Jump to content
Българският форум за музиканти

Заплащане за свирене в клуб


Recommended Posts

според мен трябва някой музикант,който е минал по мъките да си направи клуб и тогава може би нещата ще се пооправят....а може и да се лъжа?но в интерес на истината винаги съм искал да си направя клуб.за сега съм малък още,но надявам се един ден клубът да е факт.тогава ще видите дали ще гот или не....

Виждал съм подобни опити да потъват като Титаник.за съжаление не всички музиканто са добри бизнесмени.Дано на теб ти проърви,Топси,когато отвориш твоя клуб.Аз ще съм там :ph34r:

 

Владо

Жалко, Topsun е прав, ако собственика не притежава морал и етично отношение към музикантите няма кой да му го насади в съзнанието :greenball: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • Отговори 258
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

ами то зависи какво точно свириш и къде ...

може да ти платят 20 лева за цялата група или пък по 200 на човек ... а някои зимат и повече ма тва отделен въпрос ...

в общи линии ако не си нещо комерсиално и заведението е някво забито ... и на 20лв + пътни трябва да се радваш ...

еми да 20 лв е добре ,обикновенно хората бачкат за 10-15лв на осем часов работен ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен заплащането в клуб трябва да е около 100лв/човек, като част от тях отиват за осигуровки и авторски права за изпълнените кавъри. При всички положения обаче музиканта не трябва да взима по-малко от 70-80лева...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе има хора дето бачкат за 120 кинта на месец и то бачкат наистина тежка физическа работа вие ми говорите че 20 кинта за свирене на вечер било мнооо зле! ;) то винаги има кво да се иска!и аз искам да свиря и да ми плащат по 300 кинта за 2 часа свирене ма нестава!(аз още не съм свирил в заведение) :)

такаче живота е кофти!но помислете колко по зле можеше да е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако говориш за "свирене между другото", може и на 20лв да се свири, аз съм свирил неведнъж и без пари. Само че аз говорех за работа, която човек върши дълги години, усъвършенства се в нея, влага енергия, средства, колкото и тъпо да ти прозвучи, дори и любов. Мислиш ли, че аз (а и други като мен) съм стоял 2 години в тъпата Норвегия, щото ми е било много кеф? Не, ама се оборудвах, за да мога да звуча добре. А барабаниста, с когото свиря в момента-само чинелите му са за около 2-3 хиляди лева. А вложения труд, за да успееш да стигнеш дотук? То винаги ще има хора, които са некадърни и мързеливи и ще дремат по цяла нощ на някакъв паркинг за 150лв. А това, че като свириш 3-4 вечери в седмицата не ти позволява да имаш нормален режим и начин на живот? А това, че например гаджето ти(поредното, което обикновено е замалко) ревнува, защото обичаш повече китарата си и една репетиция била по-важна от заплануваното излизане на кафе, или че говориш за музика по-често, отколкото и казваш, колко са й хубави новите парцалки и как и отива новата прическа? Помисли върху тия неща :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

братко абсолютно съм съгласен с теб,просто казах че има и много по зле!то че нещата в шибаната ни държава не са добре е ясно!въпросът е кога ще се промени?!някои вярват че като влезем в Европа!Дано! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А това, че например гаджето ти(поредното, което обикновено е замалко) ревнува, защото обичаш повече китарата си и една репетиция била по-важна от заплануваното излизане на кафе, или че говориш за музика по-често, отколкото и казваш, колко са й хубави новите парцалки и как и отива новата прическа? Помисли върху тия неща ;) .

Намери си приятелка, която да не е толкова инфантилна, вместо да го изтъкваш като повод за по-високо възнаграждение. Тези "рискове на професията" много добре си ги осъзнавал преди да се захванеш сериозно с музиката. За пореден път казвам, че мрънкането не е основателна причина да се повиши заплащането на музикантите. И всъщност никой не го е грижа колко трудности си срещнал заради избора да бъдеш музикант - слушателите не са слушатели, за да слушат колко е трудно за музиканта в България, а за да слушат качествена музика, а 'работодателите' не плащат задето те е зарязала някаква мацка, а задето си им напълнил клуба. Така че, "колко ти е струвала китарата" си е тема за на маса с приятели или колеги, а в музикалната индустрия, колкото и да не ни се иска да я възприемаме като индустрия, действат други принципи.

Извинявам се, ако написаното е прозвучало грубо, заядливо и т.н. Наистина "кой съм аз" 18 годишно лапе да те учи, при положение, че сигурно свириш отпреди да се родя, но все пак всеки има право на мнение, нали ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Докато не се спре сравняването на изкуството - музика- авторска или друга

с обикновени дейности като сервиране на кафе все ше дрънкате за по 15 лева.

 

За оплакване неще и дума да става.

Но тая вкаменена мисъл

че в БГ музиканта е кръчмар

Трябва да се изтрие от кафите на някой наематели на изкуство!

Редактирано от Nalbantov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато не се спре сравняването на изкуството - музика- авторска или друга

с обикновени дейности като сервиране на кафе все ше дрънкате за по 15 лева.

е това беше добре казано...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sw1tched, всеки има право на мнение, така е.Не е зле, същия този всеки да обмисля добре мненията си и да чете между редовете, а да не се хваща за думите-това отива малко към елементаризъм. Основното, което исках да кажа, е, че човек може да си позволи да държи цена, особено ако предлага нещо добро. Заплащането в клубовете като цяло зависи много повече от музикантите, отколкото от собствениците. Ако ти си решил, че искаш да свириш за 10лв в клуб, аз не свиря за под 50 в София и 100 в провинцията, както и не влизам в студио да записвам за под 100лв. Говори ми още за цени и инфантилни мацки... Поживей, посмени няколко гаджета и пак ще лафим :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хубаво е човек да си знае цената!мисля,че е хубаво да се свири за пари,да има ниво,а приятелките нямат наистина нищо общо с музиката...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

братко абсолютно съм съгласен с теб,просто казах че има и много по зле!то че нещата в шибаната ни държава не са добре е ясно!въпросът е кога ще се промени?!някои вярват че като влезем в Европа!Дано! :happy:

Надявам се,че никой от нас не се залагва,че нещата в чужбина са кой знае колко по-добре.Това абсолютно не е истина. :lol: Факт е,че навсякъде по света са малцинство музикантите,които се прехранват от свирене.Добрите музиканти са още по-малко за съжаление.Просто навсякъде борбата е епична-музикантът трябва да прави компромиси,за да се изхранва с това което може,ако въобще и успява!А фактите са си факти-изкуството и бизнеса не винаги вървят ръка за ръка.

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реплика, Шопен: човек е безценен; туриш ли си табелка с цифраци, работата отива към..."прИмоция"...

Как е под тепетата?

:hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заплащането в клубовете като цяло зависи много повече от музикантите, отколкото от собствениците.

Брях, де растат тея клубове да си набера и аз малко ..:greenangel:

 

Ако ти си решил, че искаш да свириш за 10лв в клуб, аз не свиря за под 50 в София и 100 в провинцията, както и не влизам в студио да записвам за под 100лв

 

Яко, дай да продължаваме да си мерим инстурментите, ама то твоя като е бас и по-дебел със сигурност :greenball:. А за инфантилните мацки нека не говорим, явно не си имал щастието да попаднеш на момиче с акъл. Не е късно, успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.