Jump to content
Българският форум за музиканти

Kitaratapesho


Recommended Posts

Здравейте на всички! С някои от вас се познаваме лично от години, с други виртуално от доста време, с трети тепърва ще се запознаем! Не ме бива много по писането на дълги и смислени неща, затова ще се постарая да се представя най-простичко :recourse:

 

1)nickname: kitaratapesho - всичко тръгна в седми клас, когато слушах Лед Цепелин по цял ден, и се правех, че свиря на китара (с имагинерна такава в ръцете си). Помолих брат ми да ми направи e-mail и той въведе в бланката Pesho Kitarata, за да провери дали има нещо свободно. Единственото свободно съчетание на тези две думи беше kitaratapesho :recourse:

 

2)Възраст: 25 земни години :recourse:

 

3)Образование: висше "музикални изкуства" с инструмент "поп и джаз китара" и педагогически профил в НБУ. В момента съм студент в Brooklyn-Queens Conservatory Of Music, NY, с профил "jazz guitar". Имам 3 дипломи за успешно завършен майсторски клас на Милчо Левиев "Джаз импровизации".

 

4)Вашият инструмент/и: класическа, акустична и електрическа китари. Класика съм свирил усилено няколко години, сега обаче използвам този инструмент предимно за латин музика (боса нова, самба, салса и т.н.). Акустичната китара е най-верен приятел по прашният път на живота - който ме познава, знае какво имам предвид. През 2007г. акустичната ми китара "видя" морето 5 пъти, беше в Родопи, Рила, Пирин и Средна гора. Свиря основно на електрическа китара, но ако трябва да съм коректен се упражнявам най-много на полуакустичната си китара, което си е хибрид между акустичен и електрически инструмент. По задължение при музикалното ми обучение просвирих (на доста ниско ниво) и на пиано, като в последствие го използвам предимно за композиране, тъй като не поддържам техниката си. В свободното време обичам да разпускам като свиря на тенор саксофон.

 

5)Предпочитан музикален стил: Както каза мъдрият човек - "за мен има два вида музика - хубавата, и от другия вид". Не обичам разграничаването на стиловете, въпреки че, когато комуникирам с музиканти в работна ситуация държа на фактологията и точното използване на термините, касаещи историята на музиката. Според мен, колкото по-ясно познаваш историята на музиката, толкова по-лесно ще откриваш връзката на всички видове музика, стилове, жанрове и т.н., както и толкова по-бързо ще усвояваш различните характерни похвати и изразни средства, тъй като ще знаеш откъде, защо и как те са се появили.

В крайна сметка през по-голямата част от времето обичам да слушам джаз, но обожавам и блус, рок, поп, фънк, блуграс, кънтри, българска народна музика, латин, класика, фюжън, модерна музика (дръм енд бас, техно, транс и т.н.) и почти всички останали клони на това огромно дърво на музикалната история.

 

6)Вашият вдъхновител: Това е много обширен въпрос. За мои вдъхновители ще кажа, че са всички ситуации, хора и места, които пораждат някаква емоция у мен. За преки вдъхновители бих казал, че са били най-вече моите учители, а именно - Георги Мирчевски, Панайот Панайотов, Никола Драгнев, Ангел Заберски-син, Живко Петров, Георги Кордов, Емануил Манолов-Бадема, Милчо Левиев, Шибил Бенев, Sean Moran. Вдъхновяват ме и доврието и подкрепата на моето семейство и приятелите ми! Забравих най-важният вдъхновител - любовта, която са пораждали и гасили всички момичета, които са били до мен! Няма по-голямо вдъхновение от изгарящата любов и унищожавата тъга след раздялата! Дай Боже всекиму само от първото! :recourse:

 

7)Досегашни (не)реализирани проекти: Тук вече става сложно :recourse: Не знам кое се брои за реализиран и кое за нереализиран проект. Свирил съм с доста хора (дори и от форума) в групи и формации. Бих казал, че всяко създаване на музикална фраза или идея е един малък реализиран проект. Свирил съм в различни рок, поп, фънк, джаз, дръм енд бас и какви ли още не формации :recourse: Едва ли има значение конкретното име на всички :)

