Jump to content
Българският форум за музиканти

Кларинет


Recommended Posts

Алоха. Поздрави от малките часове на деня. ;) Та, значи, окарината ми се счупи, но пък се сдобих с кларинет. "Special" - Чешки, пълен бьом /какво ще рече това всъщност?/, В строй. За момента си разсвирвам яко, днес например, прекарах голяма част от деня в надуване. Бузите ми изтръпнаха и не можех да говоря нормално за малко време. :) Видях из форума няколко саксофониста, свирещи и на кларинет и реших да си пусна темичката, да питам няколко въпроса, пък може и да се разрасне в бъдещето. Първо, къде се продават платъци? После, ако ви се намират материали разни, полезни неща, за кларинет, би било хубаво да обеним, за да си се обогатяваме съфорумно. За момента съм си намерил "Clarinet Method" на Klose/?/, малко ноти и една схема с нотите за кларинет. Видях, в този раздел, пуснали са за тромпет е-зини и други интересни линкове, ако някой отркие за кларинет да пуска тука. Сигурен съм, че имах още питания, но в момента не мога да се присетя. Иво Папазов направо маха глави с кларинета си. :) Аз, горе-долу, към такъв стил музика и джазче, и каквито други вайбове се пръкнат/джеге, джеге/, съм се насочил за кларинета, за след 10 - 15 години, защото друг ми е по-милият инструмент, но кларинетът винаги ме е счупвал, та затова и си го купих. Втора ръка, от съфорумник.

 

Чао. Пак ще пиша. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Платъци можеш да намериш в музикалните магазини отстрани на старата сграда на Консерваторията - улица Русалка. Намира се по канала - между Оборище и Заимов.

 

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

момента си разсвирвам яко, днес например, прекарах голяма част от деня в надуване. Бузите ми изтръпнаха и не можех да говоря нормално за малко време.

 

хъм интересно аз съм свирил на кларинет малко и ми се стори много лесно в сравнение със преди това на тромпет което си е изтинско мъчение и агония от 30 мин гами с тромпета и ти се обръщат джуките,после като трябваше да свиря на кларинет и ми се стори като свирка самосвирка. самичко си свири нищо не правиш ;) да споделя и аз моя опит със духащите се инструменти :offtopic-001: дано не ядосам много духачите във форума ха-ха

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

момента си разсвирвам яко, днес например, прекарах голяма част от деня в надуване. Бузите ми изтръпнаха и не можех да говоря нормално за малко време.

 

хъм интересно аз съм свирил на кларинет малко и ми се стори много лесно в сравнение със преди това на тромпет което си е изтинско мъчение и агония от 30 мин гами с тромпета и ти се обръщат джуките,после като трябваше да свиря на кларинет и ми се стори като свирка самосвирка. самичко си свири нищо не правиш :icon_shithappens: да споделя и аз моя опит със духащите се инструменти :punk_guitar: дано не ядосам много духачите във форума ха-ха

 

Няма нищо смешно. Бих могъл да кажа, че да биеш тъпана е най-лесно! Но по-добре е да гледаме какво "излиза" след нашия напън. А не в чуждия двор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.