Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да махна лиценза на Mp3 файлове?


salt

Recommended Posts

Купих си няколко сингбека от един чужбински сайт с дебитна карта.Ок.Много яко.Намверих това което ми трябваше,ама искам да траснпонирам някои от песничките и като ги вкарам в Cubase или друга програмка като Wave Lab не може да ми ги отвори.Пише ми някакви грешки или "непознат медиум"..нещо от тоя сорт.Явно това е заради лиценза.То сипишеше в сайта колко пъти може да се запише файла на диск.Колко пъти да се копира на външно устройство като мп3 плеър например...ама искам да си свърша работата и защитите ми пречат.Що заглупост.Човек да иска да си купи музика по законен начин и пак да го ограничат...та...някой да знае програмка с която да се махнат защитите и да мога да си манипулирам с файловете както трябва.Освен това пробвах да запиша една от песните на диск.Записа се и я пуснах през DVD player-а да се презаписва на компютъра през SPDIF I ,но се чуваше траснпониранас около 2 тона някъде.Пак прцакано.Не съм искал да се траснпомнира пък какво стана, даже и темпото се дигна.

Пмогнете ми.И освен програмката за за махане на защити знаете ли някоя с която мога да транспонирам поне до 1,5 тона и да не се бъгне звука на аудио файл от типа wma,wav или мп3.Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мога да ти кажа хамалски, но бърз и лесен начин- wave out на картата го слагаш като record source и даже с windows recorder можеш да ги запишеш в същото качество :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Картата на PC-то ти е била поставена на 48 kHz. Файла е бил на 44.1 kHz и ето ти как се е получило ускоряването на темпото и транспонирането.

Какъв е формата на файловете, които си си купил?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В wma формат са.Хубавао.Това със презаписа го владея, но питах дали може без да се презаписва да се махнат защитите?

Редактирано от salt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, трябваше да започнеш с тва, че са в шибания микрософтски формат... ми като почнеш с това, че почти не се намират безплатни конвертори за тоя формат, май ще използваш моята тактика :) Накратко казано вма и вмв форматите имат в себе си вградени данни за лиценз, които се проверяват онлайн, и освен, че е тъп замисъла, много често изгарят хора, които напълно легално си купуват продукти и поради разни разминавания по веригата, излиза, че не им е валиден лиценза. Абе микрософтска работа- в УСА една колежка си купи чистак нов лаптоп с ОЕМ уиндоус, който не искаше да се активира- звъняхме на поддръжка, тва онова, уж всичко ни увещаваха, че било наред, ама след 30 дни тъпата виста спря да работи. Последните ми реплики с отдела на микрософт бяха "Ебах му мамата бе(на български), човек иска да ползва оринален продукт бе, и вече 2ра седмица ни въртите, досега да го бях смъкнал 100 пъти от торенти" и отговора "Мииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии... мълчание",

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.