Jump to content
Българският форум за музиканти

Смоук на дървото..


JimBeam

Recommended Posts

престраших се и направих уж кавър на песента.Това е първият ми запис който правя и всичко е хващано на слух.Само солото съм гледал на 1 2 места как е,и то преди много време и съм го омазал така че не ми се карайте много.

http://media.putfile.com/Untitled9-44

Редактирано от JimBeam
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jim Beam, Като свирене, свириш си го добре :)

Преди да се е включил някой с груби коментари искам да ти кажа обаче че, като си го извадил парчето явно е било в друга тоналност от тази на Бекинг трака ти. Нужно е или да си намериш бекинг в същата тоналност, или да си пренастроиш китарата по този който имаш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема не е в тоналноста,а в струните.Проблема е,че са много дигнати и на места звучи се едно се мъча да го исвиря обаче този проблем ще се опрай.А и това за тоналноста още,е от волума настройките.Просто не ми остана време да си играя обещавам че ако не тази другата седмица ще го направя като хората.10х иначе за подкрепата :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вслушай се в съвета на ultramega и виж каква тоналност ти е бекинг трака, и в какъв строй ти е настроена китарата - проблемът не ти е височината на струните. Упражнявай доста песента, ритмиката ти се губи на моменти, а солото започни да го свириш много много бавно с метроном и лека полека вдигай темпото. Общо взето доста път имаш да извървиш - не ме разбирай погрешно, всички сме почнали все отнякъде. Евала за ентусиазма и не се отказвай - с упоритост и желание всичко става!

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

holy mothafukcin shit :)

то си е направо в друга тоналност - не е от струните имам чувство че свириш с един тон примерно различно

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

чесно казано това с тоналноста хич не го разбрах.Как да разбера дали е в мойта тоналност или не?Абе ваобще вие как ги правите тия записи се да ви стават като хората.Аз например си пускам бекинга през колконките на компа слагам микрофона близо до кубето и записвам с една абсолут саун рекордър нещо си.А тука чета някакви виртуални басисти некви такива работи...Нямам си никаква представа от програми за записване и може би затова се стават такива смотани записи,а като чета раздел софтуер се едно чета китайки. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парчето върви в Сол, но ти упорито свириш във Фа! worry.gif

 

Знай, че вярната тоналност е на 2 прагчета разстояние.

Редактирано от Ивелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

знам каде е сол :hooray: поне тоновете мога сиги намерам по грифа ако не друго хх.Иначе мерси :greenangel: Ебати тъкмо я вкарах в сол и отиде първа струна..

Редактирано от JimBeam
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами просто е. Усилваш парчето и твойта китара долу- горе на едно ниво и свириш. В момента, в който започнеш да си чуваш китарата значи нещо не е както трябва. Опитай се сам да си извадиш сам парчето. Най- лесния начин е да си избереш един два такта и почваш да ги слушаш, докато ти влязат хубаво в главата. След това спираш касетофона и по памет намери тоновете. Ако имаш данни за музикант ще намериш правилните тонове. А с времето ще почнеш малко по малко да вадиш по- бързо парчетата. Не знам откъде си го прочел в тази тоналност. Или не си си настроил китарата в нормален строй и си се доверявал на таблатури или си се предоверил на някоя грешна таблатура.

 

Работи и повечко с метроном. Както някой ти каза свири първо нещата в много бавно темпо. Дори да дойде момент, в който дадено темпо ти е станало много бавно продължавай да тъпчеш, докато започнеш да свириш без да се замисляш много. Тогава чак почвай малко по малко да вдигаш темпата. Има един досаден период докато учиш да свириш, когато ти се иска да засвириш, но не се изкушавай. И един съвет. Махни го това парче и поработи още известно време над него. Тук е пълно със злобни китаристи.

Успех. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казах за 1 път правя запис и това стана от 3тия път.Утре съм сам цял ден и ще поработя върху парчето.

П.П -Achiles ако не прочете по нагоре аз съм я вадил песента,иначе 10х за съвета,ама с тоя метроном ми е още по трудно.С тактове горе долу се ориентирам по добре.

10х на всички дето отговорхте и за това че не ми се накарахте за некадърното свирене,ще се постарая малко повечко утре :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://media.putfile.com/Untitled3-60 това сътворих преди малко.Мисля че е по добре от другото,обаче соло звучи много много зле.Просто тези барабни много ми бъркат такта и немога да вляза хубаво и после усирам сичко.Не съм я вкарвал в сол китара щото 2пъти късам 1 струна и си я оставих в ми.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.