Jump to content
Българският форум за музиканти

задължително ли е ?


stratevcaster2

Recommended Posts

задължително ли е когато започваш да свириш на китара , за се ориентираш към акустичната . Според мен това е невярна тенденция .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз не съм на това мнение :slap:

чувал съм от много хора,че било едвали не задължително преди да допреш до електрическата китара трябвало да минеш през акустичната,което според мен не е така.

не знам кой и защо го е казал,но за мен това не е вярна тенденция. :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено не е задължително, но е препоръчително! След изучаване на класическа китара една година с учител се изгражда една стабилна основа. След това може да се свири всичко, което си поискаш. Изключително ценно е ;). Не е лош вариант и да свириш паралелно и на двата инструмента(кухарка и ел), но се съмнявам че ще отделиш достатъчно време за кухарката. Свиренето на класика си е голямо предимство!

 

Поздрави! :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да се каже, че е задължително, ако тръгнеш на уроци по китара.

Там ще започнеш с класическа китара (акустична), като ще учиш класики поне година. Най-малко.

Освен ако няма някакво паралелно обучение и на електрическа китара. Но според повече преподаватели и майстори, основите и навиците се прилагат и придобиват на класическа китара, а не на електрическа.

 

По различен начин се гледа на едно соло на една, две, че даже и три стурни и по друг начин се гледа на едно класическо произведение, изпълнено с барета. Наистина по-качествено се усвояват навиците на акустична китара, разбира се, посредством учител...

Това е мое лично мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, според мен изобщо не е задължително даже не е препорачително ако искаш да учиш ел. китара да почнеш с акустинча(което, всъщност е моята грешка, но нямаше кой да ми каже преди време). Техниките на двата инструмента са доста различни и те самите се разграничават един от друг, за това е хубаво да учиш това което искаш :recourse: :recourse: Успех! ;)

 

 

Rock On!!! :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

точно така техниките са различни , нещата които се свирят са различни и всеки свири с това което му допада :punk_guitar: , няма задължително .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво е да почнеш с класика , но не да се занимаваш една година , а поне 3.После като хванеш електричката , ще ти е като детска игра.Поне така смятам аз.Класическата китара ти изгражда навици , но се изискват много упражнения.Също така благодарение на нея ще се научиш да четеш и ноти , а това научиш ли го ще ти е 100 пъти по лесно да свириш нещо по ноти отколкото по табове.Общо взето е много хубаво да почнеш с класика.Аз свиря вече 4-ти или 5-ти месец , в началото не ми беше хич интересно , но почнах някак си да усещам музиката и класиката взе да ми доставя удоволствие. ( :punk_guitar: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не то аз свиря някъде от 2 години и нещо и питам - нещо като анкета за мнения , не се отнася лично до мен .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

точно така техниките са различни , нещата които се свирят са различни и всеки свири с това което му допада :punk_guitar: , няма задължително .

 

Е, така е, разбира се зависи от каква амбиция се водиш. ;)

 

Ако имаш желанието просто да свириш любимите си песни, без музикален съпровод или пък да ползваш някой backing track, то електрическата ти китара + кубето, както и таблатурите, които са обсъдени в другата тема, доста горещо :recourse: , са идеалния вариант.

Ако обаче имаш амбции да ходиш по на високо, като имам предивд - не да излезете в парка с една акустична китара и да дрънкаш пред публика със съмнително количество алкохол в кръвта, а решиш да учиш/следваш музика, да свириш в група и тн. - то там вече наистина опира до това каква основа имаш, ходил ли си на уроци, музикална теория... и много други неща. :recourse:

 

И разбира се, изключения има. Jimi Hendrix е започнал на 16 години чак да свири, като първата му китара е била акустична и бързо я е сменил с електрическа, и на дали е ходил на уроци... :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено не е задължително, но е препоръчително! След изучаване на класическа китара една година с учител се изгражда една стабилна основа. След това може да се свири всичко, което си поискаш. Изключително ценно е :recourse:. Не е лош вариант и да свириш паралелно и на двата инструмента(кухарка и ел), но се съмнявам че ще отделиш достатъчно време за кухарката. Свиренето на класика си е голямо предимство!

 

Поздрави! :punk_guitar:

 

Абсолютно съм съгласен с Тракториста ;) Няма нищо лошо да се почне на електричка, но е далеч по-добре първо да се изучи кухарката. След нея електрическата е като песен :recourse: Ако се джангъри само на електрическа и някой ден се наложи да се ползва кухарка ... направо си е кошмар. Неудобна е, болят те ръцете, не можеш да изкараш хубав звук от нея (в сравнение с електрическата). От 8 месеца ходя на уроци по класическа китара и съм адски доволен, не смятам да спирам. Свиря и на пиано, и на електрическа, но най-много време прекарвам с кухарката :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много пъти се е дискутирало....

 

Осъзнайте го вече: НЕ

 

Искаш да свириш на електрическа китара->започваш електрическа китара. Всичко друго, което казвате, са пълни глупости. Това било препоръчително, онова било препоръчително....препоръчително е да си седнеш на задника и да свириш, а не да се занимаваш с простии. То ако тва е въпроса-ми то и да свириш на барабани е хубаво, и на хармоника. Всичко ще ти помогне, естествено.

 

Всичко, което може да се научи на класическа китара(теория, музикални произведения), може да се научи и на електрическа. Въпросът е доколко самият индивид има желание. Тва че някой си е решил да свири на класическа не го прави музикант.

 

Като техника го забравете тва, че като сте свирили на класическа и после електрическата е супер лесна. Да, ама не! Точно обратното! Още повече, че на класическа се свират много произведения, които не са писани за китара....как тогава да се научиш да свириш на китара?! Като свириш само работи за пиано(и такива случаи има)? Всичките произведения за класическа може човек спокойно да ги свири на ел. Оообаче произведенията за електрическа не могат да се свират на класическа. Електрическата китара изисква много особена техника, която е изключително трудна за освояване и изисква мнооого свирене. А да видим и след 20 години яко свирене на класическа, ще може ли някой да изпълни нещо смислено на ел.

 

Като богатство на изразните средства просто не може да има никакво сравнение...

 

 

 

Не целя някакво съревнование между двете, просто се ядосвам на хората, щото си мислят че едва ли не класическата китара е някаква по-висша форма. По-музикална. А електрическата ей така. Нищо работа...

 

Кой знае колко начинаещи са били подлъгани от такива малоумни митове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Класическата помага дотолкова доколкото да развиеш техника на лявата ръка. Обаче пречи на дясната, щото половината хора, които се занимават с кухарки само, като им пуснеш перото и китарата на врата, гледат като къртица у домати.

 

По същата логика, за да станеш добър барабанист трябва да започнеш с ламарина от сирене и поцинкована кофа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.