Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Дата: 10 септември 2007

Тип сделка: Покупка

Продукт: Винтидж пружинен ревербратор Хаммонд

Впечатления: когато получих ревербратора се оказа най неграмотно изкормени пружини без кутията, когато ми звъннах най-нагло ми отговори "Ами той си е така - не си ли виждал реверб - няма кутия!"

Оценка: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ КОСТОВ (В подписа ми даже го пише). Знам за много хора изментени от него, но нека сами си кажат

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дата: юли 2007

Тип сделка: Продажба

Продукт: Кубе Marshall VS30R

Впечатления: Звънна ми по мобилния и надълго нашироко ме разпитва за кубето, тъй като няма как да го види. Разбрахме се да му го пратя по куриер и на следващия ден като малоумен търсих подходящ кашон, ама намерих все пак <_< Пратих му го, взех си парите после. Всичко точно.

Оценка: Сделка се осъществи бе проблеми. Но ако трябва да съм честен не бих си купил нещо от него.

Редактирано от Trysth

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

предполагам историята я знаете (всъщност, може би оттук тръгна и тази рублика) -

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МНОГО ВЗЕ ДА ИЗДРЕБНЯВА (например прашлясали болтчета, огорчение от несъстояли се сделки и тн), А СПОРЕД МЕН Е РЕДНО ДА СЕ ПИШЕ ЗА НЯКАКВИ ФРАПИРАЩИ СЛУЧАИ!

 

Преди месец - два един съфорумник, публикува мнение, да не се купува от Венко Костов. Явно - макар и да го бях прочел, не съм го взел на много сериозно, тъй като направих покупка от Костов.

(в чест на истината съм купувал и редовни неща от него - 1,2)

Според думите му , ламповият Фендер, който купих от него -" E ПЕРФЕКТНО ЗАПАЗЕН, КАТО НОВ ".

Оказа се , че ампа е в плачевно състояние, с говорител, толкова скапан, че е невъзможно да се ремонтира и след смяна на лампа и ремонт на белите по ампа(плюс говорител), като се тегли чертата - идва набутване от 120 лв. (40 лева ремонт, 80 лева - нов говорител - на jensen точно риплейсмънт говорител за този амп)

Ампа го взех за 350 лв. (6 ВАТА ЛАМПОВО КОМБО). Ако Венко беше казал истинското състояние - нямаше да му дам повече от 200 лв. Нямаше и да се стигне дотук...Можеше и да имаме сделка - можеше и да нямаме.

(Ламповите ампове - няма проблем да се ремонтират, реставрират ( но само от компетентни хора).

(прати ми го с еконт - така че го пробвах, вече купен).

Отделно на снимката ампа беше с оригинално лого (Фендер сивър) - при мен пристигна с подменено - някаво кафяво Фендер лого - на всичкото отгоре и счупено.

 

Дали Венко е мошеник и лъжец - преценете Вие, аз ще кажа, че той не разбира от лампови усилватели. ( а се фука наляво и надясно, че прави такива :blink::thumbdown: ) - да не можеш да направиш разлика между лампа 6V6 и 6L6 -( БЕШЕ Я СЛОЖИЛ ВМЕСТО ДРУГАТА :surprise: - това само дилетант може!... отделно как си беше оставил ръцете, мъчейки се да ремонтира лампов амп - не е истина. ( аз не съм бил там и не знам доколко и какво е пипал, но съм сигурен, че е бил наясно , че ми пробутва повредна стока). С оглед на запазване на добри отношения, предложих на продавача да си преосмисли позицията и да ме компенсира по някакъв начин ( дори не в пари - а с нещо, което да върши работа и равностойно на ремонта) - дадох му седмица - и той се съгласи. Оказа се, че пак ме пързаля - даже после се оплака, че съм го бил изнудвал - така, казва на протегната ръка за намиране на решение на КАШАТА, КОЯТО САМ Е ЗАБЪРКАЛ...

Особено внимавайте с усилватели, които са минали през него или пък с тези, които прави -

не съм пробвал от неговите - но и нямам интерес да пробвам.

 

Направете си услуга и НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ НЕГО!

 

Цитат

FENDERA E ПЕРФЕКТНО ЗАПАЗЕН, КАТО НОВ Е И С НОЖИ КРАИНИ ЛАМПИ.ИСТИНСКАТА МУ ЦЕНА Е ДОСТА НАГОРЕ, ПРОДАВАМ ГО НА МИН.ЦЕНА,ЗАЩОТО ВЕ4Е НЕ СВИРЯ ИСКАМ ДА СЛУЖИ НА НЯКОГО,А НЕ ДА СЪБИРА ПРАХ У НАС.А ЦЕНАТА НА НОВИТЕ ЛАМПИ ИЗОБЩО НЕ ДОБАВЯМ В СМЕТКАТА.СНИМКИ ЩЕ НАПРАВЯ И ЩЕ ТИ ПРАТЯ ДО 2 ДНИ. ПОЗДРАВИ,ВЕНКО,0887 985838

- това е негово писмо до мен.........

 

ремонта на перфектно запазеният Фендер излезна 120 лв...