 

8)Странични интереси: Страничните ми интереси са описани и в профила - обожавам да пътувам и да виждам нови места и култури - това ме зарежда с много енергия и нови емоции. От малък съм запален книгоман. Няма нищо по-хубаво от вкусно сготвената храна, и най-вече, когато аз си я сготвя (не ми личи по килограмите :). Който ме познава лично знае, че съм краен социопат и използвам всяка възможност да се запознавам с нови хора. Интересувам се и от мистика и източни учения, и най-вече тибетски будизъм. С епизодични залитания встрани, съм краен фен на стрейдж едж идеята. А, и щях да забравя - обичам да слушам музика :)

 

9)В кратце(или с две думи за вас самите): Стъпките ми по пътя на музиката са едва няколко и са доста плахи. За първи път докоснах китара през 1998г., като след няколко месеца уроци при Георги Мирчевски реших, че тази работа не е за мен и прекратих музикалните си начинания. Отново се върнах към музиката през 2002г., когато започнах да си разсвирвам Кремоната вкъщи. И както е казал Уес Монтгомъри "Пътят на музиката е дълъг и с всяка следваща крачка става все по-интересен. Най-трудно е да направиш първата стъпка". Надявам се някой ден да достигна нивото, на което ще мога спокойно да изразявам всяка една моя идея и емоция чрез музикална фраза. Има време до тогава :)

 

Падам си и малко чешит, затова се извинявам на всички, които са се почувствали обидени и засегнати от моите постове. Дълбок поклон и уважение!

 

Поздрави,

 

Петър

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 92
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

За първи път докоснах китара през 1998г., като след няколко месеца уроци при Георги Мирчевски реших, че тази работа не е за мен и прекратих музикалните си начинания. Отново се върнах към музиката през 2002г.
;) и от тук до NYC,e много си напред с материала..,казвам го като класически мързел. :thumbs_up:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забрави да пишеш "Извинявай, другарче, повече така няма да правя".

 

Я ся раздуй, като съм ти се проснал по чорапи у виртуалния ти хол, един вид, как са маците нв Голямата гнила ябълка?

 

П.П Пешо е голям пич и странна птица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@sa6tiat - Епа как да са...като по филмите, Мони :) Има ги от сите раси и у секакъв формат... Кой на кво го дърви един вид :metalist:

 

А ти да ми кажеш, че съм странен :) Приемам го като комплимент :)

 

@Ивелин - А добре си ми дошъл и ти :cheers2:

 

Айде и до скоро. Каня всеки да ми дойде на гости у темата - затва я пуснах - да става чата :):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл, Пешо. Велсоте един вид и да си прекараш добре във форума:cheers2::metalist::):)

Зъл си много, не се прави, и да пуснеш още един урок, та евентуално и аз ще почна да ви свиря 'жаз (шегувам се, опазил Господ, че ще изгоня народонаселението ) :)

 

Избра ли ми китара, бре х'американец?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

често се допитвам до Пешо за най-различни въпроси,помагал ми е доста,макар и да не личи :metalist: ,не зависи само от него.

В контекста на изложеното bio,му пожелавам да си намери място под "онова" слънце!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз да дойда малко на гости в темата:huh:

Пешо, ти знаеш как да правиш това, което искаш.

 

Бъди здрав!

 

 

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти си един малък голям човек, братле! Адски кефиш и като музикант и като човек :no: Дай Боже по-често да се засичаме макар и онлайн!

