Jump to content
Българският форум за музиканти

На колко години започнахте да свирите?


axxess

Recommended Posts

Започнах на 15-16 години но съжалявам че не съм започнал дори от по-рано. За това всички които се колебаят да го направят ако са по-малки няма да съжаляват :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 12 години хванах нещо приличащо на класическа китара (боклук!) и дрънчах парчета на Бийтълс и Боб Дилън, 5 месеца по-късно - електрическа, ии сега съм на 14 и се мъча с неокласически метъл :hysterical: Все още не съм почнала да свиря... може би след няколко години... :thumbs_up:

Но не съм спирала дори за 1 ден. Някъде четох че свиренето трябва да е като обличането - като се събудиш не си казваш `да се облека ли тази сутрин?` просто е немислимо да не се облечеш. Така трябва да е и със свиренето.

Идвода - не е късно да почнеш, както се видя, по-голямата част от съфорумниците са почнали на 15, важното е да не спираш, защото се губи форма и техника. :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз на китара свиря от 13 годишна възраст сега съм на 14 но свиря на цигулка от 5 годишен и това ми помогна до някъде със китарата :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ :cheers2: така е..

аз късничко,към 16, след жестоката война с майка ми да ми купи китара..,тя щото разведена с баща ми и с ужас установи ,че отрочето тръгва по неговия път и неще да става стругар - той си беше музикант и учител по музика. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1988.

В казармата, с едно ксерокопие на незнайно откъде

попаднали ми табове от албума World Wide Live на Scorpions.

Още ги пазя :cheers2:

Адски ме кефят всички 15-16-17-18 годишни, които

са хванали китарата вместо да зяпат ц*ц*те на Гергана/Румяна/Петкана..

Моите уважения !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на 5 години започнах с цигулка (по собствено желание), към 12 годишен на китара (ама вече нищо не мога :cheers2: ) и после към 20 на барабани, но и това си ми е само хоби :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък си взех класическа китара... и ми беше толкова кеф да свиря на нея, че от Коледа до 13 Септември почти не научих нищо да свиря. От както си взех Уорлока съм по-сериозен, та ако се счита от него, на 17... Е, така и така ще дрънкам за кеф, така че не ми пречи късното започване. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 9 на тамбура четири години и след това на 15 на китара.Много неща пропуснах.Сега ако се върна назад бих променил много неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си кажа и аз моето мнение касаещо темата, понеже усещам как някой съжаляват, че са почнали да свирят едва ли не късно (да кажем след 15 годишна възраст). НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ кой кога е започнал да свири доколкото това касае визирам основно техническото развитие на даденият човек. Човек и на 30 да е започнал да свири, с целенасочени и правилни редовни занимания може да достигне нива далеч над хора свирили по 20,30+ години на китара. Пак казвам технически умения. Постигането на добра техника, позволяваща акуратното и свободно изпълнението на сложни, бързи и т.н. неща (сега никой да не ме плюе) е абсолютно сравнимо със спорта - редовни, целенасочени упражнения и най-упоритите и устремени в поставената си цел гонещи я с правилна методика просто го постигат. Неизбежно е да не стане. Това е спортната част на нещата постижима за всеки човек. Но чисто музикалната, възможностите за композиране са едно друго нещо, което вече е строго субективно и което в многото случаи прави разликата.

 

Та личното ми мнение е никой да не съжалява, че е почнал "късно". Всеки е почнал в правилният за него момент, когато е почувствал, че иска да се научи да свири. Било на 8 или на 38 години. От там нататък само от него си зависи докъде може да стигне. Граници няма.

Редактирано от Bobolin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 12-13 някъде почнах, ама изобщо не е критерий щото аз примерно само си губя времето с глупости оттогава насам.

 

Вярно е че колкото по-малък се зарибиш толкова по-добре, ама не се отчайвай ако се чувстваш позакъснял - музиката си е влак без крайна спирка та не е чак толкова важно в колко часа ще го хванеш. Важното е да се свири системно, всеки ден и свиренето да е ефективно (т.е. допитвй се до хора, изгради си среда от хора с които да свириш и никога не зацикляй само в една посока).

 

Сигурен съм че за десет-петнадесет години сериозна всекидневна работа могат да се постигнат доста брутални резултати :-) Може да изглежда множко ама наистина минават адски бързо ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.