 

 

Отдено ще спомена за случай, в който китара Маратон бе представяна за БС Рич.

(мен не ме касае този случай, макар че китарата ми бе предлагана, но предполагам други ще пишат по случая).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Добре де, тази задтлжителна форма за фийдбек за красота ли съм я сложил?

Хем виждаш хората преди теб са писали във някаква форма (двама подред) и пак си пишеш както си знаеш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дата: края на септември 2007

Тип сделка: Покупка

Продукт: 6 вата лампово Фендер кубе

 

Впечатления:

Оценка:

^ в по - горния ми пост

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дата: някъде към края на лятото, 2007

 

Тип сделка: покупка

 

Продукт: БГ китарно кубе WS30

 

Впечатления: В обявата пишеше, че е 30 вата, но определено не е толкова, а къмто 15. Все пак за тази цена, на която го взех (70лв), не бях шокиран, така да се каже - получаваш каквото плащаш. Проблеми с доставката и уговорките нямаше - чухме се, прати го, пристигна. Това, което ме фрапира, беше, че наложния платеж беше на стойност не 70, а 72 лева :)

 

Оценка: Аз лично нямам негативна оценка, но всички тези мнения за него за малко смущаващи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дата: 17.11.2009

Тип сделка: покупка

Продукт: лампи ECC83 2 бр

Впечатления: Голям пич! Веднага ми помогна а ми трябваха по най-бързия начин. Даже не сме обсъждали цените

Като дойде пратката се оказа, че ми ги е дал на по 7 лв парчето. Аз съм доволен от отношението му към мен.

 

Оценка: 6/6

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дата:Няколко дни след Aug 30 2007

Тип сделка: покупка

Продукт: Регент 60

Впечатления: Лоши.Много лоши! :) Писахме си няколко писма на лични,като го попитах дали има нещо за правене по усилвателя,а той ми отговори,че ще ми прати снимки да видя.Изпрати ми ги след няколко дни и след консултация при приятел,който се занимава с лампова техника,се разбрахме да ми го прати с куриер.Естествено не можеш да разопаковаш стоката,за да я видиш преди да си я платил и само няколко минути по-късно му звънях по телефона,защото не ми беше изпратил снимания усилвател,а друг!Не вдигаше телефона.Отнесох го при приятеля ми да го погледне и той установи,че трансформаторите на усилвателя не са оригиналните за 60 ватовия модел,а (тук извадих някакъв късмет) били от 30 ватовия модел-поне не бяха някакви "бичкии". Започна да ми отговаря на ЛС по едно време с обещанието да ми ги подмени-

 

ЗНАЧИ ИСКРЕНО НЕ СЪМ СМЕНЯЛ ТР. НА РЕГЕНТА.ТОЖА НЕ Е ЛИ ОРИГИНАЛНИЯ?ДОКОЛКОТО ДО СНИМКАТА ИЗПОЛЗВАХ СТАРА СНИМКА,ЗАЩОТО МИ ГО НЯМАШЕ АПАРАТА,НО МИСЛЯ ЧЕ РЕГЕНТА РАБОТИ ПЕРФЕКТНО,АКО НАИСТИНА ТР.НЕ Е ОТ РЕГ.60,ЩЕ ТИ ТИ ТУРСЯ ТАКЪВ.И ЩЕ ТИ НАМЕРЯ.НЕ ИСКАМ ДА ЛЪЖА. ПОЗДРАВИ,ВЕНКО

 

,но след много такива писма с обещания,все още нищо не е предприел и до ден днешен.Освен това и аз знам за няколко случая,в които той се е представил по сходен начин.

 

Нека всички,които имат неприятни преживявания с него ги споделят тук,за да няма още измамени!

 

Оценка: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ КОСТОВ!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дата:28.12.2009г.

 

Тип сделка: Покупка

 

Продукт: "2 едекта 1.Делей Rocktron-аналогов-състояние 9/10-цена коледна-55 лв

2.Дистър Proco Rat custom- -------..-----10/10 цена55лв с адаптер 9волта-65лв."

"Комплект 2-та ефекта плюс адаптер-100 лв."

Впечатления:На 26.12.2009г аз исках да купя само дилея.Но впоследствие реших да ги взема и двата,дори поисках бартер за BOSS CH1,който е почти чисто нов-на 10 месеца в перфектно състояние и гарантирани произход и качество/с цена 120лв/.Костов ми обясни ,че моят ефект струва не повече от 80лв и затова се разбрахме да не ми дава адаптера.Днес 28.12.2009г трябваше да стане бартера и аз поставих условие ,че искам първо да ги пробвам преди да ги взема.При което се оказа ,че дистъра бил правен от някой,а дилея му бил даден за нещо си.В следствие на това аз се отказах от бартера и се върнах на първия вариант- да купя само дилея,но си запазих правото първо да го пробвам.Отговора от Костов обаче беше ,че нямал време и близките дни неможе да ми го прати,при което аз се отказах от каквато и да е сделка с него.Асега виждам ,че той се пазари с един съфорумник за един уа уа педал ,който струва120лв за бартер с моя CH1.Не съм за 20 или за 50лв.Но се дразня когато някой се прави на голям хитрец и според мен предлага негодна стока.Мислех нищо да не пиша,но съм ЗА съвестните съфорумници и колеги музиканти и ще ми е съвестно да пострада някой.

