Jump to content
Българският форум за музиканти

Единичен педал или кардан


Recommended Posts

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Пич, педалита (за бараби (а то и останалите) ) са като жените.... ако не можеш на една... не се натягай на повече :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KАрдана е по-мобилен и удобен за настройка(кожата).Лично аз предпочитам да свира с два единични педала на 2 каси.Ноооо излиза скъпо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Прав си, да не говорим за концерти. Иначе някой ден кат си купя яки чинели може и за 2ра каса да събера. Изглежда яко, по-метълско е и няма лаг на левия педал.

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

понеже последните няколко години все свирих с някакъв кардан,стигнах до момент в който ако не присъства в сета ми двойният педал, все едно съм с една ръка. включвах го в употреба неволно и на места в които е напълно излишно, изградих си даже доста кофти навик. затова последният месец си направих "комуна"... за отказване като занесох кардана на вилата и го оставих там,че да не се изкушавам. сега си млатя само с едно педалче. като изключим факта че фабричният педал на ямаха7210 е леееееко дървен откъм бързина и цялостен контрол, усещам конкретна промяна в начинът ми на свирене с десният крак(ми "няма го" левия да помага или да се пречка). горещо препоръчвам на колегите с "двете каси" да зарежат металджийницата за месец

Редактирано от kukls
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... ако не можеш на една... не се натягай на повече :)

 

много яко прозрение :):pray:

 

За траш метъл свирене, карадана може би е задължителен (говоря за треша като разтегливо понятие).

 

От друга страна помислете какво правят Ян Пейс и Нико Мак Брейн с единичен педал. Чудеса. :wacko:

Както Нико казва, използването на кардан е "undrumerish" - на български " не съвсем по барабанистки".

Е, и той използва такъв, но само в една песен от цялото творчество на Мейдън ( в последният албум), за която било наложително.

Иначе, макар да не съм свирил с кой знае колко много софийски барабанисти, винаги са казвали "това парче не Мейън не може без кардан", а то реално е без....

 

 

 

Виждам niki123bg, който е китарист, като мен, после си взе бас ( и аз независимо от него - и сега се уча и напредвам с баса), сега май и барабани :punk_guitar: , даже от седмица се замислям дали да не взема и аз едни барабани ( хем знам, че не е никак лесно, а времето все е кът) ( всъщност съм имал много отдавна едни тактони, но бях пълен провал и ги продадох). Така де, приемете мнението ми, като на човек, който харесва да слуша барабанисти (и да свири с тях).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе кардана е яко нещо. Изглежда някак космическо, а и това дет се свири с него не може да стане с един педал, освен ако не си някъв супер професионалист. :);)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно да ви кажа, тази тема леко ме провокира. Преди около месец си взех кардан и така да се каже в "карданното" дело съм директен аматьор, но все пак обърнах внимание на неминуемото свикване. За да го избегна сега при всяко свирене свиря бийтовете първо само с левия, после само с десния крак и чак след това ползвам и двата. Все си мисля, че така ще съумея да се науча да използвам кардана правилно - като помощно средство, а не заместител. Все пак един кардан дава нови възможности, но и вероятността да циклиш само върху него, което е еднообразно и скучно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:icon_shithappens:

 

всичко което може да правиш със един кардан може да го изсвириш и със единичен педал

:recourse::):hysterical: :hysterical: това е за бисерите,след това изказване .. търси ме под масата... много искам да го видя това... яко нацепени 32-ини в темпо 200+ с единичен педал

 

Трябва ли да отговарям на това....или просто се базикаш??? :o Ти въобще знаеш ли какво е 32-ини?

 

Когато почнеш да свириш тремоло на соло барабанчето това са 32-ини в темпо м.м=120 и звукът който се чува е едно: "бжжжжжжжжжжжжжж" тоест не се различават отделни удари.

 

Представи си ако темпото е 170?? дори и да може технически да се постигне все тая звука който щесе чува няма да се промени ни най-малко кво остава за 200 че и на касата да бъде :wacko:

 

 

 

Иначе кардана е голямо улеснение за всеки екстремен барабанист няма спор но тва незначи че неможе да се свири и с единичен.

Скоро попаднах на този пичага, иначе съм за кардана.http://www.youtube.com/watch?v=Q4ZUPEgbzu0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По повод бързината на темпото с което се свири дали е кардан или е един педал няма особено значение ако си развил достатъчно добра техника на краката единствения плюс на свирнята с два леви крака е че по лесно се постига динамичен звук при положение че почти нама как да се корегира амплитудата на удара с крак.Иначе да тикове ги има пробвай да си държиш левия крак на фуса винаги когато не ти трябва кардан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз използвам кардана главно за изравняване на краиниците.Повече ме кефи с единичен незнам защо,но често използвам и кардана.Имам го от около 4-5 месеца.В началото мн се бях зарибил да свиря яко метал ама после сякаш ми омръзна и забелязвам че после като започнах да свиря повече единичен,че по друг начин вече мисля нещата мн по яко нз що :thumbdown: Съгласен съм напълно с аладин :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам двоен педал и наистина зависи от музиката. Пример ако е някое супер бързо темпо то се усеща че не може да се изсвири с единичен штото то си има лимит в смисъл донякъде освен ако не си някав ненормалник штот и такива ги има- а ако вземеш и под внимание ако свириш с единичен бързо темпо крака ша ти умалее на 10 мин. И в този случай може да се ползва кардан и работата се разпределя между двата крака. Но това е лично мое мнение- ако обиждам някой сори просто казвам аз как виждам нещата.

А за двете каси- незнам аз лично предпочитам една с кардан а тея с двете извинете за думата не са немалко гъзари

В смисъл може същия звук и удар да го изкараш и с една!!!

 

Поздрави на всички и :) ако съм обидил некой!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бързо темпо крака ша ти умалее на 10 мин.

това са пълни глупости момче.... допреди 2 месеца имах друго мение , но единичният рулира

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.