Jump to content
Българският форум за музиканти

Music-store.de Vs. Thomann.de


Angry Samoan

Recommended Posts

имат ли като край цените в musicstore.de ддс?

потърсих тва including vat ма не открих нищо

затова ще съм благодарен ако кажете

Редактирано от SHARO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имат ДДС цените в MusicStore - за България е с 19% ...

... иначе за доставката преди седмица ми пратиха китарата с UPS - точно EUR 30 и пристигна точно за 7 дни във Враца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с много от мненията,НО.......за мен наи добрия вариант си остава АМЕРИКА! ПРИМЕР: до преди 4 месеца ползвах приятели от там и им досайдах с моите безумия.Отктих обаче фирма /тук,в София/която срещу около 25 % от цената на стоката ми доставят каквото искам.Във 99% от случаите е доста по евтино от колкото от Германия.Досега поръчвах от тази фирма глупости и дреболии,но днес очаквам само музикантски неща.Ако всичко е О.К. ще пиша и с кеф ще Ви дам координати!

П.С. Купих от Германия бас комбо и ми взеха 190 Евро шипинг!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Стана ..........ти комбото...........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.С. Купих от Германия бас комбо и ми взеха 190 Евро шипинг!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Стана ..........ти комбото...........

Прецакали са те...това е положението. 30 килограма усилвател и 20 кила китарна колона 2х12" дойдоха за по 30 EUR всяко...и от Германия пазаря поне от 8-9 години по Интернетя.... такъв шипинг не са ми оферирали никога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...срещу около 25 % от цената на стоката ми доставят каквото искам...

...и то се губи файдата. Дали ще платя 2,5% мито + 20% ДДС или тия ще ми ги вземат кажи-речи същите пари...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изводите който си правя са, че Мюзикстор използват по-добър и надежден куриер (UPS), по-бързи са в доставката, а Томан използват обикновените пощи което ги прави по-бавни с доставката...а тук пъст имат и БГ Пощи така, че може да очкаваме всичко..Така, че в това отношение може би Мюзикстор имат един голям "+"....

Интересно ми е с UPS как се получават нещата - носят ти ги "до врата", както се казва, или трябва да ходиш да си ги вземеш от някаъде (както е в случая с нашите БГ пощи)? Някои с опит да каже...

 

Цените на нещата кото ме интересуват в тези сайтове са почти еднакви (разлика от 1-2 евро), и при начисляване на тяхното ДДС 19% (което е и за България) + шипинга от 30 евро (мисля, че и Томан и Мюзикстор имат еднакъв шипинг до БГ,а?) това прави общата цена на продукта. така ли е? или има допълнителни такси за превод на парите чрез кредитна карта по интернет, както е в случая ако се плаща чрез банков SWIFT превод (които е около 35 лв + някакав малък процент от превежданата сума)?

 

ПС: Някои да сподели и за други предимства или недостатъци на тези два сайта...или да ни насочи към други такива по-добри от които е пазарувал и е доволен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само като влезнах в сайта на мюзик стор и се хванах за главата. Нека да си избера държава, но уви Македония там, назе ни нема! Исках да видя Джаксъните и гелам само 13 модела, 1 ранди роудс за няколко бона, снимка колкото нокътя ми и на всичкото отгоре беше снимка на китара за лява ръка... на мен не ми изглежда много надежден този сайт, но какво да се прави и в томан не са безпогрешни, но там всичко ми се вижда доста прилежно и подредено. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Музик сторе са най-големите германски мангали които могат да съществуват.Преди 2 месеца поръчах струни 2 комплекта и един седем струнен инвейдър.После обаче си промених решението и се отказах от пикъпа .Писах им три имейла в който им обяснявам как не искам единия артикул и т.н.Чак на третия госпожа Милева която отговаря за Испания ме пита дали о статъка от парите ще им ги преведа по-късно?????Пиша им 4 ти имейл в който на булгарски и на английски И обяснявам какво искам.И пет седмици -нищо нито отговор нито каквото и да било.Накрая днес им звънях по телефона като един господин учтиво ме попита дали да махне Инвейдъра,леле идваше ми да се гръмна.И като го питам кога ще дойдат струните то ми казва че чакат поръчка кято може да се забави до три месеца.....Ха ХА Никога повече от там ебати комуникацията егати нещото .Пичове не се лъжете да купувате от там....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно тези неща се случват навсякъде.Лятото бях в САЩ и поръчах няколко неща от Musiciansfriend.Половината от поръчката дойде,другата половина-не и чаках в продължение на 3 месеца...звънях многократно и все ме уверяваха,че пристига коляма пратка....една седмица преди да си тръгна анулирах останалото и отидох в един локален магазин да си взема останалото(на по-скъпи цени разбира се).Просто излиза,че всеки път като поръчваш уцелваш момента,когато са out of stock от само преди 5 мин. разбираш ли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Аз гласувам за Music Store. Нещата, от които се интересувах заедно със съответното ДДС бяха около 15% по-евтини от Thomann. Oсвен това и доставката им е по-евтина - 7 кг. пратка пристига за 20 евро,а при Томан е 30 евро. След като им писах с въпрос за един продукт ми отговориха в рамките на същия ден на български, а от Томан чаках отговор на същия въпрос за същия продукт 4 дни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички големи онлайн магазини имат проблеми с организацията. Както и всички големи фирми (над 200 души примерно и такива които обслужват много клиенти). Това го казвам и като работил за такива фирми и като имал си вземане-даване с тях често.

 

Когато става дума musicstore.de или thomann.de избирам по:

 

1. Има ли го в наличност в момента (не че е гаранция, ама поне донякъде)

 

2. В кой е по-ниска цената.

 

Освен това има неща за които единия има по-голям избор и обратното. Примерно musicstore.de е по-слаб откъм зареденост с грамофони и DJ апаратура (това го казвам, защото ей сега купих за един приятел turntable и миксер за грамофони), докато thomann.de примерно има много по-малка селекция от укелелета и тн.

 

Така че, преди да купувате четете внимателно и разгледайте колкото се може повече варианти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.