Jump to content
Българският форум за музиканти

Guitar Rig 3


zanev 70

Recommended Posts

Здравейте на всички които се интересуват от темата . Преди 2 часа изтеглих от ''наште'' сайтове Guitar Rig 3 и понеже вече не е демо :hysterical: и може да го бъзикаш и да сейфваш след това го вкарвам в употреба дето се вика . по принцип не е много по различен - има нови кубета и говорители и тук таме от другите джаджи но като цяло си е добрия стар Guitar Rig .... мисля че обаче са подобрили дефиницията на звука като цяло , което е много добре въпреки че може и да си внушавам , пък и организационно е по добре направен , но най голямото предимство е че почти всички присети стават , кой повече кой по малко , но както се казва може да се свири с тях , пък ако ги побутнеш малко току виж се оказали и много добри .... както и да е .... използвал съм за основа присети от раздел Метъл но побутнати разбира се , барабаните са Ез дръмър , а баса 5 струнен Ibanez SR 505 .... семпъла е правен набързо и няма за цел да показва умения или върхови постижения в домашния звукозапис - просто идеята е този който не е чувал Гитар Риг 3 да се запознае донякъде със звука на софта - даже умишлено китара е малко по силна в микса за да се акцентира на нея , във втората от двете кратки солови теми съм ползвал устройството Pitsh от раздел MOD - в новата версия този тип джаджи - пичове и т.н. са доста по добри според мен от старата версия ......а щях да забравя - записа е правен без централния нойзгейт защото той има свойството да скопява звука и както виждате нивата на шум ако въобще го има де , са в доста прилични стойности и без нойзгейт а това е голямо предимство както знаете :headbang: ...... това е с няколко изречения . а ето и семпъла http://media.putfile.com/Guitar-Rig-3-sample-1-

---- надявам се да съм бил полезен на някого . живи и здрави . Цеко :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... мисля че обаче са подобрили дефиницията на звука като цяло , което е много добре въпреки че може и да си внушавам

 

Май не си внушаваш щом и на мен така ми се стори :hysterical:

 

Пипнали са го звука към добро....остава моя фаворит сред подобните софт-ове.

 

Старите мои пресети (импортнати от ГР2) малко по-различно звучат, но това е бял кахър. Скоро ще се запиша с едно демо и аз.

 

Лико се обърках сега с тези matching cabinets..какво да ги правя. Преди имаше само спийкър-и, а сега и това. Май ми липсват малко теоретични познания в областта: разлика м/у кабинети и спийкъри и кое с какво се яде.

Редактирано от alexthegreat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... по въпроса за китариста както и за басиста че и за другото - все е моя милост както се казвало преди време , но това не е толкова важно щото не е нищо особено ... както и да е ..... а по въпроса за копчетата - във софт от този тип според мен е важно да хванеш логиката на създателите и да бъзикаш там където има файда - в случая с по твърдите присети е от изключителна важност вида говорители и прилежащите им микрофони и т.н. , разбира се не за подценяване факта че са необходими и уреди - поне на средно ниво за възпроизвеждане - слушалки или колони .... е може и монитори :hysterical: .... освен това моя съвет е за да прецените по вярно какво и как звучи да го запишете и да го чуете , а не да се осланяте толкова на преценката в реално време - тя не винаги и точна още повече ако това от което излиза звука не особено качествено или пък не добре усилено което дава възможност за смесване на акустичния звук от китарата със този от колоните ... като прибавим и е при повечето хора концетрацията при свирене е доста голяма и това влияе на преценката на това което чува или си мисли че чува свирещия ..... желая успех . Цеко :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... хардуера е китара с адаптери инфинити 1 и 2 , която минава през пулт Беринджър на нулеви корекции , и от там в аудио карта М-Аудио Аудиофил и после то се знае в компа .... да ...щеше да е хубаво да има и един преамп , може и лампов , през който да мине китарата преди аудокартата - това би направило пулта излишен , не че и в момента той върши работа ама така и така го има и затова го ползвам ..... така де , в момента мисля по въпроса за преампа - има алтернативи , само дето в Европа са много скъпи - ламповия преамп на Беринджър MIC200 който не е лош и е с добри отзиви струва 49 долара в Щатите а тука и 71 евро - тия убиха коня с надценка ..... абе ... Европа , кво да се прави :hysterical: Цеко :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кофти е лампата да не работи при оптимални напрежения. Така тя няма своите типични характеристики.

Това е псевдо-лампов предусилвател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... нощес записах вариант на блус джема на Кольо - пуснал съм го в темата на джема но реших че и тука е добре да го пусна защото според мен ще е полезно на интересуващите се . записвал съм с присет Pink Numb Lead от раздел Класик рок ако не бъркам , без да променям нищо от корекциите му като само сменях три пъти говорителите - това ясно се усеща а реда на смяна е следния 1. High white 4*12 след това 2. Plexi 4*12 и накрая 3. Ultrasonic 4*12 , свирил съм изцяло на горен адаптер ..... както се казва не кой знае какво но е от сърце защото мене лично много ми допадна тона , но както знаете всичко е въпрос на вкус :thumbs_up: . а ето го и джема http://media.putfile.com/Kolio-Blues-Jam-by-Ceko

.... дано ви допадне . ..... живи и здрави . Цеко :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте и от мен! Ето и един малък sample и за тези които искат да ползват програмата за по-тежички неща. Предварително искам да кажа, че е съвсем аматьорско :rocker: и набързо направено със съдействието на Cool Edit и Fruity Loops. Групата и песента.. предполагам че ще познаят :) :

 

http://pungent.hit.bg/MR_STENCH%20-%20Nonexistence.ogg

 

Всичко най-добро и успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Занев не знам за първият ти трак обаче с вторият блус трак изби рибата с търнокопа брато....тон и свирня ме изкефи на макс :greenangel: ... слушах го поне 5 пъти...и да ти кажа и аз го имам гитар риг 3 обаче не съм се заигравал с него тъй като не ме кефи особено... но май при тебе работата спори някак си и май е от майсторлък:) Някой да има ревалвер МК 2...искам да го пробвам и него за какво става на въпрос...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

А ще може ли да попитам дали може някой да направи готин хеви метъл пресет или просто някакъв пресет който да звучи добре и да е с тежък саунд

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.