Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
Gatzo

най-евтин клавир само за семпли

Recommended Posts

Здравейте, може ли някой да ме посъветва, какъв клавир да си взема, може и на старо-евтин по следната причина. китарист съм и сега се уча да записвам на компа моя музика. Приятели китаристи-"Дедомито" от форума има в къщи и е по лесно клавир да ползваш, поне в началото вместо виртуалното пиано.

Моля за компетентен коментар,по причина, че всички сте знаещи ,повече от мен, до да се учиш е добре от знаещи. :greenangel:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

честно да ти кажа от това което си написал не мога да разбера за какво точно ти е клавира? ако е за да записваш китарата - не ти трябва, ако е за да използваш vst-интрументи, за миди-контролер - тогава защо ти трябват семпли? да не би под семпли да имаш предвид бленди? сори може аз да съм разсеян и да не съм разбрал въпроса :icon_shithappens:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Извинявам се аз не съм на ясно. Аз си записвам китарата а другите инструменти да се записват посредством клавир, реален а не виртуален. И бас китара записват с такъм клавир и барабани..виждал съм в студио. как Иван Динев-има студио на Патриарха-с едно пиано сложи на една песен и бас и пиано. Та затова а явно бъркам VST-инструменти със семпли.

 

честно да ти кажа от това което си написал не мога да разбера за какво точно ти е клавира? ако е за да записваш китарата - не ти трябва, ако е за да използваш vst-интрументи, за миди-контролер - тогава защо ти трябват семпли? да не би под семпли да имаш предвид бленди? сори може аз да съм разсеян и да не съм разбрал въпроса :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Значи тук вече не става въпрос за клавир,а за звукова карта.Всеки клавир със миди изход ще ти свърши работа-примерно намираш един Роланд Е-16 и нямаш грижи-той ти трябва само за клавиатура.Друг вариант е МИДИ клавиатура/контролер.Повечето се връзват с USB и нямаш грижи.Обаче от там нататък идва сложното-добра звукова карта,при която да няма латенция,да има миди порт,да поддържа Азио драйвъри и да е долу-горе евтина.Препоръчвам ти E-MU- което и да е-зависи от твоите финансови възможности.Картата ти я пращат със софтуер и всички кабели,които са ти нужни.От там на сетне то остава само да твориш.Успех!

P.S. Защо не питаш тоя Иван,който си гледал да ги прави тия неща-ще те упъти доста добре предполагам.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ако ти трябват елементарни звуци - само барабани и бас и някакъв пиано саунд, обикновени падове ит.н. си купи някакъв евтин кийборд-аранжъор и тогава няма да ти трябва дори миди-саундкарта, миди ще записваш в аранжъора и от там през аудио-изхода му в аудио-входа на саунд-картата.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Е нали за VST инструменти става въпрос?Или не съм разбрал правилно... :thumbs_up:

Edited by Maestroto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря, момчета, разбрах ,ще търся най евтината-като детска играчка-може ли. В малкия цум или в Технополис до 100 лева.Става нали???Само за бас и барабани. Аз купих външна звукова карта-Алфа на Лексикон и сега яко мъкааааааааа. Има и диск с програма ама започвам от начало. :cheers2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Кофти, да си беше взел звукова карта M-AUDIO DELTA10 , някъв гаден синтезатор и да го ползваш като клавиатура през

MIDI порта, а пък звуците да ги взимаш от програми, барабани бас това е най-лесната работа, може да научиш много

информация в секция Софтуер за VST-програмите... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

мерси, още се рова, ама купих Алфа на Лексикон-външна карта да включвам китарата и микрофона.

Edited by Chrysalid
Нарушение на правилото за цитиране!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.