Jump to content
Българският форум за музиканти

...мога ли да върна гласа си отново?


Recommended Posts

Здравейте, не знам пускам ли темата в правилния раздел? Тя е първата ми тук. Случайно попаднах на форума от към google.bg. В тийн годините си в момента съм на 25 ходих на плаж и от него слънчасах за 3 дни... От тогава започнаха и проблемите с гласа ми веднага след, като спадна чудовищната ми температура. Тогава и не пушех, не мисля, че то влияе много на гл. струни - майка ми здравен работник, но някои отговори, като този не мога да ги получа от нея? Гласа ми и тембара в пеене е сходен с на Madonna. Mалко се отклони след, като се пооправих това беше юли или август започнах да не мога да изговарям обикновенни думи братовчет ми вървеше пред мен на изпращане аз му извиквах понеже забравих да му кажа някои неща още го помня - изговарях всичко шепнейки. След месеци гласа ми се промени, както е при всички във възраста разбрах го без да ми го казват на репитиция в групата. Подскачаше. Започнах тогава да пуша след това изчезна напълно пак пея, но след, като изпия 50 гр. твърд алкохол и никога не се получава, както беше тогава просто усещах, че чуствата ми ги изразявам чрез него, а сега само някакво стържене и подобие на най-големия ми кошмар. Тогава усещах всичко около мен, че звъни, а сега къде е? За това пиша темата знам ли може някой да е имал тук същите проблеми, като мен ;) . ...може и да стане смешна за, което се моля да не го разбере, защото тогава ще изпитате ужаса да усещаш, че го можеш, ако, когато се опитваш с няколко тона и разбираш, че това е било провал. Има ли надежда за мен вече не се занимавам с музика, но искам, когато реша отново да мога да пея, както преди!

Редактирано от Andrian
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо не отидеш на лекар?Там могат да ти назначат най- подходящото лечение- лекарства ,билки ,нагревки и моя съвет е е да ограничиш цигарите и алкохола !Щом майка ти е здравен работник би трябвало да те насочи към правилния специалист !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

Причините породили проблема ти главно може да са две:

-Физически

-Психически

 

Би следвало да предприемеф постъпки и да провериш първата. Отиди на лекар фониатър, който се занимава с проблемите на гласовия апарат. Има добри в исул или при частни лекари напр. д-р Фурнаджиев в зависимост от това с какви средства разполагаш. При всички случай мисля че прегледа нее повече от 20лв.

Ако там всичко е наред следва да се заемеш с проблем 2- сиреч със себе си ако го докараш до там мога да ти съдейстам.

 

Най-важното е да не изпадаш в самовнушения-човек може да се превърне в най-големия си враг.

 

Така че се заемай с въпроса :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема с говора се оправи, но имам чуството, че с пеенето не е, не съм ходил при специалист или професор... Може би и си внушавам. Въпроса с акохола го казах не, че пия това е само в компания или по-повод и много рядко в нас и то бира. Мисълта ми беше, че с него много по-бързо връщам гласовите си възможности за кратко време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ти нещо сходно.

 

Само да те питам - ти момiче ли си или момче? На места пишеш в женски род, на места - в мъжки! :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момче съм ;) ...предполагам си се убъркал с някай, както и да е звънах на д-р Фурнаджиев. Прегледа ми е 30 лв. Парите не са проблем стига да има резолтати. Не съм решил кога ще ходя предполагам през месец април или май. Не знам след това какво ще науча, но дано не е нещо сериозно Линка към темата, който си ми дал я прегледах преди няколко дни и мисля, че е доста важна за тези, които се занимават професионално. Ще спомена в ранна възраст е грешно прекаленото експлоатиране на гласа. Едни от основните болести е хроничния ларингит, който се получава след време

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По ред:

- грешката е моя, за което се извинявам - ти си писал за темата "да не станЕ смешна",

а аз съм прочел "да не станА смешна"...

- д-р Фурнаджиев ти го препоръчвам от личен и приятелски опит - много професионални певци сега пеят щастливо заради неговата помощ, но това ще го разбереш, като отидеш в кабинета му (ще видиш кои са му редовните клиенти). ;) Наистина е прекрасен доктор!

- това за ранната експлоатация е ново за мен, т.е. чувал съм го но не знаех, че това е една от причините за хоничния фарингит/ларингит - ти си знаел доста, а се правиш на дръж ми шапката! :girl_witch:

 

Колкото по-бързо отидеш на лекар, толкова по-добре!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем бях много уморен няколко дни не бях спал, когато писах темата - звучи малко несвързана за, което се извинявам. Аз съм от Сливен и затова реших през един от тези месеци. Може да се наложи нещо да остана за ден, два.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

Преди няколко дни ходих на преглед. Нямам никакви проблеми с гласовия апарат - т.е. възли и т.н. От там ми преписаха Eludril, който много трудно го намерих основно му приложение е за гаргара... , както и да е имам хроничен фаренгит, но ме насочи към Исул с направлени към Професор Атанасов или Асенов не си спомням името добре. Следващия месец по-време на записа мисля да се прегледам, но се оказа, че имам изменения говорния апарат и ми обясни, че с упражнения и 10 дневен престой в клиниката проблема ще се оправи.

 

П.П. Пиша го информативно за колеги с подобни проблеми за мен темата е важна!

Редактирано от Andrian Ivanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.