Jump to content
Българският форум за музиканти

Akg K55 Vs. K66


group_home

Recommended Posts

Здравейте!!!

Аз искам да попитам AKG K55 или AKG K66 да си купя за домашното що-годе професионално студио и да ми вършат по-добра работа.В момента немога да си позволя слушалки за 200 лева и заради това се спрях точно на тези 2 модела.Доста четох в нета и разбрах, че К55 и К66 са почти еднакви с изключение на това, че К55 са затворени, а К66 отворени т.е. при затворените не се чувало нищо "извън слушалките", докато при К66 се чува.Цената им е почти еднаква...К66 са около 10 лева отгоре, но това не е от никакво значение....искам да избера по-добрия вариант за студио.МОЛЯ помогнете ми в правилния избор между тези 2 модела.Благодаря предварително!!! :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз вече казах - както си тръгнал да записваш с кондензаторен микрофон, ще ти трябват слушалки, от които не излиза звук. Аз имам к-55 и съм доволен, мисля, че ще ти свършат работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да дам съвет кое да избереш от двата модела, тъй като не съм си имал работа с малките модели на AKG, но по принцип - на този, който записва му се дават затворени слушалки (без значение дали е кондензаторен или динамичен микрофона). Ако обаче взимаш слушалките да слушаш нещо вече записано на тях (или си в контрол рум-а и искаш да ползваш слушалки), тогава може да се ползват и такива от отворения тип. Лично моите предпочитания клонят към затворените.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчаха ми SONY MDR-XD200 пред AKG K44, K55 и K66????К55 били с напомпани баси, К66 също отпадат заради това че са отворени, а микрофона е кондензаторен.Накрая се спрях на К44 ... сега и това SONY..мхм?!??Засега ще трябва да купя или К44, или Sony-to за вокалите, а по-нататък като имам възможност съм решил да купя AKG K250 за миксовете или 2 тонколони JBL, които не са студийни монитори, но са доста качествение и 2те колони излизат около 500 лева.

 

http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=250

 

http://www.sony.bg/view/ShowProduct.action...egory=HDH+Hi-fi

 

http://www.akg.com/site/products/powerslav...view,specs.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акагето твърдо, и какво от това че имат повече бас? това са мониторни слушалки - а следващата покупка задължително студийни монитори, за предпочитане активни - до около 600 лв. има добри варианти, напр. Алесис МК ІІ ...забрави за всякакви хубави колони...:thumbs_up:

нали говорим за студио...ако имаш питане -на л.с.

Редактирано от VSTi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За колоните ще сбъркаш. Разбира се е хубаво да имаш и добри колони ,но мониторите са съвсем друго нещо.Да не сравняваме много добрите колони с мониторите. Предназначението на двете са съвсем различни. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

както и хай-фай слушалките с мониторните ;)

Да не говорим пък конкретно за малките модели от XD серията на Сони, от която съм тотално разочарован... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Мен аз лично мога да ти препоръчам MDR-XD100 na Sony пред AKG 55 и 66.

Имам ги и трите модела като даржа да отбележа че тези двата модела на АКГ се прецакват първо мега бързо второ вадят много много не-детайлен звук , първо си купих 55тицата която за по малко от година тотално спече от към звук и кожата се напука зверски грозно същото се случи и с 66тицата след което си купих това Сони от метро за 20 лв и наистина сполучих вече 2 год не е мраднало от никаде.

Второто което ще отбележа е че определено и трите нестават за запис на вокали и с двата типа микрофони имам на АКГ пересптион 400 имам и на Сенхайзер еволюшън 835с с който и от двата да записвам ако сам си издул слушалките на макс микрофона го хваща като се има в предвит че сенхайзер еволюшън е сценичен микрофон... като се замисля дори ми се струва че с него вадя по добри записи от този на АКГ така че не бих казал че има за какво да се притесняваш за слушалките просто ги намаляш и оставаш за фон просто да те водят а и микрофона намаляш съответно с малко по диафрагмено издишане за да получиш по добра струя въздух пееш силно и оттам всичко е софтуерни скиллс да ги наречем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен аз лично мога да ти препоръчам MDR-XD100 na Sony пред AKG 55 и 66.

Темата е доста стара, но пък точно XD100 да му препоръчаш... :girl_witch:

Тъй като вече имам около 12-13 различни чифта затворени слушалки (май толкова трябва са вече :) ), преди време си бях купил и XD100, като евтина алтернатива за запис на малки деца, които често са ми чупили доста скъпи слушалки. Преди да ги закача до другите в студиото, реших да ги сравня с някои други евтинийки (Филипс НР200, НР250, Максел НР2000,...), накупени пак със същата цел. Останах тотално разочарован от всяка една честота, която възпроизвеждаха Сонитата....то евтино, евтино....ама имам дори бутонни слушалки останали от минидискове и плеъри, които възпроизвеждат с пъти по-добре честотния диапазон, в сравнение с красивите XD100. За моя голяма радост и съвпадение обаче, още на първото ползване от една детска непрофесионална групичка, едно малко гаднярче, което правеше всичко останало, но не и да пее, се спъна в кабела, пльосна се на земята и строши пластмасата на едно от рамената. :D Пратихме го на заслужена почивка в чакалнята и след тръгването на децата, с радост и чувство на изпълнен дълг - изхвърлих счупените слушалки в коша. :)

Та искам да кажа - независимо какви евтини слушалки ще се вземат - човек задължително ще направи по-малък или по-голям компромис...или с комфорта върху главата си, или с 'просвирването', или и с двете заедно. За предпочитане е обаче, ако не разполага със средства, компромисът поне да е по-малък...и затова категорично отхвърлям като удачен вариант закупуването на XD100. :girl_witch:

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съгласен, а и все пак К55 и К66 са изключително добри слушалки за цената си.

Аз имам едн К55-ца на повече от 2 години и не е мръднала, както на външен вид, така и на звуковъзпроизвеждане :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.