Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha S900 или Yamaha Mm6?


mynameis

Recommended Posts

Колеги, от известно време съм решил да си сменя ямахата. До момента съм ползвал 4-5 ямахи, последната е DGX, и ако не бяха калпавите китарни ефекти /звучат прекалено синтезаторно/ другото ми харесваше /клавишите например са супер, не както се твърди из форума, освен това механиката е много-много здрава/. След дълго четене в интернет и разглеждане на демо-записи в You tube установих, че за моите цели /по-скоро любителско свирене в домашни условия - страшно се релаксира; рядко навън, по-скоро от време на време сред приятели/ най-подходящи са Yamaha S900 или Yamaha mm6. Демото на първия обаче е ужасно, звуците също, чак да не повярваш, като се има предвид какви пари струва. Това, с което ме съблазнява е вокодера, чувал съм един такъв на живо /на ямаха 9000/ и звучи убийствено. Демото на втория е убийствено, звуците - също, а и отзивите в една друга тема са повече от добри. Не е за пренебрегване, че цената на мм6 е около три пъти по-ниска. Ако някой е пробвал тези машинки - струва ли си s900? Имам и още един въпрос - не ми стана ясно мм6-цата просвирва ли миди-файлове, записани на USB, и по-скоро как звучат, защото в един руски сайт, подобен на нашия пишеше, че звуците са супер, но като просвирва миди-та звучи като "сотовой телефон". Благодаря предварително ако някой даде съвет, или поне помогне в моето "двоумение" :hysterical:

Редактирано от mynameis
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

s900 e аранжьор а мм6 е синтезатор, макар и той да има нещо като аранжьор-секция. няма защо да се учудваш че звуците на един аранжьор не са велики, това не е тяхната сила, дори и в топ-модела тирос не останах впечатлен от блендите. ако все пак ако ти трябва за домащни услоивия и за просвираване на миди-файлове - мога да ти гарантирам че особено за миди-тата роланд са номер 1. 95% от всички миди-та тръгват на всеки роланд, при моята йамаха някъде към 60%. :surprise: (но тя не е и аранжьор де) :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

s900 e аранжьор а мм6 е синтезатор, макар и той да има нещо като аранжьор-секция. няма защо да се учудваш че звуците на един аранжьор не са велики, това не е тяхната сила, дори и в топ-модела тирос не останах впечатлен от блендите. ако все пак ако ти трябва за домащни услоивия и за просвираване на миди-файлове - мога да ти гарантирам че особено за миди-тата роланд са номер 1. 95% от всички миди-та тръгват на всеки роланд, при моята йамаха някъде към 60%. :lol: (но тя не е и аранжьор де) :greenangel:

 

Аз не съм съгласен изцяло за ТАЙРОС-а. Тъй като вече от почти година имам последния МОТИФ - XS7, и съм запознат доста добре и със Тайрос 2, мога да кажа, че Тайросът е по-добър и много по-добре имитира живото свирене на китари и духови, просто е върхът!!! Затова е и по-скъп от МОТИФ серията, макар и не много... Скъпите ПСР-ки (от миналата и по-миналта година) използват същите свуци и техники както и ТАЙРОС 2, просто са малко по-орязани. А ММ6 е МНОГО орязан МОТИФ. Ямаха МО6 пък е малко орязан МОТИФ ЕС. ММ6 има някои по-нови звуци от МО6 и предимството му е в това. Тъй като аз имам ММ6, мога да кажа, че за парите си е най-доброто НОВО нещо в този клас. А за Роланд - да - със сигурност бяха най-добрите за МИДИ, сега не знам как са нещата... С миди файлове не се занимавам от доста време... Ако ти трябва за забавление или за правене на елементарни аранжименти, или за просвирване на миди-та, избери аранжор-а. Преди много мразих Ямаха ПСР, обаче сега гледам вече със съвсем друго око... Просто Ямаха са най-добрите (говоря като цяло) в синтезаторите. Не че РОЛАНД ФАНТОМ не е убийствен, ама Ямаха просто е върхът... Аз дълго се чудих дали да взема КОРГ М3, МОТИФ XS или РОЛАНД ФАНТОМ... И в крайна сметка избрах Ямахата... Ако ти трябва да свириш в група (рок или поп) ММ6 е много по-добро решение... Звуците са МОТИФ-ски, недостатък е, че можеш да смесваш само 2, а не 4 или 8 (ама за тези пари - толкова) . Има достатъчно контроли и е ултра лек!!! Има MEGAVOICES!!! И това е... А може да те спаси и ако ти трябва аранжор - има чисто към 50-60 стила, които са направени УБИЙСТВЕНО, звучат ПЕРФЕКТНО, по 4 вариации и брейка на стил. Няма интродукции и краища. Има 8-пистов секвенсър. Мога да пиша и още много, но май щях да се отклоня... Затова спирам. Успех!

 

П.П. А, не знам, обаче ММ6 чете много прилично мидита (да от ЮСБ ги чете), ама много прилично!!! А ако се сменят звуците, става просто СУПЕР!

Редактирано от rusnaka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите. На Роланд съм свирил, и в по-ниския клас /а и по принцип/ звуците просто не ми харесват. Звуците на Ямаха ми допадат много повече и.. е, аз просто съм фен на Ямаха, така че марката е ясна. Обичам да свиря "върху" миди-файловете, за човек, който свири сам, като изчистиш предварително пианата /а защо не и други инструменти/ например и ги удариш на живо си е все едно свириш в група /не "работя" в заведения като някои, които просто пускат "касетофона" и имитират свирене, изобщо с работата по заведения съм приключил преди повече от 10 години/. Понякога си правя собствени мидита или дообработвам някои, които са ми харесали в интернет /ползвам компютъра и разни програмки/. Доколкото разбирам за моите цели ще се ориентирам към Yamaha MM6, тъй като добрия звук не е за пренебрегване, чете мидита, а и секвенсера ме устройва, за правене на живо на собствени мидита. Лошото е, че питах в Динакорд и ми отговориха, че нямат в наличност нито една бройка на територията на БГ и не знаят кога ще имат, а с пазаруването онлайн не съм наясно и не съм пробвал. Отделно от това ми се щеще да "пипна" mm6-цата преди да я взема, все пак за мен парите не са малко, а старата свирка ще трябва да продам на загуба. Както и да е - още веднъж благодаря и желая творчески успехи и най-вече - радвайте се на добрата музика :blink::):)

Редактирано от Chrysalid
Нарушение на правилото за цитиране!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз дълго се чудих дали да взема КОРГ М3, МОТИФ XS или РОЛАНД ФАНТОМ... И в крайна сметка избрах Ямахата...

 

Е ти направо ме уби - между трите не си взел Корга? Сигурен ли си, че на живо Мотива звучеше по-добре? Поне на демо и характеристики М3 избива всичката риба в морето

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Грозен е бе, братчед.. Майтапа на страна, но между 3те свирки мислиш, че мотифа изобщо не става за свирене на живо и Корга е властелинът на синтезаторите.. Я се осъзнай.. Тва е безумно тъп спор между Корг и Ямаха, при положение, че горните машини са близки до цена и възможности- така че въпрос на предпочитание. Гледай тук

Колкото дали мм6 или ПСР С900 - хората преди мен казаха, мм6 ако търсиш клавир за банда, С900 - за аренжър. (вапреки че мм6 е компромисен вариант и за 2те)

Редактирано от Stoyko Lisichkov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.