Jump to content
Българският форум за музиканти

Евгени Димитров


nb2002

Recommended Posts

Аз нещо не можах да разбера обаче. Значи каква била точно причината човек, който не може да свири джаз и който акомпанира винаги с блендата "super cheesy piano-strings", да си купи Оейзис? За представителни нужди викате :icon_shithappens: Защо обсъждаме във форум за музиканти тогава купуването на музикални инструменти за имидж? Не е ли сбъркан форумът? Може би трябва да се отиде в някой форум за PR-и. Като сме музиканти, да обсъждаме нещата музикантски. И тук не става дума за завист, аз лично нямам нужда от Оейзис, защото също свиря основно с бленди на акустично и Фендър Пиано и имам най-доброто за тази цел. Въпросът е дали не е малко смешно и жалко в България да се карат БМВ-та, Мерцедеси, Ауди-та и да се свири на Оейзис от хора, които очевидно ги ползват само заради парите, които струват? За показността говорим тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А теб какво точно те накара да мислиш, че Евгени не е добър клавирист?

Като начало е добре за всеки който свири на клавишни инструменти да може да прави съвсем НЕ деликатната разлика от свиренето на пиано и кейборд...No coment

 

Аз нещо не можах да разбера обаче. Значи каква била точно причината човек, който не може да свири джаз и който акомпанира винаги с блендата "super cheesy piano-strings", да си купи Оейзис? За представителни нужди викате :greenangel: Защо обсъждаме във форум за музиканти тогава купуването на музикални инструменти за имидж? Мерцедеси, Ауди-та и да се свири на Оейзис от хора, които очевидно ги ползват само заради парите, които струват? За показността говорим тук.

Май за това става въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига се карахте бе... за един оеизис ще се пребиете.. Кво като има як инструмент? И кво като свирел само с една бленда? Маестрото е адски добър, свири в високо рейнтигово шоу, има възможност да си позволи хубав синтезатор, та какъв е проблема? Като си купуваш Мерцедес да не го купуваш за да го караш с 250 км/ч? Има някаква причина човекът да има сетъп за около 70-80 хил. лева.. Айде със здраве! :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аве и тритона вършеше работа ;) , имал бол пари човека взел оазиса, малцина биха си го позволили, браво на Евгени човека си взима мерака от всички супер супер клавири, просто евала, като порасна ще стана като него ;):):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ас за тия пари бих си взел ей това чудо работи директно с всички познати и непознати VST DX инструменти като B3 Rhodes EVP73 както и всички формати семпли и т.н. :lol: ЕТО И ЕДНО

MEDIASTATION-VKX-76_580x435.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да много е добро, ама аз нямам нужда от такава изгъзица... То не става за разнасяне... На мен МОТИФ-ът ми е доста тежък, пък за това да не говорим - пък е и обемно... А и за студио няма нужда - от един компютър или дори лаптоп можеш да свириш на ВСТ-та през една клавиатура 1кг... Иначе може някой джаз клуб да закупи такова, да не мъкнат пианистите... :thumbs_up: бих посвирил на това, ама гледах в Томан - не го предлагат сякаш... Да не би само в Америка да може да се купи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не би оейзиса да е по-лекичък ? ... 32.2 кг.

Това горното изглежда гот , ама не разбрах какво е ? Миди клавиатура , аудио интерфейс и PC в едно ли ? Ако е такова ... няма смисъл :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да наистина е комбинациа от PC MIDI контролери и Audio интерфейс но ако започнем да събираме PC с наистина подходяща конфигурация няколко MIDI контролера и добър Audio интерфейс ше излезе горе долу на същата цена а дане говорим за разнасянето и конфигурирането на всичко това и най важното има си специална операциона система позволяваща бърз достъп и контрол в реално време на около 1200 те лицензирани VST GM и GIGA банки които постояно могат дасе разширят така също могат да се добавят и допълнителни софтове като автоаранжор друм машини аудио video плеари и др.

С две думи готина играчка :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...
Точно за това дадох примера с парцалената топка и Пеле.

При положение,че човекът разполага с "Hamond",само едно пиано на Yamaha(не синти,а само ел пиано) му е предостатъчно за това което свири(да озвучава вицовете на шефа си :hysterical: )..Пък нали знаете,че в 'Куку бенд' шуробаджинащината е в основата на всичко-ти си приятел,ти си съученик...ставаш за бенда :whistle: . Е,сега вече си имат и истински пианист-това момче зад "маестрото",което свири на всички участници от мюзикайдъл(ако не се лъжа)-считам,че момчето е много на "ти" с клавишите.

