Jump to content
Българският форум за музиканти

Колани


Bassko

Recommended Posts

значи вчера ходих до пича с коланите

първо - цената на кожен колан (телешка кожа, двоен, без катарами) е 12лв

второ - Бо ян е купил последния наличен преди няколко дни (предполагам, че е той - "едно високо момче, китаристче" ) :no::P:no:

 

така, че който ходи - няма в наличност колани

 

мен не ми пука, защото си правя поръчков за същите пари

 

ако някой ходи тия дни - да пита за моя модел - супер е, и е 10см широк, другите май са по-малко

 

общо взето за 3-4 работни го правят по поръчка, което е добре

 

ами това е

 

едит - ако някой има интерес мога да дам телефон там - но на ЛС, за да няма злоупотреби.

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • Отговори 69
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

колана, честно, ми е точно от москвич, с тези смотаните кожи от безименните:) много и custom, signature и кво ли още не. но държи вече Нта година и не съм се замислял за нов. но си е оферта това което обясява китарапешо. може да се позаинтересувам. колкото до страп лок-а, можете ли да дадете инфо колко струват и откъде е оферта да си взема (за баса).

мерси:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Boston - 17лв. сребрист,19 - златист, 23 черен - магазина на Капъша.

25 - Fender, 30 - Dunlop - xxxx. Последния е с различна конструкция от предните, хитра и доста надежден изглежда.

Аз имам черен бостАнски:unsure: и е също много добър, и, според мен, малко по-идеен откъм спестяване на инциденти - "откачалката" се дърпа а не се натиска, като при Дънлопа.

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си взех от тези, дето китаратапешо каза. И съм доста доволен :blink:. Хем е здрав, хем пък и не е от най-скъпите - преди гледах в Райсинг Форс едни кожени колани Фендер - вярно, много хубави, ама 35 лева :blink: ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

ползвам earnie ball,леко тунингован ама върши работа

Редактирано от Twisted_By_Design
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ядове съм брал с коланите.Едния ми бас е 9 а другия 11 кила инаправо ми скапваха рамото.Докато един стар музикант не ми подари дърт Gibson колан с подплънки широк около 15 см.и проблемите приключиха.Всеки път когато слагам баса си спомням за този човек да е жив и здрав. Strap-locks ги сдухвам за не повече от 5 месеца.Заради тежеста се изпиляват вътрешните цилиндърчета и ако не си нащрек може да засвириш във въздуха ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам два - единият сам съм си го правил и с него басът може и до колената да ми стигне, ако трябва :) . Вторият е Фендер. Доста готин и удобен, за 20-тина лв, който ако го пусна максимално ми застава в изключително удобна позиция - тялото пада точно върху коремната област, може би съвсем малко по-надолу. Тази позиция за мен е екстра, а и не ми се налага да го нагласям всеки път.

Редактирано от Pinky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз съм с колан от презрамка на самар. Старите руски самари РУЛЗ!!! Кожен, дебел и много здрав колан :) Не много широк :) За жалост той се окза ОК за китарата, но за баса е малко кофти... Май-май ще се купува отнякъде един широк колан тип колан на ТИР. :) С китарата ми подариха един колан на Стаг... срам ме е да коментирам този аксесоар като такъв. Предупреждавам, да не се купуват тези колани, за да не ви се скъсат в ръцете и китарата да ви изпочупи краката, както се случи при мен :) Луда работа... За 10 кинта замалко в гипс на левия крак, грифа направо ми отвя капачката, а уж бях тръгнал да свиря на тази китара... Демнид, гитар, скъми, фейки, стъф.

Като цяло ако някой си прави колан ОК, но видите ли Стаг на коланите - НЕ ПИПАЙ - АКАНО!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стаговете не са си шега работа наистина могат да ти докарат бая главоболия аз моя стаг му махнах краищата който бяха от някфа ужасна кожа която на 2-3 пъти се беше късала и я бях ъбгрейдвал с кфо ли не от сякфи залепящи матеряли до телбот :virtuoz::) и сега просто в двата края пробих по една дупка и една дупка посредата при слу4аи на слапинг да ми стой височко баса :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стаговете не са си шега работа наистина могат да ти докарат бая главоболия аз моя стаг му махнах краищата който бяха от някфа ужасна кожа която на 2-3 пъти се беше късала и я бях ъбгрейдвал с кфо ли не от сякфи залепящи матеряли до телбот :):) и сега просто в двата края пробих по една дупка и една дупка посредата при слу4аи на слапинг да ми стой височко баса :)

Именно за това говоря!!!

Звукът ти чупи главата, а грифа краката!!!

:):ph34r::):virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз действам с един Ерние Бал , който са му удебелени кожите , там дето се закача и са добавени (ръчно от мен :) ) подплънки от вата . Доста удобен ... Поне не боли както преди ... Разбириш ли , той широк 4 см...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично ползвам колан на Lake Placid Guitars, черен, подплатен с неопрен, широк около 10-на сантиметра направен от супер здрав телешки бокс... Колана е жесток, струваше си 10 часовото обикаляне по магазините на София и 45те лева. С него нямам болки в рамото не ми се схваща ръката и съм райски доволен :) Страп луковете са на Бостън Китарс, много интелигентно измислени ако ги сложиш хитро няма как да ти падне баса дори и механизма да се строши - струваха ми 18 лева..

 

PS. единственият проблем беше да монтирам страплуковете на колана, егати твърдата кожа, счупих си пръстите :(((

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офф/

Един доста лаически въпрос от китарист... Тези страплокове стават ли за колан за китара, всъщност то няма голяма разлика в коланите де, но все пак?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.