Jump to content
Българският форум за музиканти

Алуминиев говорител


fracture

Recommended Posts

Такаааа,

та значи поразглеждам сайта на Behringer (преди да почнете да ме плюете искам да ви кажа че само разглеждам ... а и до там са ми финансиите) и на някои бас кубета пише че са с алуминиев говорител.

Ха сега, който поназнайва нещичко относно тези алуминати да сподели - имат ли предимства, недостатъци, променя ли се звука и как спрямо традиционните да кажем говорители.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На самия сайт пишеше някъде каква е разликата - алуминиевите говорители имали по-"пробивен" звук с повече средни и високи, докато хартиените имат по-плътни ниски. На теб ти трябват хартиени според мен. :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма правила. Много джазмени и рокаджии свирят с боксове с ал. говорители, а фънкарите които ги ползват са сравнително малко.

 

Ако искате все пак погледнете оригинала - фирмата се казва HARTKE - CLICK HERE!

Както винаги, юнаците от Behringer просто правят скапан вариант на продукт, който не е техен и вече се е наложил на пазара.

С Hartke е свирил още Джако Пасториъс, а през 80-те, когато е пикът на популярността им и почти всеки друг за който се сетите - от Стю Хем до Т. Хамилтън от Аеросмит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ХА! не знаех че и HARTKE са залитнали в тази насока

както казва Разбойника - "Няма правила", всеки преценява за себе си - то е взависимост от това какво звучене иска, колко пари може да даде и ... каква е модата (има е такива), затова исках да разбера нещо по специфично за тези говорители и да си направя сметката - да не бъда полят със студен душ, а да знаете дали могат да се чуят отнякъде сепли ... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

HARTKE не са залитнали, те са първите и (бяха :green: ) единствените които предлагат ал. говорители за басисти. Larry Hartke е измислил тази концепция и я е наложил на пазара.

 

Забрави за семплите. Отиди и ги чуй (Беринджъра, де) с твоя бас, ако можеш - и с твоя усилвател. Всичко друго е излишно. Heavy Metal <_>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Разбойник, не знам как разбираш израза ми "да се залитне по нещо си", но не съм влагал умисъл че ако някой е направил нещо то друг се е юрнал в същата насока, имах впредвид че щом се правят такива говорители и/или колони с такъв модел говорители - те са в кюпа :ph34r: (оффф дано пак не стане объркване), по някой път се изразявам двусмислено :wall: моя е вината

Та за споменатите говорители се пишат неща то рода на:

hard attack, ultra-fast, direct response and incredible attack

за мен това звучи доста добре ... само дето никой не споменава какво става в честотния диапазон. Относно това да тествам някое озвучително тяло с такива алуминии е малко трудно - защо ли ? ами в магазина просто ти казват че нямат в наличност такива модели, но могат да ти доставят, ноооо .... ще трябва да платиш авансово <_< слава богу че има форуми и отзивчиви люде, благодаря на всички които дадохте, давате и ще давате мнение по темата :hello:

Редактирано от fracture
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки се изразява както му е удобно. Просто исках да уточня че Х. са хората, които са измислили този продукт.

Класическа комбинация за джаз е Hartke 4 х 10 + Gallien Krueger. Много добри думи съм чувал и за комбинация с лампов усилвател - Roger Sadowsky беше казал в един форум, че това ползва Mesa Boogie 400+ с колона с 10-ки (те американците друго освен 10 трудно признават). Ако не го чуеш няма как да разбереш дали ти харесва, колкото и да четеш. Почти съм сигурен , че в маг. на Динакорд имаше такъв - май 1х15?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах кубенцата.Не стават! Може би са сложили алуминиевите говорители за да издържат на низкочестотните звуци,които може да издаде тяхното кубе с 5 струнен бас+техия ултрабас, което си е чиста проба октавер.С моя бас не звучат,а и цената не е много ниска.Усилвател+колона=900 лв. малко множко ми се виждат за такова дръвце! ;) Има и по-добри варианти за тези пари.Що не се поинтересуващ какво можв да ти спретне Балев?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря bassman че си си направил труда, все пак понаучих що за животно е прословутия ултрабас ;) , благодаря че ме упътвате за Динакорд и за Балев обаче на съм от София (е сега се представете като споменах че в магазина нямат в наличност), но като понасъбера пари ще имам впредвид :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам приятели които мъчат усилвателя на Бериджър, един даже с тяхна колона (2 х 10) и мога да кажа че не е толкова зле. Т. нар. октавер, заедно с целия преамп свит от Ashdown, MAG серията.

 

Към офертата за Балев се отнасям с недоверие. Не съм чул нищо негово, което да ме развълнува, а съм виждал доста негови неща с, меко казано, странни технически решения

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбойник,може и да имаш право. :) Все пак аз не съм технически образован. :headbang: Мисля че ако имам достатъчно парички все пак бих си взел нещо наистина марково като Fender Bassman 400,SWR Red Head,Carwin Red Eye А преди 3 години пробвах едно Hartke 300 вата и ми скъса ушите.Този берингер......воистина :) не ме изкова,колкото до Балев..........Все пак бих пробвал нещо от по-скъпите му усилватели.Да не забравяме че Маршал са изкопирали първия си усилвател от Фендер. :) ааааа Във Фънкис има едно симпатично на Мршал.Макар че е с 8 инчови говорители доста добре се справя B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.