Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Точно тежки не са, а обратното. Това е проблем на всичките български палки, защото се правят от леки и не чак толкова плътни дървета, колкото е хикорито примерно.

да определено валето са от доста леко дърво ама за тези пари става според мен въпреки е по-добре да си купиш хубави палки и да си изкараш с тях по-дулго време от колкото някакви българси палки и втората седмица да почнат да се трошат :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 87
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Абе имаше едни палки-Нента-някой знае ли откъде да си найда такива?Малко тежки бяха ама здрави иначе...Тия на валето вярно са много леки.... Може да пробвам и тия Зилджанските(кой ги знае и те колко са Зилджански:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С палки от хикори аз изкарвам горе-долу към една година. Това означава всеки ден свирене вкъщи и веднъж седмично репетиция. Така че сметката излиза 17-18-20 кинта на година (цената варира според марката - промарк, зилджан, римшот и т.н.).

 

Да кажем, че нашите палки от габър държат на нормално свирене 1 месец (въпреки че според мен на втория по-сериозен перваз се цепят през средата, но както и да е). В такъв случай 12 x 6 прави 72 кинта. Така че дори да си купува човек по два комплекта палки от хикори на година, пак е на далавера два пъти повече. :)

 

Разбира се, в случая говорим за свирене на истински комплект, където обръчите и чинелите буквално изяждат палките и именно заради това плътната структура и твърдост на хикорито печели точки. Когато тропаме по практис падове/гуми/табуретки/квото там, всяка палка става, защото няма какво да я нащърби. Аз едно време се забавлявах години наред с първите си палки Nenta Swinger. И накрая дори не ги счупих от свирене, ами защото ги използвах за лост да отчупя един клон. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да и струват по 18 кинта комплекта ... с Валето съм си екстра ...

По-добре да дам 18 кинта за едни готини палки отколкото да дам 15 и да имам 3 чифта смотани!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

аз имам Lightning rod и въпреки,че никак не свиря рядко с тях,ме държат вече година !

А най-добрите евтини палки на които съм попадал бяха Performans Percusion

Редактирано от Drums_master
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента имам комплект палки от чемшир едно от наи-твърдите дървета т.е. храст и в БГ-то , но ще видя колко ще издържат. А как звучат ламарините с такива палки, кристал направо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе Зилджианските сигорно са добри ама при мен се оръфаха бързо ,а друд е въпроса ,че слушах една песен и докато я слушам подрънквам във въздуха.Поедно време нещо се загледах някъде и БАМ палката в бюрото и се цепна на две за моя голяма жалост ,а това ми бяха първите палки. <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Ами аз основно "Vic firth" и "Рro mark".По едно време имаше едни на "Yamaha", aмa нещо не ми допадат...

А пък, като малък, имах едни български палки "Nenta" и много се радвахме - целия квартал си мислехме, че са вносни...

 

модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Палки съм ползвал всякакви.На времето бях барабанист на една траш-метъл банда "Абсолют". Тогава много се кефех на едим от моделите на Нента-Тояга. Цяла година бой си беше постижение. Много съм доволен от VikFirth особено Steve Gadd модел. Изкараха ме докато свирих по кораби за 3 месеца по средно 5 часа на вечер, 6 дни в седмицата и наистина както каза някой по-горе, са много добре балансирани. Е и Валето вършат работа, нищо че се чупят по-бързо. А в София къде могат да се намерят Zildjan палки, че тука в Търново е зян работата? :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хахахахха :) А иначе от личен опит да споделя, тия на Валето се изострят отпред, и се цепят по дължина, по линиите на дървото. Тези от Русинов пък направо се чупят, някъде под топчето, където е по-тънко. Иначе аз имам едни Aquarian черни, от графит и найлон - това са наистина здрави палки, ама за сметка на това не са ми удобни особено много. Те са си за тихи стилове - по-специално Funk, както си пишеше на самите тях. А на мен с тоя hardcore не ми вършат работа :lol::angry::angry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.