Jump to content
Българският форум за музиканти

Squier


Black Bird

Recommended Posts

под тежко имам предвид в границите на нормалното, защото поне доколкото знам по-меките дървесини имат по-малка плътност и са по-леки. При твърдите дървесини е обратното. Не съм я сравнявал с други китари иначе.

 

На цвят не е точно такова, защото това на снимката на ultramega май е лакирано или минато с нещо. Но като цвят го докарва на това:

 

Alder_Intro_Left.jpg

 

На тази снимка се вижда обаче напречната текстура (долу) и прилича на тази на китарата.

 

Но пак казвам, изшкурил съм много малко и то напречно и виждам малко от шарката.

Редактирано от RZArector
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 264
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

По принцио повечето скуаери, когато са от дърво, са от агатис или липа. Булет мисля, че са от агатис, а кои точно са от липа не съм сигурен. Само част от афинититата би трябвало да са елшови.

Иначе, както писахпо-горе съм виждал и шперплати и то доста, но не знам дали са правени сега или са от по-старите серии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Bullet - липа, a преди са били от шперплат;

Affinity (тези от пакет "Stop Dreaming...") - агатис;

Affinity - елша;

Standard - агатис;

Classic Vibe - елша, много добри китарки са;

Deluxe - липа;

Винтидж Модифайд - някъв кедър, но колко е кедър това е труден въпрос;

 

Така се води според производителя. На много места Афинитата (като моята, не от пакет) ги водят от "Hardwood", което е твърда дървесина, но не шперплат (plywood).

 

Аз пък имам едно друго питане. Standard се води по-добър от Affinity... и по-скъп съотв. Направен е обаче от по лоша дървесина, ако предположим че Афинитито е елшово. Но пък адаптерите на Standard са малко по-добри. Въпросът е ако и на двете китари се сложат някакви прилични фендерски адаптери (едни и същи и на двете), коя ще даде по-добър резултат?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирих на Classic Vibe в Пловдив, много е изпипана/ супер лак - винтиж на по грифа/ и вади як саунд! :greenangel:

Обаче адаптерите са прекалено слаби, но свирих и на 2-3 Фендера за по 1200-400 лв и тази ми хареса повече!!! :)

Бих си я купил.

0303010500_xl.jpg

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Classic Vibe наистина вече са друга хава и са достойни инструменти. :greenangel:

 

Иначе по темата - някъде по-напреде из страници бях писал, че като свалих пикгарда на моя Squier, единия ръб на леглото на нек адаптера беше подбит и едно парче (около 2-3 см2, ако си спомням правилно) беше олющено до дърво. Казвам дърво, защото ми се стори такова. Нямаше вафловидна структура. Самия материал беше доста блед и жълт (липа?). Въпрса беше, че не си спомням да имаше някаква текстура. Каквато и да е...

 

Не съм сравнял моята китара с други по тежест, но като че ли не е много тежка, така че няма да се изненадам, ако е от липа. (Бих се радвал повече да е елша, примерно, но все пак липа е по-добре от щперплат. АКО, разбира се, е липа.)

 

ПП: Тия дни, по-скоро тая или другата седмица мисля да си взема нови струни и ще сваля пикгарда, тъкмо ще направя и детайлни снимки с макро на висока резолюция. ;)

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Я и аз да се изкажа ласкаво за щерплатовите китари :icon_shithappens: и музикален магазин Надигащатата се сила :girl_cray2:. Нека започна с китарите: като цяло китара за 200 лвева серйно производство не е невъзможно да е от шперплат. Даже бих се учудил ако не е. Но в тази област не съм най-компетентния човек на света, чувал съм от продавач на музикални инструменти, че Squier, са имали цяла серия изтеглена от пазара заради фабричен дефект в грифа, т.е. качеството в последните годинеи е занижено. НО за продавачите в РФ и техните невероятни мнения за нещата няма как да не изразя мнение. Преди няколко месеца, отивам в посоченият магазин (мой приятел ми беше казал, че има евтини humbucker-и, доста силни и подходящи за метал) и ясно и конкретно му обяснявам на продавача. Искам humbucker за да свиря дет метал "пичът" се опита да ми пробъта някъв фендерски сингъл адаптер и аз седя и се пуля, а той продължава да ми обяснява, че китариста прави тежкия звук не humbucker-а :wub: след като му се посмях доста добре посочих му адаптера, които искам, платих му и от тогава дори струни не си купувам от този магазин. Изводът според мен е следния за 200 лева толкоз, в РФ и по малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E, разбирам, че искаш да споделиш впечатления, с пвоечето от които съм и до голяма степен съгласен, но нека не оспамваме темата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Не, няма нищо лошо, че е написал какво мисли.

Хубаво е да не стават излишни полемики в стил поддръжници/мразители на РФ.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Всъщност е много хубаво да се случват въпросните полемики, защото така хората изказват свободно мнения и впечатления за определена стока и/или магазин. Аз лично от години насам, когато реша да купя нещо каквото и да било (китара, монитор, лаптоп, гсм, ефекти и т.н.) първата ми работа е да прочета всичко, което намеря в интернет и най-вече форумите, а не сайтовете, които го предлагат продукта. Във форумите откривам точно личните впечатления и мнения за продукта и вече имам едно наум, какво да гледам като отида в магазина. За това подкрепям и апелирам да се изказва лично мнение било то положително или отрицателно. Ценното в случая е, че е лично мнение и преки впечатления.

Редактирано от Er6m
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.