Jump to content
Българският форум за музиканти

"Духачи" във форума има ли?


Recommended Posts

Аз сигорно преди повече от година писах в тази тема...вече не свиря - преди свирих на тромпет.

Много е кофти в българия за всичко се дават пари само за музика никой не дава...не се отказвайте и както писаха в предната страница по хубаво от музиката няма!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 138
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ако ползваш торенти, мога да ти дам линк към около 300 MB торент с ноти за флейта (предполагам във вид на електронна книга).

 

...

 

Хм, погледнах по-внимателно въпросния торент със заглавие "Solo Flute CD Sheet Music". Оказва се, че това е имидж файл, на който не е много ясно какво има. Все пак може би скоро ще имам резултат - надявям се да са ноти за флейта, защото и аз това търся. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте, аз съм контрабасист но ако някои има мн ефтино тромпет4е по възможност и работе6то бих бил заинтересуван.За6тото оби4ам да експериментирам.

На6та 2ву годи6на просперира6та банда pop/funk/rock търси сериозен тромпетист и саксофонист, благодаря ви! :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте аз съм тромпетист и свиря от 2 години, но смятам че много бързо напредвам, защото вече мога да вземам Е на 3та октава когато се разсвирвам а предишния ми учител и до С на трета не стигаше (беше много зле горкия човек ама е адски нагъл и се натиска да прави оркестър а самия тои не може да покаже на учениците как да свирят). Искам да обменя малко опит с други джасисти ако има

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тей де може и да не са джазисти... просто ако някой може да ми каже някаква тяхника да вземам високи тонове може да я сподели :))) аз в момента се занимавам с джаз и ми е доста интересно, само че започнах много скоро (само преди месец и половина) та не сам особено напред с материала... Свиря също и народна музика.

Някой знае ли някакв линк с хора и сола разписани за тромпет??? аз доста съм се ровил из нета ама нищо не открих за съжаление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хах пич рано ми е за банда :huh:))) пак и живея в един много тъп град са съжаление :huh:(( и в нашту "село" само моя учител се занимава с Джаз ( той само такава музика свири) и просто няма от де да са избарат един басист и барабнист да речеме.... мноо зле е работата в малките градове... та да се върнем на въпроса ми можеш ли да ми кажеш как мога да увелича тоновия си обем щото сега във високия регистър не мога да изсвиря нищичко пак мноо ме кефи джазмените кат изпънат тромпета в 4та октава напрао си мечтая и аз да свиря там

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хехе няма значение дали съм добър или не - аз свиря на китара и на саксофон, нямам идея как става звукоизвличането на тромпет, само знам, че е доста трудно физически (главно за устните) да се свири в най-високия регистър. според мен отправи този въпрос към твоя учител. и си намери задължително книжки с историята на джаза и най-вече за Луис Армстронг - обогати се исторически и ще усещаш тази музика по-добре :)

 

поздрави

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми аз питах ... ама той учителя ми свири на саксофон и на пиано, така че и тои не може съвсем точно да ми каже как става звукоизвличането, но все пак имам напредък откакто ходя при него. Пак за книжки в къщи имам една тухла 400 страници " Джазът- история, теория, практика" от Янош Гонда, аа се не остава време да чета ( пак и ме помързява да седна ...)

Абе пич ти от колко време свириш на сакс? Я кажи можеш ли да импровизираш???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на саксофон свиря от половин година, но по-скоро за собствено удоволствие. да, импровизирам, но доста тромаво - не съм свикнал достатъчно с инструмента. проблемът при мен е чисто технически - не мога да си пресъздам идеите чрез инструмента, това с времето се оправя.

 

поздрави

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е щом имаш идеи е много добре, а пък техника става с много свирене и то главно на гами. Незнам при тебе как е но на мене ми е адски тъпо да свиря гами ... бахти скуката , ама ги свиря, защото виждам много напредък откакто започнах така че скука не скука треа се свирят много гами... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.