Jump to content
Българският форум за музиканти

На колко години започнахте да свирите?


axxess

Recommended Posts

Аз на 29г.

Не в самото начало, но след година-две усетих, че ако бях започнал на 19 или 9 щеше да е много по-различно. На тази възраст нямам шанс за реализация в сферата на музиката и ми остава единствено свиренето за забавление. За да станеш добър/много добър в каквато и да е област трябва натрупване, което изисква време, а на 30 ...и години подреденият ми живот не разполага с това време и трябва да остана безработен, за да свиря необходимите няколко часа дневно. Разбира се, това не е оправдание или причина да спра, напротив, свиренето ме разтоварва психически и което е по-важното променя в известна степен ежедневното ми битие.

Човек не бива да зацикля, развитието налага да променяме непрестанно всичко каквото ни е по силите, започвайки от най-елементарното, като например пътя, по който всеки ден вървим до работа, та ...чак до хобито, музиката, която свирим, харесваме ...или музикалния инструмент :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз започнах на 16г. и свирих сериозно цели 17г. Почти внезапно и тотално прекъснах за период от 16г. с 2 кратки включвания в музиката от по 5-6 месеца. През второто(2004г) такова включване си счупих метакарпална кост(на безимен пръст) на лява ръка, но един месец след операцията(с шини) започнах пак да свиря(за около 3-4мсц) по лекарска препоръка(за физиотерапия) и така пръста ми заздравя по-бързо, а шините ги махнах след две години.

И сега от 2год и половина пак започнах да свиря редовно и то доста сериозно. Трябваха ми 7-8 месеца за да си въстановя изгубената форма и установих с радостно учудване, че дори съм станал по-музикален(най-общо казано) в някои отношения. Излиза, че тази голяма пауза не ми е навредила сериозно, а даже ми е изострила гладът за музика и свирене, още повече от преди. Надявам се, че вече нищо няма ме спира от тук до края.

:ph34r: Няма значение колко добър си сега, важното е че, ако се свири редовно, то утре ще си по-добър от днес! Това е гарантирано!

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на 23 и почнах да свиря преди седмица. Свиря си всеки ден и ... както каза човека над мен, всеки ден съм по-добър от предишния :cheers2:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз свиря от 11 годишна :lol:

Oт малка съм хващала китари, но само дрънках. Не ми беше трудно да започна, тъй като много време съм изучавала теорията на музиката. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Аз започнах на 12 годишна възраст през 1987г.

През 1998г. ,когато бях на 23г. баща ми почина и спрях.После живота ме натисна и някакси забравих за китарата.
Сега ,2013г. след 15 годишна пауза започвам отново.Пожелайте ми късмет  :metalist:

Редактирано от ZLE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах на 12 години и (засега) не съм спирал за повече от няколко седмици с изключение на един период на дълбока депресия през 2008-ма. От тогава рядко се е случвало да свиря под 2 часа на ден. Като си помисля, че имам някои ученици, които започнаха на 4-5 годишна възраст, зле ми става и част от мен им завижда (благородно). :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майната и на депресията,приятел (не се познаваме,де,но така си говоря),важното е някой да те дръпне малко от нея с човещина и блага дума както се казва,а не булката да те щракне,че си заспал с Леспола в ръце в леглото,по гащи,много уморен и да ти подскача - "Сега ще го пусна във фейсбук",е такива неща изнервят,а китарите си ги обичаме доживотно - това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 16 бях, като започнах с една кремона - акустична с метални струни. Иначе ме запали тамбурата на братовчед ми. И до сега си мисля, че ако не беше тя, сигурно никога нямаше да се захвана.

Честита Коледа на всички! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.