 

Оценка: Много отрицателна.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм аз потърпевш, но за да не се загуби и това като информация и да се знае що за човек е това ето още един линк към проблеми с този съфорумник!

 

Цъкни ме, за да не те боли главата!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дата:14.04.2010

 

тип: сделка:покупка

 

продукт:куфар за китара

 

впечатления:Лоши.Пиша само за да се зачисли и моето мнение, защото е важно за бъдещите потенциални "жертви".Ако бях прочел по рано мненията, нямаше да пиша сега...Както и да е, щетата нее голяма...Обадих се на въпросния господин за куфар който продаваше, отговори ми че за тези пари е много добър и "ще върши работа...Помолих го за снимки, изпрати ми снимки, заснети, под такива ъгли за да не се виждат най големите поражения, питах го да ли ще стане за моята китара(тип SG), даде ми твърди гаранции, попитах го да ли има перфорации, нямало такива, просто си е продал неговата китара и куфара му е бонус(познато).Имах съмнения , ама се подадох на лакомията...Пристигна куфара и още при взимането разбрах че няма да стане,а като му махнах опаковката, зейна един разпердушинен кашон(абсолютно съм сигурен че го е намерил в някой контейнер) с две дупки.Побързах веднага да му се обадя на скайпа, няма го, телефона изключен, естествено...Не ми остана нищо друго, отидох до магазина, купих мукава, лепило, самозалепващо фолио и се захванах с реставрация на въпросния куфар.Слава Богу, сега заприлича на истински куфар, остана да му намерим подходяща китара...Май се унесох малко, извода ми е:който е доволен от търговията(защото има и такива) с въпросния господин, да продължава, аз лично спирам за винаги.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дата: 21.10.10

Тип сделка: покупка

Продукт: едни неща.

Впечатления: Пак казвам - пич е и каквото ми е казал, така си е. Аз лично имам много добри

впечатления от него. Не съм бил подвеждан, НО ЯВНО УМЕЯ ДА ЗАДАВАМ ПРАВИЛНИТЕ ВЪПРОСИ И ПРЕДВАРИТЕЛНО

ИЗЧИСТВАМ НЕЩАТА ТАКА, ЧЕ ДА СА ЯСНИ И НА ДВАМА НИ. Не се и пазаря с него, защото знам, че нещата които продава ме устройват като цени.

Оценка: 6/6 Пак ще си купувам от него при възможност.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дата: Март 2010

Тип сделка: Продажба

Продукт: Китара

Впечатления: Всичко мина без проблем.Изпратих китарата взе си я.Единствения проблем ми бяха тези от Еконт.

Оценка:Лично аз имам добро впечатление, но като гледам мненията на другите...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По коледа явно стават чудеса!

След мнението ми #8 в тази тема :

"Дата:Няколко дни след Aug 30 2007

Тип сделка: покупка

Продукт: Регент 60

Впечатления: Лоши.Много лоши! :thumbdown:"

http://forum.muzikan...post__p__494736

и цялата история описана по-горе, преди няколко дни получих съобщение от Венко, а след това и няколко обаждания по телефона, че има намерение да поправи това, което се случи през `07-ма. Разменихме отново адреси и ми прати чакания от 2007-ма изходен трансформатор за негова сметка. След съвети от няколко познати и един съфорумец Регент-а беше върнат в началното му състояние и се надявам всичко да е наред с него, а днес другия трансформатор замина обратно към Костов.

Мнението ми за него след 4 години се промени и сега мога да му дам положителен отзив :)

Редактирано от рахата

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дата:03.01.2012

Тип сделка: С цел покупка

Продукт: Ставаше въпрос за два power mixer-a, единия Vermona другия Dynacord.

Впечатления: Сделката така и не се осъществи. Надявам се не бъркам че пиша защото за мене несериозното отношение е равно на прецакване в случея.Писах съобщение с въпрос за съответните миксери и човека ми каза, че в момента не е в града и като се върне след 3 дена ще погледне и ще ми пише.Като се уговорихме, че със сигурност ще взема единия от двата.(а даже си мислех да взема и двата) Всичко добре но отговор не получих. Писах му още две съобщения като в последното го помолих да ми пише ако се е отказал за да знам аз какво да правя, но пак нищо. А виждам че е влизал след мене,занчи си е прочел съобщенията.Първите пъти ми отговори веднага. По този начин аз изтървах още две хубави оферти защото мислех, че сме се уговорили за покупко-продажба. Явно вече ги е продал и не му е било интересно да се занимава с мене. Но дори така да е е редно да ме уведоми най-малко защото все пак сме се уговорили.Каквато и да е причината аз не толелирам такова подвеждащо отношение.Пак казвам в моя случй изтървах други хубави оферти тъй като реших да бъда коректен с него.

Оценка: Аз лично не бих се занимавал повече с него.Видях негативния му рейтинг от -25 и явно е имало защо да го получи!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.