 

П.П. Като е готов сайта казвай, че искам да го видя :D

 

Поздрави от Ancient Media LTD. AKA Bastun Networks!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уууууу, а добре сте ми дошли, да взема да ви сипя по едно на всичките? :beer:

 

Я сега, че сте ми приятелчета всичките, ще ви отговарям по отделно, с нужното внимание! Та:

 

@synchu - Мерси, мерси, видео-урок евентуално на лятоска! Китара още не съм ти избрал, сори, ама ти ми даде няколко седмици срок, та отложих ходенето до Гитар Център-а :)

 

@metalhammer - Как е, Митак :)

 

@spongebob - Сашо, дано наистина да съм ти помогнал с нещо. Ако не седеше инвизибъл на скайп-а можеше и да се засичаме по-често :P

 

@Vlad - Кога ще се разходим из парка, а ? :) Влад, ти си ми от най-добрите приятели и се радвам, че се отби да ме видиш в темата :) Надявам се скоро да имаш по-чест достъп до интернет...

 

@IgniteAll - Опа, мерси! Отправям най-добри пожелания към Бастун Нетуъркс! Сайта ще е готов някой ден, надявам се...Това са недостатъците на идеята да помолиш бившото си гадже да ти направи сайт без пари :greenball:

 

 

 

@всички - Айде сега седнете тука на масатаааааа...ето я ракийкатааааааа....ето я салаткатаааааа....ето я чалгий...тоест джазчетооооооооооо :D

 

Айде да сме сите живи и здрави, пък другото го има в магазина :)

 

Поздрави и айде всички на купона в мойта тема :)

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл официално!

Абе ти си се занимавал с класика дълго ,нали? Що не направиш едно уроче за непросветените :D

Продължавай с музицирането.Айде наздраве за Пешоо !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много зелени поздрави от братска Холандия ! Май не сме се виждали от оня малко странен купон с водолаза :)

 

ЕДИТ: ... който носеше собствената си снимка в джоба си.

 

ЕДИТ 2: Леле, колко психеделичен пост се получи... :thumbs_up:

Редактирано от fLiSk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ууу, още гости :dance:

 

А така, чакайте тука да разчистя канапето само - знаете как е, сам човек музикант :thumbs_up:

 

@CursedSoul - Здрасти, младеж! Сега ще ти сипя една чаша натурален сок :greenball: А така! Сега, казваш видео-урок по класическа китара. Първо съм изгубил известна част от техниката си на този инструмент (някои от щрихите в дясна ръка - тремоло, бързи арпежи), но това е по-малкият проблем. Всъщност какво точно да има в този видео-урок - техника, гами и теория или изсвирване на конкретни етюди. Техиката и постановката са индивидуални при всеки човек (дължина на пръстите, ноктите, форма на ръцете, вид на пръстите -меки или твърди, и т.н.), и да се дават универсални съвети не е най-добрата идея. Гами и теория - дал Господ, а изсвирване на конкретни пиеси ще ми отнеме поне няколко седмици да си върна частично формата, и после още няколко седмици да ги зауча - говорим за някои от "виртуозните етюди" - An Ultimo Tremolo, Спомените или нещо от този клас. А ги има на видео клипове в нета. Не е необходимо да са точно в мое изпълнение, при все, че човек, който се упражнява от години ежедневно в тази област, ще ги изсвири пъти по-изразително и добре от мен. И така...

 

@fLiSk - Айде заповядай и ти- да ти дам ли пепелник или ще си тръскаш на земята направо :hysterical: Как си?

Абе въпросният купон да не беше онзи на една пряка на Оборище, дето цяла София знаеше за него и имаше нарисувани стрелки, знаци и упътвания по улиците в радиус от 300м ? :hysterical: :hysterical: :hysterical: И дето дойдоха 3 патрулки куки да го приключат и докато се разправяха горе, един олигофрен от купона им обра патрулките ? :hysterical: :hysterical: :hysterical: И после си спираше коли със стоп-палката из цяла София ? :hysterical: :hysterical: :hysterical: Или не беше този купона дееба? Тези купони трудно ги помня, знаеш как е - от ЕГН-то е май :) А водолаз пък хептен не помня.... Дай жокер ;)

 

Поздрави и на двамата,

 

Петър

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.