Jump to content
Българският форум за музиканти

Микрофонът който ми откъсна главата


Caruso

Recommended Posts

джаджата дето търсите се казва channel strip и има преамп, EQ, компресор/лимитър, De-Esse може и други екстри да има или някои от избороените да няма.

 

Лично бих ви препоръчал да метнете едно око на SPL Track One - хем за студиини записи, хем за концерти е идеален помощник. Ако трябва да е нещо ниско бюджетно но все пак с добро качесто метнете едно око тук.

 

Дано съм бил полезен

 

Поздрави

Алекс

Редактирано от Chrysalid
Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 42
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

На моя пише Made in U.S.A. и го взех от Про Техника (Динакорд) срещу невероятната цена от 299лв (с Коледното намаление).

Прости съмнението ми, но сигурен ли си в цената? Ако си го взел за толкова е било наистина добра оферта. В Европейските магазини струват повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прости съмнението ми, но сигурен ли си в цената? Ако си го взел за толкова е било наистина добра оферта. В Европейските магазини струват повече.

 

Ми, брато, просто броих 300 лева на ръка, няма как да съм сбъркал. :lol: Цената по прайслистата за 2006 е 161EUR. Виж тук:

 

http://pro-technica.com/priceList/EV_2006_2.pdf

 

 

Аз го взех с 15-20лв по-евтино, защото имаше 5% off на всички стоки. ;) Офертата наистина е много добра, защото цената е общо взето същата като в Америка ($199). Пък да е менте... също няма как, защото си има всичките стикери и опаковка, а и както вече писах, микрофончето просто си обади на колоните като във Висша лига. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено ме заинтригувахте с тези 2 модела на Elektro-Voice, мисля другата седмица да мина през Динакорд да чуя за какво иде реч ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
Определено ме заинтригувахте с тези 2 модела на Elektro-Voice, мисля другата седмица да мина през Динакорд да чуя за какво иде реч :)

 

Какво чу :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено ме заинтригувахте с тези 2 модела на Elektro-Voice, мисля другата седмица да мина през Динакорд да чуя за какво иде реч :P

 

Какво чу ;)

 

Ми нищо от въпросните модели, защото си взех още един кондензаторен за записи - AKG Perception 200 :)

 

Но искам тези дни да сравня ElectroVoice E/N967 със Sennheiser E935/945 и да си реша кой ми пасва по-добре. Мисля да действам с него през едно ей такова :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде, вече и аз като Хан Атила мога да се похваля като горд притежател на N/D 967 :)

 

Ако трябва да бъда честен, Сенхайзер 945 малко повече ми хареса на ниските (каквито аз често пея), но ElectroVoice-а е доста по-силен, което си е важно за лайв, а и над 100лв по-евтин - за 280лв ми го дадоха :)

 

Иначе на високите и фалцета ми е супер, препоръчвам го горещо за тенори и певици :slap:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A за персепшън 200 какво ще кажеш? Аз лично не очаквах да има чак толкова голяма разлика с един приличен динамичен микрофон като бета58, но.. разлика има и е ушевадна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Благодаря, смятам да го ползвам редовно :blink:

 

LOE - Ами и мен много ме изкефи, за тия пари си е супер просто. Аз лично имам един лампов кондензаторен ProTube, който повече ме кефи за основните вокали, но пък този е супер за китари (акустични & запис на амп), също така много добре за бекинг вокали, защото дава по-верен и неоцветен тон от ламповия. Въобще за 260лв едва ли може да се намери по-готин мик ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

