Jump to content
Българският форум за музиканти

Бекинг трак на Стиви Рей


kolio_k

Recommended Posts

Кolio_k, направо ме разби със звук. Предполагам ,че си записвал със сингъл адаптер ,но пък тона звъни като от хъмбекер.Ти ще обадиш. А сега, понеже блусарите в този форум не записват ще слушате ,как стар хели метъл се мъчи да свири блус : Давай

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 69
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

УлтраМега наистина си по висок,вероятно причината е че моята китара е пренастроена в Еб за записа.Ако имаш време пренастрой половин тон надолу и врътни още един трак.Фешън е ударил много гот :) .

 

 

 

Благодаря ви и на двамата за участието и се надявам идруги да се включат :) .Хайде,май няма много кандидат блусари в този форум

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер!

Тази тема започва много да ме кефи! Браво!

 

Интересно ми е каква китара мислите че съм използвал-със сингълкоил адаптори или с хъмбъкъри(ритъм китарата е Фендер,но солото не е :) ) и какво мислите за саунда :thx:

Мен лично саунда и изпълнението много ме кефят, но това не е новина за Кольо_K. :)

 

По отношение на адаптерите не съм спец, но ми идва нещо шеговито като хъмбъкъри с емулация на лек брум като от сингълкойл. ^_^

 

п.п.Хайде колеги,никой ли не ще да посвири блус :virtuoz:

 

Аз искам, ама то само с искане не става...

 

Определено съм много далеч от това, което се изисква за да се направи смислена импровизация и още повече върху този бекинг трак. Аз по-скоро бих се пробвал на интрото, но имам 2 малки проблемчета... ако Кольо_К намери време и помогне би било супер!

1. Ако не е проблем можеш ли да качиш само бакинга като бас и барабани - без китарка? Ако ти се струва безсмислено - няма проблеми.

2. Имам проблеми с едно рифче към края на интрото. Просто ми идва космически бързо... има ли някакъв трик, който да помогне - чудех се дали се пикват всички ноти или тези след пул-офф-ите и слайдовете са изцяло на "фантазия":

 

6bksswi.gif

 

10х!

 

п.п. Какво се чудя и аз, че ми е бързо... къде съм тръгнал да се меря със СРВ?! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички бяха прави донякъде,що се отнася до адаптерите.Съответните са синглкоил(Бартолини) с повечко намотки и са доста силни и плътни в сравнение с фендерските,имат повече баси и не знам защо но по малко шум.

 

Иначе,днес като чух записа,никак не ми допадна и затова реших да врътна още един с по различен саунд и по малко гейн.Този път и китарата е Фендер,а адапторите-нормални синъли.

 

maryjam2

 

Надявам се да ви хареса.Общо взето на такива парчета не е лесно да се свири особено като не си във форма.

 

@nip

 

На това парче му нямам записа и го свиря по спомени от преди десетина години,но мисля,че автора на нотите ти има нещо такова предвид(повече или по малко-чух някакви записи в Youtube,но имаха разни дребни разлики помежду си и това трябва да се явява нещо като среден вариант

 

Click here to watch riff-36-99

 

Врътнах го на видео за да можеш да видиш пикинга.Надявам се че би могло да ти е полезно по някакъв начин.

 

А ето и само плейбека без китарата

mary-bez-kitara

 

п.п.Кой саунд ви допада повече(имам предвид от моите два опита).На мен втория,но ми е интересно и вашето мнение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кольо :) . Не мога да избера кой от двата убиййствени записа е по-добър. Може би поради липсата на монитори ми звучат доста сходни.Но и на студийните ми слушалки също са близки като саунд. за мен и двата трепач. :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер!

 

10х много на Кольо К. за времето, което е отделил за чистия бакинг и особено за видеото! На мен определено ще ми е от полза, а и ми се струва, че ще бъде интересно и за други съфорумци! :cheers:

 

Относно нотите, които постнах - би трябвало да са доста близо до истината, защото са от една пдф-ка, която изглежда доста официално. Естествено вече кой ги е табвал там нещата е друг въпрос...

 

Относно харесването на версия 1 и 2 - и двете са супер - най-вече с факта, че имат доста различни елементи и всяка от тях си е яка по свой си начин. По отношение на саунда на мен ми допада повече 1вата версия защото звукът е "напомпен" (гейн / драйв / лампи) и на мен ми прилича на звученето на Стиви. Има го при него едно такова дето е трудно да се обясни, ама като леко "прогаряне" на звука от гейна, което ми е любимо! Евентуално може би вариант 1 носи на малко по-малко гейн, ама малко. :)

 

2рият вариант звучи много по-чисто и също кефи като саунд, но по мое мнение му липсва това гейн / драйв украшение в стил СРВ.

 

Обещавам да се пробвам тия дни да запиша "моя версия" на интрото - то остава и да не го направя след целия тормоз за чист бакинг трак и т.н... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Готино свирене друже.Мерси за участието,аз вече си мислих че джема е умрял(може би защото е в Ебемол,а не на всеки му се пренастрйва заключена китара).Само ми се стори,че китарата е малко тиха в началото,но иначе саунда много го докарва на Джимарски фъз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Мен ме съдраха от бачкане и командировки... :-(

Все не успявам да стигна до "звукозаписното студио", ама обещавам да постна нещо макар и аматьорско... дано само да е скоро...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И като опънем жуците ще се оформя и аз. :-(

Даже може един гитар батъл да спретнем. Нещо като охлюва срещу костенурката :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.