Jump to content
Българският форум за музиканти

Колани


Bassko

Recommended Posts

Нека да поговорим за коланите. Какви колани използвате(марка, материал) , имате ли такова... ( незнам как точно се казва) за да не ви пада колана ( завинтва се там където се слага колана на тялото) и къде се продават?. Тези които държат басовете/ китарите си по-ниско сладате ли си нещо като тежести отзад на колана за да може да не ви пада от рамената като седнете?? и такива неща........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 69
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Наскоро си взех един колан Fender за 9лв. с кожени накрайници, стандартен колан, за сега се държи много стабилно...на баса нямам strap-locks, затова съм доволен че кожата е доста стегната и държи много плътно...

 

На китарата си имам strap-лоци /именно това дето се завинтва :headbang: / и без тях на репетиция или на концерт просто не минава, тъй като самата китара има малко странен център на тежестта, а и не ми се рискува :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам един колан "no name", който е доста преправян, частта от него, която отговаря за нагласянето на височината, беше направена по поръчка в някаква си работилничка за чанти :headbang: , а пък като накрайник и поставих една извита тел :metalist: и просто закачах този край на баса, аве идиотщина, все се каня да си купя свестен колан и все не мога да се наканя ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1)За китарката - Колана е "Бостън" 11 лева, със страп лок за китарата.Свикнеш ли с него щото е тесен колан,със лок-а ще ме надживее...:)

2)За Баса - стария на китарата - Проел изкуствена кожа,широк...турбо смотан,но и толкова удобен. Кожата се къса нон-стоп, залепил съм я с тиксо и не сменям дължината за да не се преебе още, и то преди да съм събрал пари за още един лок и още един"Бостънски" колан :D...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mоя е дънлоп. Гледам, че сега ги има в динакорда и в фактор-а

Моя иначе е носен от америка, и беше под 20 лева.

иначе е широк с дебел плат и седи много удобно, и е с кожени закачалки :bravo:

от 2 години някъде съм с него и още изглежда като нов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аве не ви знам вас, ама един познат имаше преи известно време колан от Москве 12 :D

Беше най - якият колан на всички времена :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Аз мисля, че дори и да е скапан, по някое време свикваш и не ти пука.

Аз на баса бях с един широк - много удобен, ама стана на пестил; за китарата тесен - схващаше ми се рамото известно време и после престана - този стои като нов все още. Според мен: да, хубаво е да е и удобен, но по-скоро да е здрав, че от удобство да не ти се скъса по време на песен, и да ти осакати не само свирнята, а и инструмента.

:wall: Аз съм си го писал по-рано.

В Страп-лока е истината! :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми аз съм на китарата с planet waves за 6 лева (или май бяха 8, не помня вече)

и такъв ще си взема за баса :greenangel: тоя ми е на 3-4 месеца ама още няма признаци на износване

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

силно препоръчвам, както за много други неща, и тук да ползвате услугите на нашите майстори. ако не сте изключително капризни откъм външен вид отидете при някой кожар и си поръчайте колан. аз направих така. и срещу 7лв получих хубав и най-вече много здрав kitaratapesho signature колан за китара от телешка кожа. широк е 10см за да не ми тежи китарата, че съм 60 кила само. направихме дупки и захват по мой избор. ползвам го от две години всеки ден безотказно. в темата със снимките може да го видите. тези дни ще ида да си поръчам и един за лес пол-а, че е зверски тежка китара. ако някой се интересува мога да дам координати на "моя" агент :greenangel:

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера гледах в xxxx някакъв специално за Бас, от неопрен, малко еластичен, но определено изглеждаше много обещаващо. НО - цена 70 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

силно препоръчвам, както за много други неща, и тук да ползвате услугите на нашите майстори. ако не сте изключително капризни откъм външен вид отидете при някой кожар и си поръчайте колан. аз направих така. и срещу 7лв получих хубав и най-вече много здрав kitaratapesho signature колан за китара от телешка кожа. широк е 10см за да не ми тежи китарата, че съм 60 кила само. направихме дупки и захват по мой избор. ползвам го от две години всеки ден безотказно. в темата със снимките може да го видите. тези дни ще ида да си поръчам и един за лес пол-а, че е зверски тежка китара. ако някой се интересува мога да дам координати на "моя" агент :godbless:

Интересувам се от този кожар. Ще кажеш ли как да се свържа с него?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.