Jump to content
Българският форум за музиканти

Midi To Usb


Maslarsky

Recommended Posts

Да виждам ,че в чужди включително и руски сайтове се продават такива кабел , за съжаление нямам познати в чужбина които да ги натоваря с тази мисия невъзможна . Странно ми изглежда , че тука не мога да намеря такъв кабел на сносна цена . Намерих в един български сайт за около 90лв . При положение че синтезатора ми е Касио за 350лв е престъпление да дам 90лв за някакъв кабел .

Все пак ако някой знае каде в София мога да се снабдя с подобен кабел да пише .

 

Така е, скъпи са кабелите но все пак.. ще свириш с много по хубави инструменти от PC-то :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • Отговори 36
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Все още се чака Жокер !!!!

Ракетна установка и обогатен уран намерих, но миди кабел на прилична цена - НЕ .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

На мен ми трябва USB-MIDI ЗА YAMAHA PSR 275/273.Ще мога ли с този кабел,да запиша моята музика на диск,след което да я кача в компютъра.Така заедно със текстовете,да пратя и музиката.Но в града в който живея никъде немога да го намеря.Можеш ли да ми помогнеш къде да го търся.Проверих из всички музикални магазини,всичко където продават музикални инструменти и го няма никъде.Моля те помогни ми :);):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ти колко чакаш да спадне цената бре човек? 90 лв си го взех моя и при положение че синтезаторът ми е 800 лв, ми се видя съвсем разумно. Освен това благодарение на този кабел мога да си свиря с много яки истински инструменти от REASON-а (тъй като синтезатора няма sample-и) и мога примерно със софтуеър да качвам Sound Banks от синта на компа и обратно. Така че това е голяма кирия според мен. Ако искаш, купи си някаква аудио карта за 600 лева ако този вариант по те устройва. Пък надявам се знаеш поговорката че евтиното излиза скъпо :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ти колко чакаш да спадне цената бре човек? 90 лв си го взех моя и при положение че синтезаторът ми е 800 лв, ми се видя съвсем разумно. Освен това благодарение на този кабел мога да си свиря с много яки истински инструменти от REASON-а (тъй като синтезатора няма sample-и) и мога примерно със софтуеър да качвам Sound Banks от синта на компа и обратно. Така че това е голяма кирия според мен. Ако искаш, купи си някаква аудио карта за 600 лева ако този вариант по те устройва. Пък надявам се знаеш поговорката че евтиното излиза скъпо :P

Прав си , но моето ситезаторче е само за 300лв. По принцип свиря на китара и го ползвам само колкото да си напиша някой бас или два три акорда на някое парче . Предишния кабел , който беше с накрайник за Гейм порт го сглобих сам и ми излезе 10лв - За това сега ми се виждат много 80лв за ЮСБ . Дай боже да ги събера някой ден и да се свърши мъката . Идеята беше някой ако знае магазин с малко по-дървени и евтини кабели или някой да ми джитне стария си ненужен кабел малко по-тънко .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижте сега,моя синтезатор е 600 лева.Проблема е,че той няма флопи и не става и за карта.Пригоден е само за кабела ЮСБто.Не чакам да паднат кабелите,но в града в който живея го няма никъде.Кабела ми трябва,да запиша музиката ми на диск,след което да я кача в интернета,в мойта тема със мойте авторски парчета.Ако знаеш как става номера,моля те кажи ми :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Понеже ще ми трябва MIDI-to-USB интерфейс, мисля да взема едно M-Audio от 64 лв. тук: http://www.almar.bg/index.php?option=com_v...=7&Itemid=1

 

Въпросът ми е, вкарват ли някаква допълнителна чуваема латенция (от драйверите)?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах такъв - чуваема латенция изобщо няма. Дори мисля, че и "нечуваема" не би трябвало да има, тъй като самият протокол е сериен с пакети от по няколко байта, така че споко :icon_shithappens:

 

П.П. И все пак, бих ти препоръчал обикновен MIDI кабел, който да включиш в Game порта на компютъра си - хем е по-евтин, хем е доста по-удобен, защото можеш да включваш и изключваш инструмента по всяко време, дори и когато е пуснат хоста и т.н. При USB трябва първо да включиш инструмента и тогава хоста и след това обратното и ако се объркаш, понякога стават големи забивации и трябва да се рестартира компа, пък и изобщо USB-то е много калпав протокол и мисля, че от него наистина може да имаш латенции, ако имаш и други USB-устройства в тоя момент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

от известно време се занимавам да пиша лични на търсещите подобно устройство, че в русе едни готини хора продават midi<->usb интерфейси за под 30 кинта (:

 

а гейм порт новите компютри все пак нямат, даже вече изчезват дъната със слотове, в които може да се сложи саунд карта с такъв (:

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за линка, който си ми пратил. Но доколкото виждам, тези интерфейси са безмаркови и леко са ми съмнителни.

Иначе, на мен ще ми трябва и за sysex трансфер на пачове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

върши отлична работа според мене, то просто няма какво да му се обърка на такова елементарно устройство (:

а sysex е част от миди спецификацията, и него трябва да го може (:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз преди време изръсих 60 лева за midi to usb кабел, понеже съм с лаптоп и нямаше как. Видях обаче в този китайски сайт, от който съм купил до сега много работи и всичко работи, че има кабел на доста сносна цена и четейки отзивите явно работи. Доставката си е включена в цената.

 

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11277

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то просто няма какво да му се обърка на такова елементарно устройство (:

а sysex е част от миди спецификацията, и него трябва да го може (:

Това е ясно, казвам между другото. Но всичко е евтиния, включително и самият кабел. Тук в един магазин очакват въпроснитне от M-Audio и ми казаха, че ще ми струва 30 лв. Проблемът е, че е поръчно от близо 6 месеца и още не са им доставили. Т.е. Almar надуват цените.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си купих такъв миди - usb кабел наскоро,точно за да ползвам виртуални инструменти чрез лаптопа ми, ми ,но нямаше как да се преборя с латенцията с вградената звукова карта,затова сега ще трябва да си купя и хубава външна звукова карта. Та моя съвет е да си купиш хубава звукова карта с midi in ,и няма да имаш нужда от скъпия миди-усб кабел,ами от обикновен миди кабел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.