А теб какво точно те накара да мислиш, че Евгени не е добър клавирист? Освен това - ти като решиш да си правиш банда какво правиш? Отиваш в Полски Тръмбеш да си търсиш музиканти, че да не ти се окажат познати ли? Естествено, че в една група свирят хора, които се знаят от преди това.

 

 

защо го нападнахте така маестрото, вярно е че ползва предимно пиано-блендите, но с оглед на кашовете които свирят и с оглед на това че са сравнително голям бенд (3 духачи, 2 китари ит.н.) какво да свири??? някакви извънземни бленди ли - естествено че за него остават пиано и хаммонда, той си е и класически пианист, отличен при това, не може да свири джаз, затова взеха може би и Кристиан Илиев (втория пианист) да свири с тях.

 

а такива инструменти има защото може да си ги позволи, за студиина работа а защото те са и шоу, а в едно шоу и имджа е много важен. нека не се озлобяваме защото ние не можем да си купим оазис, аз даже се радвам че поне един музикант в БГ има оазис, защото втори такъв сигурно няма да има в близките няколко години, друг е въпроса че цената на оазисе е нереалистична (~7000€), защото той не е кой знае какво повече от мотиф хs а един мотиф хs е два пъти по-"евтин"

Напълно съм съгласен!

 

Не знам, аз очаквах в този форум да срещна повече хора, които да са над тези неща, които вълнуват обикновенния човечец. Това си го мислех, защото според мен музиката развива хората към нещо по-добро. Но явно съм се лъгал. Или повечето хора тук не са музиканти(поне в душите си), или теорията ми е погрешна. Постоянно се сипят плюнки по някой, мерят се п****, спори се за глупости и т.н. Постоянно чета изказвания - мразя чалгата, Азис не е певец, Металика за нищо не стават, Евгени Димитров е мижитурка, която си мисли, че скъпия клавир ще свири вместо него(Ми дайте да сложи един PSR E213, щото и без това само за пиано ще го ползва.). Не знам, наистина, понякога много се разочаровам от някои хора, които се имат за музиканти, а в същност проявяват музикална култура по-ниска от хора, които не знаят какво е До мажор, но за сметка на това имат уши и чуват това онова!

Съжалявам за леко острия коментар, но просто не се стърпях.

 

И аз не мога да се стърпя, защото не споделям последното мнение, или поне не изцяло. Мисля, че точно музикант трябва да има и да изразява мнението си, защото това е градивно, пък и показва отношение. Много хора, които не са на ясно си викат "щом като ги дават по телевизията са голяма работа" - всичи ли споделят това мнение ? Не, нали? Но трябва да се изрази и да не изглежда като оплювка, а то всъщност е възпитателно за тези, които не са толкова навътре в материята и сега се учат. Колкото до "Ку-Ку' бенд и Слави, наистина Слави е един фамилиарник и самохвалко, който на последък показва абсолютно неуважение към гостите си, показвайки им колко добре свири бенда му, ако изобщо може да се нарече "бенд" това множество от скъпо оборудвани инструменталисти-чалгаджии, които само парадират и се опитват да смаят някого с това, а не със умения. Може да ви звучи смешно, често в такива моменти се срамувам пред гостите в предаването от това че съм българин. Не можах дабре да изразя това, което мисля но сигурно от части стъе схванали за какво иде реч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се струва, че сте доста критични към Куку бенд, да и на мен ми идва в повече показността, чалгата и простотията, но все пак, с малки изключения там свирят едни от най-добрите музиканти в БГ. Не забравяйте, че освен шитовете, там се свири и Тото и Чикаго и други, а това, че свирят чалга се дължи на водещия, мисля. А и кажете си честно, кой от вас няма да се навие да взима по 2-3 хилки тук, като музикант, а в свободното си време да свири каквото си иска?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много разбиращи... вчера си припомних 1 лаф на Драго от Епизод - музиката не е състезание. Евгени е страхотен музикант и въпреки чалганизацията на целия бенд с комерсиални цели има страхотни композиции които са негово или поне главно негово творение. Може да не е като Ръфълс от заспалия театър, но виждам цел в музиката му, което все по-рядко виждам в свирещите, които някак успяват да изтръгнат музиката и да остане само свиренето. - Лично мнение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.