Jump to content
Българският форум за музиканти

Squier


Black Bird

Recommended Posts

^Моята е абсолютно същата - отзад има една лепенка 50 years stratocaster. Но мойта е от шперплат. Поне така ми се стрява, защото се случва да човъркам нещо по нея и дървото при кухините освен, че се лющи по ръбовете, е и на пластове. Така че шперплат. Някъде чух, че Squier при по-евтините модели работят с квото има и едва ли не пускат цели партиди, че и серии с боклуци. Впрочем шперплат или не, но чисто акустично и ънплъгд звучи по-добре, силно и звънливо от на много хора дървените китари. Нямам представа на какво се дължи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 264
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

значи моята китара че е от alder видях в официалния сайт на squier и там моделите fat strat affinity series са от alder какво качество незнам :recourse: , финиша им наистина е доста тънък но главата е "голяма в стил 60-те"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все повече се радвам, че когато започнах не си взех Squier Strat както мислех да направя (просто ми бе6е наи евтино около 150), но си взех за същата цена ръчно направена китара с махагонов гриф :recourse: и 2 humbucker-а :) .

П.С.

Извън фукнята.. познавам 5-6 човека, които са започвали на squier и съм чувал САМО лошо за марката. Когато хванах 1 Strat сам се уверих в разликата на звука ..особено в състейн-а, което ми говори за лошо качество на материал-а.

Редактирано от Talic_Zealot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ниския състейн може да се дължи и на тремолото и на болт он грифа, на друго дърво и тн

т.е. ако ще да сравняваш оригинален фендер страт и гибсън леспол - китарата със тремоло, болт он гриф и не от махагон винаги ще има много по-малко състейн, като добавиш и евтиния хардуер на скуаяра - съвсем :unsure:

не мисля че състейна е база за сравнение тъй като понякога дизайните са съвсем различни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Talic аз твоята китара не я знам но моят squier звучи доста прилично за парите си а съм свирил и на оригинален фендер и наистина разликата е голяма но Squier са просто китари за начинаещи не за музиканти има си китари направени от редки дървета и прочие със срашен състейн но не са 300лв :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Моя Скуаер е от първите 97-98 Strat - сънбърст и е от Adler което е Елша ... или поне така мисля де, но си е евтин инструмент - тогава бяха по 350лв. мисля ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моита китара е Скуаер и немам оплаквания.

 

С течение на времето, ще почнеш да имаш все повече оплаквания. Когато почвах да свиря с една запазена кремона с хъмбъкери, и аз нямах оплаквания(а и съм сигурен, че въобще не свиреше по-зле от евтин squier, макар и да беше убийствено грозна). Сега като хвана squier от евтините, и тотално ми се убива цялото желание да свиря. Да не говоря, че рядко въобще пипам наистина хубава китара(и моите преправяни китарки не ми харесват особено като тон).

Виж, полезно е да се свири на такава китара, за да се учи да изкарва човек тон от нищото...

 

Иначе, вън от темата за скуаерите:

 

Често бъзикам на разни хора китарите - смяна на електроника, и подобни неща. От китарите, които се продават у нас, и на сайтовете пише как телата за от "alder", "mahogany", "basswood", и т.н. - ами да ви кажа - повече от половината от тях са от... шпертплат.

 

Ако ви е интересно да проверите вашата китара - обикновено в дупките за електрониката, или около грифа, китарите на са китосани, и, ако китарата е шпертплат, и не е китосана - се вижда вафловидната структура на материала.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Hard wood е твърда дървесина - това са пресовани парчета - аз по-горе писах че е от Елша ама не - от пресована дървесина си е различни пластове и парчета - не е шперплат естествено, нито талашит - такива неща вероятно се използват само за направа на инструменти в домашни условия и мебели ... Скуаера ми тежи повече от мексикански фендер - или почти колкото него ... явно е нормална технология, а и по-лесно се постига - това, дали изкарва добър тон е друг въпрос, но и някои по-скъпи инструменти са направени така ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не знам за какви домашни условия става въпрос, обаче, както писах по-горе - МНОГО от евтините китари са направени именно от шпертплат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги ми е било интересно защо при Скуайърите от "Афинити" серията тялото е от елша (като на истински Фендер), а на по-скъпата и ужким по-готина серия "Стандарт" е от агатис - световнобезизестно дърво-менте, което няма и никога не е имало нищо общо с Фендер.

Чудно ми е защо не е обратното, разбираш ли. thinking.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^agathis - не е беизвестно дърво

http://en.wikipedia.org/wiki/Agathis

 

колко е добро - не знам.

знам със сигурност,че стендард серията на скуаяр е значително по - добра от афинити.

предполагам, знаеш моята история около сейморизацията ( макар и далеч от твойта мега известна сага с хоум мейд рендито).

първо пробвах СД адаптерите на афинити - не бях доволен.

сега са на стендард (suier standard) - и съм доста доволен.

включително няколко съфорумника , които не спестиха суперлативи за постигнатия резултат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може би там където правят стандарт това дърво е най-еФтино :) има нещо гнило тука :)

афинити може да е от елша, но незнайно защо (можеби пак за да е еФтино) са решили да направят тялото по-тънко което е кофти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.