Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за напълно начинаещ


Recommended Posts

Здравейте!На 16 съм и свиря на кавал от 2 дена.Мога да вадя звук и няколко ноти.Хванах се да свиря по ноти, но се оказа, че не знам нищо за знаците.Примерно не знам какво означава, когато песента е с такт 2/4, какво означава, когато нотата е цяла, половинка, четвъртинка и т.н., тоест съм пълен музикален инвалид.Моля да ми дадете сайт, от където мога да прочета малко теория.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Да си купи Елементарна теория на музиката (П. Хаджиев), пък и частни уроци не биха му навредили, стига да има финансова възможност за това...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пич имам един приател тои свири на кавал и ходи на уроци това е наи доброто тои беше начинаещ ама сега свири много добре народни песни там му показаха кои пръсти да натискат и звучи и даже учителя му му даде някакви листа и там пише какви акорди да се свират на китарата и тои свири мелодиата и много готино трябва да се ходи на уроци и ще напреднеш много

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
тоест съм пълен музикален инвалид.Моля да ми дадете сайт, от където мога да прочета малко теория.

Щом се определяш като пълен музикален инвалид,не се хващай изобщо!!!..Оле,оле,и теория искаш малко-ами то с "малко" не може,мойто момче-или требва да ги понаучиш нещата или-нема смисъл,щото има,няма едно 3-4годинки трябва да отделиш ако е за "малко" :D ..Ако пък толко много ти се надува кавал,колегите казаха-урочета малко(пак 3-4г.)и ако ти се отдава,то ще си покаже :girl_cray2: ,ако ли не-пак ще е достатъчно,за да посвирваш на овчиците в обора..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.