Jump to content
Българският форум за музиканти

Върши ли си работата този форум?


Recommended Posts

Като напишеш "как да си сменя струните" в Гугъл излиза точно форума и негови по-стари теми първо .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 54
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

^ Прочети отново какво съм написал:

 

нито една страница в която наистина да пише как се сменят.

 

Излизат два линка към форума, но нито една от темите не точно за това как се сменят - едната е общи приказки, че трябвало да се сменят, а другата третира важният въпрос с изваряването на струните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе напишете в гуглето string change и ще излезнат Десетки страници по въпроса,а още в началните го има в

http://www.youtube.com/

нагледно обяснено като за кръгли идиоти..

Ако човек и тва не може да го оправи,значи трябва да е в помощно даскало,а не пред компютъра. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Познанията по английски помагат за доста по-добър достъп до информация, това което коментирахме е информацията на български език, такава каквато се търси/поднася в този форум.

 

Колкото до смяната на струните - това е просто метафора...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може-би ситуацията с начинаещите може да се подобри с цената на известна реорганизация и разширяване на pinned topics и, в частност, beginner's guides, FAQs и т.н. (наименованията са относителни). Естествено, на мен ми е лесно да го кажа, а всъщност изисква време и усилия от страна на модераторите, но според мен това е инвестиция, която ще им се върне, ако наистина елементарните въпроси и теми намалеят, а с тях и разводняването на форума. Не казвам, че трябва модераторите да учат всеки на това как се свири и пее и как се поддържа инструмент ;) , но има едно разумно ниво, на което подобна инициатива изглежда смислена.

Много добро впечатление в това отношение ми прави форумът на BossGTCentral. Вярно е, че там нещата са доста по-тясно специализирани и е по-лесно да се фокусират, както е вярно и че и там има доста "брак" в темите, но пък sticky-тата им са просто страхотни - има абсолютно всичко, което е необходимо да се знае, за да се работи с GT процеосрите, организирано в beginner's guides, както и в excellence рубрики, в които хора са си направили труда да синтезират най-ценното, изписано из форума. Съответно, по-голямата част от темите вече са само за по-специфични неща и никой не преоткрива топлата вода ... но той, musicman, със сигурност го знае много по-добре от мен този форум;).

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добро впечатление в това отношение ми прави форумът на BossGTCentral. Вярно е, че там нещата са доста по-тясно специализирани и е по-лесно да се фокусират, както е вярно и че и там има доста "брак" в темите, но пък sticky-тата им са просто страхотни - има абсолютно всичко, което е необходимо да се знае, за да се работи с GT процеосрите, организирано в beginner's guides, както и в excellence рубрики, в които хора са си направили труда да синтезират най-ценното, изписано из форума. Съответно, по-голямата част от темите вече са само за по-специфични неща и никой не преоткрива топлата вода ... но той, musicman, със сигурност го знае много по-добре от мен този форум :icon_shithappens: .

Аз поне мисля, че сам си си дал отговора - там им 5 sticky теми за един процесор, хайде сега го умножи по броя на китари, процесори, аналогови педалчета, усилватели, струни, перца, смяна на струни, сетъп на китари + всички тези и подобни за бас/барабани/клавири ;) и излиза че 3 страници sticky теми трябва има на форум + че някой трябва да се нагърби и да ги напише + различните мнения по въпроса, как най-добре аджеба се сменят струни на китара и по-добре ли е педала да се захранва от батерия или адаптер.

Има в китара ръководство за начинаещи, където има дотса информация и ако човек не го мързи спокойно може да потърси инфото в старите теми. И ако не го намери тогава да пита. Темите на начинаещите никога няма да спрат и никой няма и идея да ги спира - все пак форума е за всички и всеки се е учил- като пита някой за нещо което го има - дава се линк към темата и се заключва новата - те тава е. Няма драма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... там им 5 sticky теми за един процесор, хайде сега го умножи по броя на китари, процесори, аналогови педалчета, усилватели, струни, перца, смяна на струни, сетъп на китари + всички тези и подобни за бас/барабани/клавири :icon_shithappens: и излиза че 3 страници sticky теми трябва има на форум ...

