Jump to content
Българският форум за музиканти

Смоук на дървото..


JimBeam

Recommended Posts

Джим Бийм, Не е нужно да си "вкарваш " китарата в сол(или в пипер или други подправки :excl: ). Настрой си я стандартно в МИ , но изсвири всички тонове със две прагчета по нагоре(посока към адаптерите) . Опитай така и сам ще чуеш разликата.

 

пп.А ако не ти е удобно да свириш по този начин е нужно да настроиш китарата във F#, но според мен това е излишно, пък и пак има вероятност да скъсаш струна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами точно така си я свиря.Самоче на бас струните щото на 3и 4 ако има много драйв почвам само аз да си знам кво свиря. Бтв пробвах се и с тая песен http://media.putfile.com/Death-born-deathcover един фр ми каза че е станало горе долу ама ще видим какво ще кажете .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема не е в тоналноста,а в струните.Проблема е,че са много дигнати и на места звучи се едно се мъча да го исвиря обаче този проблем ще се опрай.А и това за тоналноста още,е от волума настройките.Просто не ми остана време да си играя обещавам че ако не тази другата седмица ще го направя като хората.10х иначе за подкрепата :Д

Копелеееееееееееееееееееееееееееееееееееееее......... :blush:;):greenangel::hysterical: :hysterical: :hysterical:

 

Варианта "като хората" ,моментално ме причисли към земноводните...

Ей изрУди, нямате ли батковци, да ви полагат зад врата?

 

 

Проблема не е в тоналността в главата ти е... Освен че не слушаш бекинг трака, не четеш и какво ти се казва. Въздържах се първия път, но сега не мога.

Извади си шофьорска книжа и карай такси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ чесно казано нищо неразбрах от коментара освен,че трябва да си извадя книжка(което ще стане след година като станана 18).А и си четох кво ми казават хората пробвах го.По добре немога да го напрая колко и да се мъча,и на мене не ми харесва ама както каза Икарус всеки от някаде почва.Ако ти ми кажеш че като си почнал да запивсаш сичко от до е било перфекно аз те признавам за най великия :blush: .

П.П не се сърдя или заяждам или нещо такова да не си помислиш нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иди на уроци. Не по китара. Иди първо на солфеж. Явно си малък. Няма лошо.

Музиката основно е свързана със слушане и разбиране на чутото по определен начин.

Иди при преподавател по пеене и музика да ти обясни (И ПОКАЖЕ) основните характеристики на тона и начините за записване. След като разбереш къде е идеята се захвани с някой инструмент с фиксирани тонове (да речем пиано) и тогава на китара (щото явно твоята китара нещо не те слуша, а и ти нея).

 

 

Може леко да съм несправедлив, но преди да се науча, да правя нещо аз не го показвам.

И аз не се заяждам.

Това е груб сарказъм характерен за хората, които се занимават с РНР.

Прочее п....те се обиждат. А ние требе да сме корави.

 

хехехехе

'баси лирическото отклонение направих...

 

Освен т'ва нямам никакво значение колко бързо, технично или сложно свириш. Единствения показател е ВЯРНО.

Или поне минимум грешки. В твоя случай ти си просто много встрани от верния тон. Странното е че след забележките не се приближи, а избяга още.

И друго много важно и ти както и аз нямаме нужда от нечие признание. Щом си ОК със себе си - всичко е наред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами точно така си я свиря.Самоче на бас струните щото на 3и 4 ако има много драйв почвам само аз да си знам кво свиря. Бтв пробвах се и с тая песен http://media.putfile.com/Death-born-deathcover един фр ми каза че е станало горе долу ама ще видим какво ще кажете .

 

Наистина ли не си чуваш вярната тоналност, в която трябва да свириш?

Ако е така - наистина - остави китарата за малко - и отиди на солфеж. Иначе положението е безнадеждно.

Ако продължаваш да мислиш, че проблема е в китарата, пусни си бекинга, и се запиши как тананикаш мелодията, която трябва да свириш с глас. Дай после да чуем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази интерпретация ме развесели много е джази.

:hysterical:

Редактирано от Mark Avrelii
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи ще спестя подигравателни коментари- явно всеки почва от някакво свое си ниво- за мен е наистина странно- никога не съм имал проблеми с ритъм и да познавам кога не съм в тоналност, винаги съм си мислел, че е... де да знам- вродено у секи да усети кога е верен и кога не, но явно не би. Съвета ми към теб е да се абстрахираш от това, което звучи в главата ти(още по зле ако вместо звуци мислиш за числа или ноти по грифа- музиката е звук, не писания), и да слушаш това, което звучи навън реално. Каквото и да ми кажеш, не можеш да ме убедиш, че това, което си записал ти звучи ОК. Слуха е НАЙ-важното нещо за един музикант- който и каквото и да ми приказва за приоритети- не може да постигнеш НИЩО в тази област без да чуваш това, което свириш- най-грозното нещо, което винаги ми е правило впечатление е разстроена китара на концерт- еми, няма оправия- ако ще да си най-бързия на света, или да свириш с най-добрата група- като не си в строй, се осира всичко. Има една малко вулгарна поговорка, ама мисля, че е подобаваща- когато в една кофа лайна сложиш една шепа ягоди, си остават лайна в кофата, ама ако в една кофа ягодово сладко сложиш една лъжичка лайна, цялата кофа със сладко заминава, нали? :hysterical: Успехи!

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Накрая се оказа,че китарата не е настроена.Вчера я записах пак песента ама само началото и звучеше супер добре ама не ми се занимаваше цялата.Бтв не съм и имал намерение да я свиря както е 100% като оригинала просто си мислех,че с повече драйв и на бас струните ще звучи метълско и яко обаче явно много съм грешал.Това ми беше като за урок да не си правя експерименти,а да зема да си свиря работите както трябва.Оставих вече по трудните рифове и повечето сола и почнах да работя по по лесни работи.Има голяма разлика макар,че от скоро ги почнах "упражненията",защото и на мене почнаха да ми харесват някой работи как излизат вече.

П.п мерси на тези дето писаха по темата,на другите просто и прочетох началото и реших,че няма смисъл да чета нататък.Нито ми дреми,че звучало по добре на 72 си нещи си тама,нито мисля да спирам с китарата и да почвам на пияно.Просто се опитах да направя нещо различно ама явно не се получи е майната му стават и такива работи нали. :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Аз не че се мисля за велик, ама как не ти прави впечатление че си по-ниско. То така е станала манджа с грозде. Пий една бира и пробвай пак да видиш, че ще стане ;)

ПС: Финала кърти :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно Супер-Любо се е учил от теб :greenangel:

 

Надявам се да го приемеш, като най-обикновенна шега.

 

Според мен има голяма разлика от това, което звучи в главата и това което излиза от инструмента. Случва се на всеки да чува дадена мелодия, но да не може да е изкара от музикален инструмент. /това заради липса на опит, знания и тн../ Пробвай да свириш със слушалки усилени повече от чистите струни на китарата, демек да не чуваш, когато удряш с перцето по тях. Така ще чуваш, това което другите чуват. Аз примерно така готино си свирих Нирвана, ама щото си добявах яко дисторшън в главата, но нямаше нищо общо с реалитета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля, че вече имаше достатъчно съвети.

По принцип, наистина музикалните деца, които се занимават с някакъв инструмент, биха го изсвирили без големи проблеми на 6 годишна възраст.

Грешките не опират до ненастроена китара, или объркване. Грешките са резултат от липса на музикален слух, което си е личностна характеристика.

Някои се раждат с него, други го придобиват, а трети никога не го придовиват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.