"Значи направих голямо проучване, преди да си купя микрофон "-какво значи 'проучване".Щото за мене при избора на микрофон важното е пробване в работна среда ,не четене на характеристики. Всеки сам си знае. да споделя моя опит. Имам 3 микрофона:като новичка певица в началото нямах особена представа за разликите в микрофоните,не бях запозната с марки,не знаех какво търся и т.н.Отидох в музикален магзин,пробвах Бета 58а и го взех.Чист микрофон,ясен,но не за моя глас.После си купих дистанционен Shure SM58-не дотам добър микрофон-леко изкривява гласа,но ми даваше повече ниски от Beta 58 и си го прегърнах с две ръце. Продължих обаче да търся подходящия микрофон, който да ми изкара всеки нюанс от гласеца.Попаднах в магазин в Дания,където човека ми даде 3 микрофона да пробвам в работна среда /бачкахме на кораб,акустиращ близо до гарда с магазина/.Голям късмет имах.Препоръчаха ми кондензаторен микрофон Rode-братчето на Neumann, който не впечатли обаче никого-нито мен,нито колегите ми /моя приятел има студио и ползва Rode страхотен е,но там със студиините микрофони въпроса е различен и те са различни/.Пробвах и Зенхайзер /забравих модела/ добър беше,повече пасна на мъжете в групата,отколкото на мене:girl_witch:И третия микрофон беше Beyer Dynamic Opus81-condenser.Е,хора....открих микрофона за себе си след толкова търсене и проби.Препоръчвам да пробвате и търсите,да се интересувате,докато не намерите точния микрофон за себе си.една колежка беше писала в друга тема : "казаха ми,че Beringer са добри.."Моля ви се ако работите професионално,ако изкарвате пари с това...инвестирайте.То си е за вас.С тоя микрофон най-накрая гласа ми звучи реално и красиво.С кондензаторния микрофон пея по-лесно,по-леко и да ви кажа няма спра да препоръчвам на колегите да се ИНТЕРЕСУВАТ и да правят правилния избор.Искам да ви кажа,че нямам проблеми с микрофонии.работила съм в 5 членна банда,на як бой и микрофончето се е държало много прилично.Ок,реших си да пробвам и още един заветен микрофон,въпреки,че вече си намерих "моя".Oтиваме в Thomann-знаете го тоя магазин в Германия и поисках Neumann KMS 105 /дано не бъркам модела/ онзи,от 500еу дето е толкова много разпространен на големите сцени. Поисках да пробвам него и моя си Beyer Dynamic.Да ги сравня

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Значи направих голямо проучване, преди да си купя микрофон "-какво значи 'проучване".Щото за мене при избора на микрофон важното е пробване в работна среда ,не четене на характеристики. Всеки сам си знае. Да споделя моя опит. Имам 3 микрофона:като новичка певица в началото нямах особена представа за разликите в микрофоните,не бях запозната с марки,не знаех какво търся и т.н.Отидох в музикален магзин,пробвах Бета 58а и го взех.Чист микрофон,ясен,но не за моя глас.После си купих дистанционен Shure SM58-не дотам добър микрофон-леко изкривява гласа,но ми даваше повече ниски от Beta 58 и си го прегърнах с две ръце. Продължих обаче да търся подходящия микрофон, който да ми изкара всеки нюанс от гласеца.Попаднах в магазин в Дания,където човека ми даде 3 микрофона да пробвам в работна среда /бачкахме на кораб,акустиращ близо до града с магазина/.Голям късмет имах.Препоръчаха ми кондензаторен микрофон Rode-братчето на Neumann, който не впечатли обаче никого-нито мен,нито колегите ми /моя приятел има студио и ползва Rode страхотен е,но там със студиините микрофони въпроса е различен и те са различни/.Пробвах и Зенхайзер /забравих модела/ добър беше,повече пасна на мъжете в групата,отколкото на мене:girl_witch:И третия микрофон беше Beyer Dynamic Opus81-condenser.Е,хора....открих микрофона за себе си след толкова търсене и проби.Препоръчвам да пробвате и търсите,да се интересувате,докато не намерите точния микрофон за себе си.една колежка беше писала в друга тема : "казаха ми,че Beringer са добри.."Моля ви се ако работите професионално,ако изкарвате пари с това...инвестирайте.То си е за вас.С тоя микрофон най-накрая гласа ми звучи реално и красиво.С кондензаторния микрофон пея по-лесно,по-леко и да ви кажа няма спра да препоръчвам на колегите да се ИНТЕРЕСУВАТ и да правят правилния избор.Искам да ви кажа,че нямам проблеми с микрофонии.работила съм в 5 членна банда,на як бой и микрофончето се е държало много прилично.Ок,реших си да пробвам и още един заветен микрофон,въпреки,че вече си намерих "моя".Oтиваме в Thomann-знаете го тоя магазин в Германия и поисках Neumann KMS 105 /дано не бъркам модела/ онзи,от 500еу дето е толкова много разпространен на големите сцени. Поисках да пробвам него и моя си Beyer Dynamic.Да ги сравня двата модела.Еми Neumanna-a хора не ми пасна. Дава огромен обем,вярно.Все едно някаква дебела негърка е застанала там,обаче се оказа,че не е за мен.И така...вярно че няма значение особено цената..марката и ли каквото там друго се сетите,но качеството има.И то няма как да дойде от марка Stagg ili Beringer /дано не засегна някой/.Важно е всеки член на дадена група..формация да допринася до колкото може и с каквото може за добрия звук.Ние- певците сме най-улеснени от към тая страна-с по един микрофон.Затова не жалете услия,търсете и взимайте,ако това ви е професионалното заниомание и ви носи средства.Успех на всички!

Редактирано от Lee
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.