Jump to content
Българският форум за музиканти

Ямаха МО6 - искам помощ


MEDELLIN

Recommended Posts

Доиде ми Ямахата МО6.Докараха ми я до нас ... което не очаквах.Хора,искам малко помощ.Имам проблем със връзката на синта към ФЛ Студио.Ползвам Юсб,сложих и аудио кабелите.Инсталирах драиверите на Ямаха,ФЛ Студио ги засече в миди опшънс и избирам аутпут МО6,но не хваща ... Не реагира нито като контролер - да плеива звук от ФЛ нито като синтезатор.МОля ви даите някаква помощ че ми е много скапано .3 часа се мъча вече.Тук имаше един потребител с МО8 и ще съм благодарен ако ме светне тои как го е канектнал.

Редактирано от MEDELLIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Настрой Порта на 0

И махни FL Studio

Редактирано от Lord Of Darkness
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Порта на ФЛ ли ? Пробвах и с нула - не бачка.Ама Фл вобще не приема сигналите на синта,и като контролер също не бачка.Досега нямах проблеми с М Аудио контролера ми,по същия начин уж бачкат и двете като връзка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оукееи гепахме го. Настроиките на МО6 барнах.Беше настроено на МИДИ и го сложих на ЮСБ. :thumbs_up:

 

Звука няма нищо общо със софтуера.И това което е на светлинни години е : БАС,Синти саундове,Лиидове и Оркестър ! Дори и миризмата му ме вдъхновява баси. :cheers2: Някои звуци наподобяват на Роланда ми Джеи Ви 1080.Хаиде лека от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Lord Of Darkness,ползвам Кюбеис рядко.Кажи ми повече от една сериозна причина да сменя ФЛ с Кю ... освен фриизинга които е идеален за хора с хардуерни синтове .. и слаби компове ( там нямам проблеми ) <_<. Другото е че може да се едитват директно уеивовете на траковете ... голям праз - има си специални едитори за това ;) . За мен ФЛ е много по удобен,по КРЕАТИВЕН защото е по лесен и те оставя да се насочиш към музиката а не към мишкосване и задълбаване в програмистки елементи.От 6г ползвам ФЛ и това ще е което ще ползвам - просто върши работата. :thumbup:

Редактирано от MEDELLIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм казал конкретно да скачаш на Кюбейс , защото и аз го мразя . За креативноста - ползвам Рийзън като се правя на композитор - тогава абсолютно никакво време не отделяш да настройваш , просто свириш и записваш . А до VST - ползва Сонар , който е с удобен (вече) миди едитор , много повече фукнции и "гъзарии" . До ФЛ студио - и аз много време го ползвах , но само защото беше прекалено лек и ми вървеше на стария комп . Сега с нов комп - изобщо не си играх да го инсталирам да видя как върви . Тази програма е турбо бъгава (до чужди VST) , много интересно е , че един трак задължително отговаря на един инструмент - супер гадно при използването на GM модули . Да не говорим за автоматизация на тракове - супер сложно спрямо други програми . Това е засега . Ако питаш още може и повече да изкарам срещу FL Studio .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е приятел,за Риизън няма спор ,хубава програма.Аз я ползвам като Риуаиър повече. Но вече и тя няма да ми трябва.Абе с една дума - колкото по малко плъгини толкова по добре,по спокоино ,по малко СПЮ и разбира се по качествен саунд от хардуер.Бъгове в ФЛ - да,като у всеки секуенсър.И то единствения за които се сещам в момента е че прави съвсем лека разлика във времето при записване на миди трак и записания саунд в последствие се чува с леко избързване но аз вече свикнах и го напасвам ръчно - за 3 до 5 сек .... :icon_shithappens:.Не е проблем.

 

Да Кюбеис е грозен и невдъхновяващ.Единственото което ме привлича е фриизинга,които наистина си прав в ФЛ е повече играчка да го направиш.Сонар не съм го ползвал.Даде ми идея да го скивам.И разбира се всеки музикант с повечко опит знае - важното е с какво си свикнал а не самата марка.Всичко върши една и съща работа ако знаш как да пипаш. :thumbdown:

Редактирано от MEDELLIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.