Jump to content
Българският форум за музиканти

mynameis

Yamaha S900 или Yamaha Mm6?

Recommended Posts

Колеги, от известно време съм решил да си сменя ямахата. До момента съм ползвал 4-5 ямахи, последната е DGX, и ако не бяха калпавите китарни ефекти /звучат прекалено синтезаторно/ другото ми харесваше /клавишите например са супер, не както се твърди из форума, освен това механиката е много-много здрава/. След дълго четене в интернет и разглеждане на демо-записи в You tube установих, че за моите цели /по-скоро любителско свирене в домашни условия - страшно се релаксира; рядко навън, по-скоро от време на време сред приятели/ най-подходящи са Yamaha S900 или Yamaha mm6. Демото на първия обаче е ужасно, звуците също, чак да не повярваш, като се има предвид какви пари струва. Това, с което ме съблазнява е вокодера, чувал съм един такъв на живо /на ямаха 9000/ и звучи убийствено. Демото на втория е убийствено, звуците - също, а и отзивите в една друга тема са повече от добри. Не е за пренебрегване, че цената на мм6 е около три пъти по-ниска. Ако някой е пробвал тези машинки - струва ли си s900? Имам и още един въпрос - не ми стана ясно мм6-цата просвирва ли миди-файлове, записани на USB, и по-скоро как звучат, защото в един руски сайт, подобен на нашия пишеше, че звуците са супер, но като просвирва миди-та звучи като "сотовой телефон". Благодаря предварително ако някой даде съвет, или поне помогне в моето "двоумение" :hysterical:

Edited by mynameis

Share this post


Link to post
Share on other sites

s900 e аранжьор а мм6 е синтезатор, макар и той да има нещо като аранжьор-секция. няма защо да се учудваш че звуците на един аранжьор не са велики, това не е тяхната сила, дори и в топ-модела тирос не останах впечатлен от блендите. ако все пак ако ти трябва за домащни услоивия и за просвираване на миди-файлове - мога да ти гарантирам че особено за миди-тата роланд са номер 1. 95% от всички миди-та тръгват на всеки роланд, при моята йамаха някъде към 60%. :surprise: (но тя не е и аранжьор де) :greenball:

Share this post


Link to post
Share on other sites
s900 e аранжьор а мм6 е синтезатор, макар и той да има нещо като аранжьор-секция. няма защо да се учудваш че звуците на един аранжьор не са велики, това не е тяхната сила, дори и в топ-модела тирос не останах впечатлен от блендите. ако все пак ако ти трябва за домащни услоивия и за просвираване на миди-файлове - мога да ти гарантирам че особено за миди-тата роланд са номер 1. 95% от всички миди-та тръгват на всеки роланд, при моята йамаха някъде към 60%. :lol: (но тя не е и аранжьор де) :greenangel:

 

Аз не съм съгласен изцяло за ТАЙРОС-а. Тъй като вече от почти година имам последния МОТИФ - XS7, и съм запознат доста добре и със Тайрос 2, мога да кажа, че Тайросът е по-добър и много по-добре имитира живото свирене на китари и духови, просто е върхът!!! Затова е и по-скъп от МОТИФ серията, макар и не много... Скъпите ПСР-ки (от миналата и по-миналта година) използват същите свуци и техники както и ТАЙРОС 2, просто са малко по-орязани. А ММ6 е МНОГО орязан МОТИФ. Ямаха МО6 пък е малко орязан МОТИФ ЕС. ММ6 има някои по-нови звуци от МО6 и предимството му е в това. Тъй като аз имам ММ6, мога да кажа, че за парите си е най-доброто НОВО нещо в този клас. А за Роланд - да - със сигурност бяха най-добрите за МИДИ, сега не знам как са нещата... С миди файлове не се занимавам от доста време... Ако ти трябва за забавление или за правене на елементарни аранжименти, или за просвирване на миди-та, избери аранжор-а. Преди много мразих Ямаха ПСР, обаче сега гледам вече със съвсем друго око... Просто Ямаха са най-добрите (говоря като цяло) в синтезаторите. Не че РОЛАНД ФАНТОМ не е убийствен, ама Ямаха просто е върхът... Аз дълго се чудих дали да взема КОРГ М3, МОТИФ XS или РОЛАНД ФАНТОМ... И в крайна сметка избрах Ямахата... Ако ти трябва да свириш в група (рок или поп) ММ6 е много по-добро решение... Звуците са МОТИФ-ски, недостатък е, че можеш да смесваш само 2, а не 4 или 8 (ама за тези пари - толкова) . Има достатъчно контроли и е ултра лек!!! Има MEGAVOICES!!! И това е... А може да те спаси и ако ти трябва аранжор - има чисто към 50-60 стила, които са направени УБИЙСТВЕНО, звучат ПЕРФЕКТНО, по 4 вариации и брейка на стил. Няма интродукции и краища. Има 8-пистов секвенсър. Мога да пиша и още много, но май щях да се отклоня... Затова спирам. Успех!

 

П.П. А, не знам, обаче ММ6 чете много прилично мидита (да от ЮСБ ги чете), ама много прилично!!! А ако се сменят звуците, става просто СУПЕР!

Edited by rusnaka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за отговорите. На Роланд съм свирил, и в по-ниския клас /а и по принцип/ звуците просто не ми харесват. Звуците на Ямаха ми допадат много повече и.. е, аз просто съм фен на Ямаха, така че марката е ясна. Обичам да свиря "върху" миди-файловете, за човек, който свири сам, като изчистиш предварително пианата /а защо не и други инструменти/ например и ги удариш на живо си е все едно свириш в група /не "работя" в заведения като някои, които просто пускат "касетофона" и имитират свирене, изобщо с работата по заведения съм приключил преди повече от 10 години/. Понякога си правя собствени мидита или дообработвам някои, които са ми харесали в интернет /ползвам компютъра и разни програмки/. Доколкото разбирам за моите цели ще се ориентирам към Yamaha MM6, тъй като добрия звук не е за пренебрегване, чете мидита, а и секвенсера ме устройва, за правене на живо на собствени мидита. Лошото е, че питах в Динакорд и ми отговориха, че нямат в наличност нито една бройка на територията на БГ и не знаят кога ще имат, а с пазаруването онлайн не съм наясно и не съм пробвал. Отделно от това ми се щеще да "пипна" mm6-цата преди да я взема, все пак за мен парите не са малко, а старата свирка ще трябва да продам на загуба. Както и да е - още веднъж благодаря и желая творчески успехи и най-вече - радвайте се на добрата музика :blink::):)

Edited by Chrysalid
Нарушение на правилото за цитиране!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Аз дълго се чудих дали да взема КОРГ М3, МОТИФ XS или РОЛАНД ФАНТОМ... И в крайна сметка избрах Ямахата...

 

Е ти направо ме уби - между трите не си взел Корга? Сигурен ли си, че на живо Мотива звучеше по-добре? Поне на демо и характеристики М3 избива всичката риба в морето

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Грозен е бе, братчед.. Майтапа на страна, но между 3те свирки мислиш, че мотифа изобщо не става за свирене на живо и Корга е властелинът на синтезаторите.. Я се осъзнай.. Тва е безумно тъп спор между Корг и Ямаха, при положение, че горните машини са близки до цена и възможности- така че въпрос на предпочитание. Гледай тук

Колкото дали мм6 или ПСР С900 - хората преди мен казаха, мм6 ако търсиш клавир за банда, С900 - за аренжър. (вапреки че мм6 е компромисен вариант и за 2те)

Edited by Stoyko Lisichkov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.