Jump to content
Българският форум за музиканти

Как се справяте с катарамата?


qze

Recommended Posts

Любопитно ми е да разбера вие как сте се справили с този проблем:

ако носите колан(такъв, дето се носи за да не ви падат гащите :rolleyes:) и свирите на любимата си китара, то е много вероятно китарата ви да бъде нелюбезно издраскана от колана....

 

Питам, защото преди имах китарка Кремона, която бе придобила от катарамата на колана ми една своеобразна "дърворезба" на гърба си (която в последствие бе покрита с фолио за кухненски плот, много фешън бтв..), но тогава някакси, незнам защо (а може би вие ще ми кажете ;)) не ми пукаше (меко казано)... НО - настъпи "време разделно" за мен и Кремоната ми, та сега съм с Ibanez, който мисля че не заслужава тази чест да притежава подобна "дърворезба"....

 

..та аз лично проблема го реших така:

има колан - има проблем, няма колан - няма проблем!

:hello:

Който има подобни вълнения, ако иска нека сподели!

Благодаря ви от името на всички китари, които не могат да оценят това велико изкуство - дърворезбата ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само между другото - имам и една тениска с много приятна перфорация в областта на корема ;) (просто подходящата катарама и подходящия текстил), но това не ме притеснява, защото е вече стара (напомня ми за времената когато свирех с любимата си Кремона)

 

...ааа... дали Данчо Караджов има подобни проблеми :lol:

 

;):rolleyes::beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не нося колан, щото естествено изпълвам гащите докрай и те не падат. :) А и никога не съм се справял с тия колани, все се получава една такава свинщина, оплитам се в тях, неудобни са ми, или ми стягат, или са ми широки, дупча ги безжалостно и накрая ги загубвам, изобщо не ми върви с този аксесоар. Същото до голяма степен се случва и сс китарните колани, имам чувството, че като ги оставя вкъщи и те се измъкват на пръсти и се крият зад гардероба, примерно. Затова сега колана за китарата съм го окачил на стената, да ми е пред очите :)

 

Но наистина обяснението със снимката пасва доста добре :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото в едно старо китарно списание някаква фирма рекламираше специално фолио за китари което се залепва отзад на корпуса да не се драска от колана или от капсите на дънките примерно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си - има колан, има проблем. Връхната дреха няма да те спаси от катарамата - пак стават вдлъбнатини (освен ако не си надянал на баба вълнения елек)

Аз махам колана и така жуля.

Ако съм с риза, я свалям, защото по нея има копчета и освен това ползвам ръкавел за дясната ръка - ако си по тениска, пази лицевия панел на дъската от потта и мазнината на кожата.

Абе въобще - параноя. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:think: никога не съм имал проблем с катарамата, мисля си че фланелката спасява положението, а ако свиря някви технически пасажи, което напоследък не ми се случва винаги си дигам китарката, щото ми е по-удобно на пръстите и китката, малко е смешно от страни, ама ко ми пука, важното е да се свири бързо и сложно :) . инче в нас ся лятото обикновенно съм по гащи и тва е :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.