиш с теб!

 

 

Извод: Добре дошла в семейството на пътуващите! :)

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже ей сега тия дни получих малко прясно инфо- зависи и от авиокомпанията- някои позволяват да си го носиш на седалката, някои искат да може да се събере в шкафчето над седалките, а за отделната седалка- повечето го позволяват като вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдам.. Чешката авиокомпания разрешава да го вземеш със себе си, ако го събереш горе де... Колкото до пространството там.. мисля че един с 5 октави влиза без проблем, поне на Еърбъс А320, само на такъв знам "жабките" кво представляват.

Редактирано от Stoyko Lisichkov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пренасял съм тъпани и гъдулки и какво ли не по самолети и то доста малки, според мен ще ти разрешът да го вземеш с тебе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ямахата от тоя модел май е доста обемиста-абсурдно е да я качиш на борда!Какви ли не кандарми съм правил да кача свирка-не дават,само тромбона ми разрешават да взема,ама той влиза в жабките(викат ми:"Пускаме те,ама трябва да ни свириш!" Ще свиря,казвам,ама ще ме возите безплатно,че дори и некой лев требва да дадете-изкуство е това,не кво да е! ^_^ )

 

Видях един пич как си беше отрязал говорителите на "ямахата"(PSR-1500)-много яка идея! Става с половин метър по-къса и по-лесно преносима!Само трябва да се затворят добре(правилно) страничните отвори след това,за да не се нарушава здравината на конструкцията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.