Jump to content
Българският форум за музиканти

Я кажете с какво се озвучава тромбон?


Recommended Posts

Интересува ме как мога да озвуча тромбон?

 

Един от вариантите за който си мислех е с Shure BETA 57 ... май така се казваше модела, ама изобщо не съм наясно с тия работи, та за това Ви питам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си писал къде ше го озвучаваш - в студио или на сцена. Тромбон съм писал с какво ли не. Ако става дума с студио - слагаш му като овърхед един хубав кондензаторен микрофон и готово. На живо е малко по-е***ано. Зависи как ще свири юнака. Бета 57 е добро решение ако микрофона е точно пред тромбона. Има опастност обаче младежа като надуе по яко - инструмента да звучи "по-тънко".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си писал къде ше го озвучаваш - в студио или на сцена.

 

Уф извинявай! За на живо става въпрос :ph34r: То на сцена е малко силно казано, но да кажем, че нещо подобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тромбона е невероятно благодатен за озвучаване инструмент.Никакви проблеми и особености-от една страна плътен и наситен с обертонове,от друга страна "кадифен",галещ ухото тембър..Има специализирани микрофони за духови инструменти,но нека да не изпадаме в крайности :) ..Най-добрия вариант за живо свирене е кондензаторен.Първо-микрофона е фиксиран на самия инструмент и не се налага да се съобразяваш с дистанцията между инстр. и микр. .Второ-този вид комутация дава възможност за по-голяма свобода на сцената(брас без хореография е като кафе без цигара).Малко неудобство е обаче това,че при солови изпълнения затруднява динамиката(няма как да свириш "ррр" или "да се дръпнеш" от микрофона)..По принцип всеки микрофон за пеене става и за тромбон .Аз съм ползвал SM58,с който пеех,само дето ефекта ми идваше малко в повече при тромбона,особено ако "вкараш корпуса"..

Значи,за мен, тромбон се озвучава сравнително лесно,с каквото имаш под ръка,без никакви "крайни" корекций(той си има всичко в саунда)и с много мъничко ефект(concert hall) ..and of course with emoution and feeling :slap: ..по нашенски по ми харесва-с мерак и майсторлък :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.