Естествено, че не става дума за такова нещо! За всеки форум според обхвата му си има адекватно ниво на детайлизация на такива теми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"броя на китари, процесори, аналогови педалчета, усилватели, струни, перца, смяна на струни, сетъп на китари" ...това е валидно само за "Китари" и ако добавим адаптери и разновидностите на тремоло и акустични китари става наистина много. Държа да отбележа, че не съм против идеята, но все пак има изписани цели книги относно сетъп на китари само. И би било най-малко много трудоемко някой да се заеме с тази задача.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ти ли ме разбра грешно, аз ли не се изразих правилно:thumbs_up:. Имах предвид основно ultimate guide for beginners да се поизчисти от излишни коментари и съдържателното да се отсее, актуализира и преподреди, ако щеш и от чисто визуална гледна точка, в ред, адекватен на степента на напредналост на посетителите (например в Китара в момента първата подтема е "как да превърнем компютъра си в ...", което според мен далеч не е първият въпрос, който един бегинър си задава). Това може да изглеждат козметични подробности, ама според мен има значение, щото "да се ползва търсачката" и да се чете внимателно е хубаво нещо, обаче очевидно болшинството от хората, за които са предназначени тези теми, нито търсят, нито четат внимателно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбрах...хехехе то не им пречи и да не четат внимателно даже и прекрасна да е темата в началото ....

 

Ами защо не се захванеш да я прочистиш и преподредиш? В практически ред на мисли това означава да се извадят всички мнения в някой текстови редактор да се изчистят неподходящите, да се преподреди информацията.

Сигурен съм, че след това, ако я изпратиш на Рафо, ще бъде подменена темата настоящата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Форумът е страхотен :bravo::happy::) :)

Научих много от него. Определено е МНОГО полезен и си върши работа. Новаците могат да намерят тонове от информация.

А и никой не отказва да помогне ако някой има проблем :)

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, но както каза xarhtna специално за въпросните 2 раздела , а именно "Купувам-Продавам" и "Търят се музиканти", в тях е пълно със спамери или учители по литература, които и за запетайка скачат да се карат. Вярно дразнещо е да не може да разбереш какво е написал някой, но в тоя случай подминаваш темата просто. То имаше преди време една тема за правописа като се замисля....

Та мисълта ми беше, че наистина има бая спам във темите, които ако ви дразнят с нещо, спокоино можете да подминете...

Редактирано от pampi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може би има нужда от "учители по литература" - много хора ако не им се направи забележка ще си пишат колкото искат на латиница или със някви маймуници които другите със зор разчитат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това, което каза pampi имах предвид от самото начало...визирал съм най-вече разделите купувам/продавам. Там нещата трябва да бъдат най-изчистени за да бъдат полезни...иначе не ме вълнуват въпросите от рода на цитирам "пръднах , лошо ли е за китарата" . Може би няма да е зле да има раздел във форума за начинаещи музканти, където ще могат да се задават всякакъв тип въпроси, но не затова повдигнах тази тема. Ясно съм си дал мнението, че разделите купувам/продавам и търсят се музиканти са едниствените раздели, които, за да бъдат полезни, не трябва да се превръщат в говорилня. Казах го и преди - ако не можеш да помогнеш на човека, създал темата - не я спами. Реално разговора доста избяга от първоначалната ми идея. Почти всички раздели във форума са реално една говорилня, но единствено гореупоменатите имат някаква по-конкретна цел от това да си чешем езиците...

 

 

ПС ЕЙЙЙЙЙЙ на г*з ме направихте заради заглавието на темата...под "този форум" реално визирам тези два раздела, който споменах...тъй като единствено те за мен имат практическо приложение и биха могли да бъдат наистина полезни за един неначинаещ музикант...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.